فرشته سپهر عضو هیئت علمی و گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه آزاد تهران شمال، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ضرورت برپایی همایش کتاب و نشر در آبان ماه سال جاری گفت: اگر در این همایش، محور صحبت ها و مقالات، مطالب جدید و نوی حوزه مطالعه و کتابداری باشد، همایشی مفید و کارآمد برگزار خواهد شد. اگر پایه و اساس مطالب ارائه مقالاتی باشد که روی فناوری نوین شکل گرفته اند، نتایج خوبی از برگزاری همایش حاصل خواهد شد.
وی افزود: آن چه که تا به حال در همایشها و برنامههای مختلف دیدهام، حرفهای ۲۰ و ۳۰ سال گذشته است که فقط تکرار میشوند. باید همان طور که در حوزه دیگر، نگاههای نو به وجود آمده، در زمینه کتاب و کتابخوانی هم نگاه جدید داشته باشیم. من پیش از این هم به این موضوع اشاره کرده ام که خوب است نگاه نو داشته باشیم؛ چه در مطالعه چه در چاپ و نشر کتاب.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: مهم این است که سازمان و نهادی که همایش را برگزار می کند، پیگیر مقالات همایش باشد. بالاخره مقالات ارائه شده، برخاسته از یک دانش و خواستگاه نظری هستند. مسئولین هستند که باید اجرا و جاری شدن این دانش را پیگیری کنند و از علم و دانش کسی که مقاله را نوشته، استفاده کنند. چون معمولا نقطه نظرات و حرف اصلی مقالات، مورد استفاده مسئولان قرار نگرفته و همان روال پیشین ادامه پیدا می کند.
سپهر گفت: نویسندگان مقالات هم باید از افرادی باشند که در حوزه مورد نظر، صاحب نظر باشند. علاوه بر مطالبی که درباره نویسندگان مقالات و مجریان آن ها گفتم، به نظرم باید در همایش، مقالاتی را بپذیرند که روی حرفهای جدید و مواضع تازه، کار کرده باشند. چون رشتههای مرتبط با نشر و مطالعه و کتابداری واقعا متحول شدهاند. حتی کاربران و مطالعه کنندگان هم دیگر مطالب و کتابهای جدید میخوانند و شرایط به هیچ عنوان شبیه گذشته نیست.
نظر شما