۱۷ اسفند ۱۳۹۴، ۱۲:۵۳

یک نویسنده و پژوهشگر دینی:

جشنواره خاتم نویسندگان را به تولید آثار دینی تشویق می‌کند

جشنواره خاتم نویسندگان را به تولید آثار دینی تشویق می‌کند

یک نویسنده و منتقد ادبی معتقد است برگزاری جشنواره‌های مختلف در زمینه آثار دینی مانند جشنواره خاتم تاثیر زیادی در ترغیب نویسندگان به تولید آثار بیشتر در این حوزه دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری جشنواره خاتم، محمود حکیمی درباره لزوم پرداختن به زندگی پیامبران و ائمه اطهار در ادبیات کودک و نوجوان اظهار کرد: در دو دهه اخیر، مخصوصا در حوزه علمیه توجه زیادی به تولید اثر درباره زندگی حضرت محمد (ص) شده و کتاب‌های زیادی هم منتشر شده است، اما تعداد این آثار در بخش کودک و نوجوان بسیار اندک است و عامل اصلی آن هم تلاش کم نویسندگان این حوزه برای نگارش داستان‌هایی است که محبت و مهرورزی رسول اکرم (ص) را برای کودکان و نوجوانان به تصویر می‌کشند. البته در نشریاتی که برای کودکان و نوجوانان منتشر می‌شود مانند سروش کودک، کیهان بچه‌ها و غیره معمولا شاهد داستان‌هایی از زندگانی رسول اکرم(ص) بوده‌ایم. همچنین در دهه اخیر نیز انتشارات سروش در این زمینه آثاری منتشر کرده است.

این نویسنده و منتقد ادبی با بیان اینکه در شرایط فعلی نویسندگان بیشتری باید به زندگی پیامبر اکرم و سیره ایشان بپردازند و کتاب منتشر کنند، یادآوری کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر رفتار تکفیری‌ها و سلفی‌ها با کسانی که جزء جمعیت آنها نیستند بسیار تأثربرانگیز بوده است و رفتاری بسیار خشن داشته‌اند. براین اساس نویسندگان و شاعران کشورمان باید توجه بیشتری به تولید اثر در این زمینه نشان دهند.

حکیمی در ادمه به تهدیدها و چالش‌های این حوزه اشاره کرد و گفت: تاکنون آثار بسیاری درباره اخلاق و رفتار رسول اکرم (ص) برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است در برخی از آنها نویسندگان به دایره واژگانی بچه‌ها توجه کرده‌اند و از واژگانی استفاده کرده‌اند که درک مفهوم آنها برای بچه‌ها دشوار نباشد و اگر در متن داستان یا حکایت واژه دشواری نوشته‌اند معنای آن را در زیرنویس یا زمینه آوردند. اما متاسفانه این مساله در برخی از آنها لحاظ نشده است و نویسنده سعی نکرده واژگانی را به کار ببرد که کودکان و نوجوانان به راحتی بتوانند آن را درک کنند یا اگر از واژگان دشوار استفاده می‌کند معنی آن را در پانویس و در ضمیمه کتاب بیاورد.

حکیمی تصاویر کتاب را ویژگی مهم دیگر کتاب‌های این حوزه عنوان کرد و گفت: همانطور که می‌دانیم کتاب‌هایی که برای کودکان و نوجوانان منتشر می‌شود اگر با تصاویر زیبا چاپ شود کودکان از آن استقبال می‌کنند و همین موجب می‌شود که کودکان به خواندن داستان‌ها و کتاب‌های دینی علاقه‌مند شوند اما برخی از کتاب‌ها اگرچه نویسنده در ساده‌نویسی تلاش فراوانی انجام داده ولی چون فاقد تصاویر زیبا هستند مورد استقبال کودک قرار نمی‌گیرند. بر این اساس ناشران باید توجه زیادی به موضوع تصویرگر اینگونه آثار داشته باشند.

وی در ادامه به آثاری که در این زمینه منتشر کرده، اشاره کرد و گفت: من تا به حال آثار متعددی درباره زندگی رسول اکرم نوشته‌ام. به عنوان مثال در سال ۱۳۷۲ کتاب «داستان‌هایی از زندگانی رسول اکرم» از من منتشر شد که برای نوجوانان بود و آنها را با گوشه‌هایی از زندگی این حضرت آشنا می‌کرد. اخیرا هم قرار است کتابی از من با عنوان «اسلام دین محبت» درباره زندگی ائمه اطهار از سوی نشر آروند برای جوانان منتشر شود. همچنین قصد دارم داستان‌های این کتاب را که با پژوهش‌های فراوان در آثار گوناگون گردآوری کرده‌ام و به رفتار پیامبر اکرم (ص) با انسان‌ها می‌پردازد را به زبانی ساده برای نوجوانان بازنویسی کنم.

حکیمی در پایان سخنانش نقش جشنواره‌ها و مسابقات مختلف در حوزه کتاب‌های دینی را بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: برگزاری جشنواره‌های مختلف در این زمینه بسیار مفید است به دلیل اینکه به نویسندگان هشدار می‌دهد که بیشتر برای کودکان و نوجوانان بنویسند نکته بعدی این است که من چون بیش از ۱۲ سال از ۳۳ سالی را که تدریس می‌کردم در مدارس ابتدایی و راهنمایی گذراندم به خوبی می‌دانم که معلمان فرهیخته در تشویق دانش‌آموزان به خواندن کتاب‌های غیردرسی نقش بسیار مهمی دارند. لذا برگزاری این جشنواره‌ها مانند جشنواره خاتم موجب می‌شود که معلمان کتاب‌های خوب و باکیفیت این حوزه را شناسایی کرده و بچه‌ها را به خواندن آنها تشویق کنند.

کد خبر 3574754

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha