۲۹ مرداد ۱۳۸۴، ۱۳:۳۹

به مناسبت 30 مرداد ماه ؛ روز جهاني مساجد (9)

احياي هويت مساجد به عزم عمومي مسئولان نياز دارد

احياي هويت مساجد به عزم عمومي مسئولان نياز دارد

خبرگزاري "مهر" - گروه دين و انديشه : مساجد همواره پايگاههائي چند منظوره بوده اند و هرگز تنها براي عبادت مورد استفاده قرار نگرفته اند . با سيري اجمالي در مي يابيم كه بعد از حكومت پيامبر اكرم (ص) ، عليرغم حاكميت حكام جور ، مساجد، توسط علما ، مركز رسيدگي و ساماندهي به امور مردم بوده و درتاريخ معاصر نيز ، اين اماكن خاستگاه انقلاب اسلامي ايران بوده است .

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ، اين مكانهاي مقدس از چنان ارج و منزلتي در ميان ايرانيان برخوردار هستند كه همواره سعي مي شود تمام امورمملكتي كه به حمايتها و مساعدتهاي الهي نيازمند است ، در مساجد صورت گيرد كه نمونه بارز آنها ، انتخابات مختلف است .

شك نيست ، با توجه به جايگاه والا و ارزشمند مساجد ، اگر بخواهيم اقشار مختلف مردم ، بويژه جوانان را از تهاجم فرهنگي حفظ كنيم ، لازم است با تجديد نظر جدي و ريشه اي ، مساجد را تقويت كرده و شرايط آنها را مطابق با مقتضيات زمان فراهم كنيم در واقع مساجد نياز به توجه بيشتري دارند .

در همين راستا و در وهله اول ، مي بايست كساني كه دست اندركار مساجد باشند كه از حسن برخورد ، آراستگي ظاهري و باطني برخوردار بوده ، جوان و تحصيلكرده باشند و ضمن برخورداري از روابط عمومي قوي ، قدرت برقراري ارتباط با اقشار مختلف مردم ، بويژه جوانان را داشته و به امور جاري كشور نيز بخوبي آشنا باشند تا بتوانند در زمينه رفع هر گونه شبهه و سؤالي ، بخوبي پاسخگو بوده ، در روشنگري اذهان مؤثر عمل كنند .

بي ترديد در صورتيكه نيروهاي فرهنگي فعال در مساجد از چنين ويژگي هايي برخوردار باشند عموم مردم را به شايستگي جذب مساجد كرده و آنان را در پيمودن راه كمال و سعادت ياري  خواهند كرد .

عوامل ديگري نيز در ايجاد گرايش عمومي به مساجد نقش دارند ، صدا و سيما و مطبوعات ، بخوبي مي توانند با پخش و درج مطالب مختلف به شيوه هاي ساده ، روان ، گيرا و جذاب ، نقش ارزنده اي در اين مورد ايفا كنند .

احياي فيزيكي مساجد و ايجاد فضاهاي بصري مطلوب از ديگر ضرورتهايي است كه مي بايست به آنها توجه شود ، متأسفانه با وجود گذشت يك ربع قرن از پيروزي انقلاب اسلامي ، هنوز مساجد رديف بودجه اي ندارند و همين امر موجب شده ، آنگونه كه شايسته است به مساجد رسيدگي نشود و در حال حاضر، اغلب مساجد كشور بلحاظ ساختماني وضعيت مطلوبي ندارند .

در حال حاضر 14 نهاد و دستگاه فرهنگي ، به نحوي در زمينه مساجد فعاليتهايي دارند ، اما از آنجا كه بودجه كافي در اختيار نهادهاي فوق قرار نمي گيرد و وحدت كاري لازم نيز به دليل نبود مديرت واحد ، وجود ندارد ، اقداماتي كه در اين راستا انجام مي شود از انسجام ، كارآيي و تأثيرگذاري لازم برخوردار نيست .

در چنين شرايطي مي توان گفت ، رسيدن مساجد به جايگاه مطلوب و احياي هويت اصلي آنها ، عزم جدي مسئولان امر را مي طلبد ، لازم است مسئولان با نگرش و بينشي جديد بصورت جدي و همگاني در اين زمينه فعاليت كنند .

کد خبر 220411

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha