۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۰:۵۲

نوش آبادی در نمایشگاه قرآن کریم:

نمایشگاه های قرآن بسترساز درک درست و فهم معارف قرآن است

نمایشگاه های قرآن بسترساز درک درست و فهم معارف قرآن است

حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: برقراری نمایشگاه های قرآن بسترساز درک درست و فهم معارف قرآن است. معجزه قرآن کریم به این دلیل است که عمل به این کتاب سعادت را به همراه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری با حضور حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد در محل بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم عصر دیروز دوشنبه برگزار شد.

در این مراسم حسین نوش آبادی گفت: نمایشگاه امسال در یک فضای مناسب و سرشار از معنویت برگزار گردید. ظرفیت هایی که کشور ما برای ترویج قرآن پیدا کرده است منجر به اصلاح فرهنگ عمومی و رشد و اعتلای یک فرهنگ در سایه تمسک به قرآن کریم خواهد بود. همانطور که باید تربیت، قرآنی باشد اقتصاد نیز باید قرآنی باشد. ترویج فرهنگ قرآنی مصونیت به وجود می آورد.

برقراری نمایشگاه های قرآن بسترساز درک درست و فهم معارف قرآن است

وی افزود: ما اعتقاد داریم بر اثر خواندن قرآن کریم آسیب های اجتماعی کاهش پیدا می کند. برقراری نمایشگاه های قرآن بسترساز درک درست و فهم معارف قرآن است. معجزه قرآن کریم به این دلیل است که عمل به این کتاب سعادت را برای پیروان آن به ارمغان می آورد. اینکه ما امروز شاهد برگزاری نمایشگاه قرآن کریم هستیم محصول زحمات معاونت قرآن و عترت است. این اقدام هر ساله باعث انس بیشر مردم با قرآن خواهد شد.

نوش آبادی ادامه داد: خوشبختانه امسال تعداد زیادی از هنرمندان، طراحان، نقاشان و عکاسان با تولید و خلق تابلوهای قرآنی جلوه خاصی به بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن کریم داده اند.

وی تصریح کرد: از ویژگی های قرآن کریم امسال حضور ۵۰ تابلوی فاخر با موضوعات قرآنی است که به نمایش گذاشته شده است. ۳۰ تابلو از آثار ایرانی و بقیه از کشورهایی مانند سوریه، بحرین، اسپانیا و فرانسه به نمایش گذاشته شده است.

وی ادامه داد: ارائه ۱۵۵ اثر نقاشی و خط، ۱۳۳ اثر نگارگری، ۱۰۶ اثر منبت کاری، عرضه ۶۰ اثر موزه ای از موزه های مطرح کشور و ۴۰ قطعه عکس با موضوعات دفاع مقدس از جمله آثار به نمایش در آمده است.

سخنگوی وزارت ارشاد گفت: امسال در کنار نمایشگاه قرآن نمایشگاه عفاف و حجاب را هم داریم. در کنار نمایشگاه قرآن یک فضای خوب به وجود آمده که ۱۱۰ موسسه عفاف و حجاب در آن حضور دارند و کارگاه هایی با همکاری اساتید دانشگاه و پژوهشگران حوزه عفاف و حجاب برگزار می شود. همچنین امور اجرایی نمایشگاه به انجمن تولیدکنندگان عفاف و حجاب واگذار شده است.

قدردانی از تذکرات رهبر انقلاب

نوش آبادی در ادامه افزود: در خصوص فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری و هشداری که در ارتباط با حفظ صیانت و جلوگیری از کالاهای مضر و به تعبیر ایشان احساس ولنگاری فرهنگی در جامعه دادند، طبیعی است که رهبری انقلاب به عنوان چشم بیدار به همه حوزه ها توجه دارند به ویژه حوزه فرهنگی که برای ایشان اهمیت ویژه ای دارد. از رهبر معظم انقلاب که با نگاه دقیق و هوشمندانه مسائل و تحولات فرهنگی کشور را رصد می کنند تشکر می کنیم. هشدار ایشان نسبت به ولنگاری فرهنگی در کشور نسبت به همه مسئولان چه دولتی و چه غیردولتی و همچنین تمام کسانی است که در این بخش فعالیت می کنند. ما هم به عنوان یک دستگاه از فرمایشات و برخوردهای دلسوزانه و تذکرات ایشان تشکر و استقبال می کنیم.

سخنگوی وزارت ارشاد ادامه داد: هیچ کس نمی تواند بگوید تمام فعالیت های فرهنگی کشور کاری بی عیب و نقص و بدون ضعف است. ما هم تلاش خودمان را خواهیم کرد که این دغدغه ها به حداقل برسد.

وی گفت: در حوزه های سینما و شبکه های اجتماعی و بازی های رایانه ای و ... بعد از فرمایشات رهبر انقلاب جلسات مختلفی با حضور آقای جنتی برگزار شد و برنامه ریزی های دقیقی صورت گرفته تا مسائلی که موجب نگرانی است برطرف شود.

نوش آبادی گفت: من این اطمینان را می دهم که نگرانی های فعالیت های فرهنگی و هنری کشور رفع شود و اقداماتی هم از جمله جلوگیری از توزیع و نشر برخی از آثار در همین چند وقت صورت گرفته است.

تصمیمات هیئت نظارت بر مطبوعات، سیاسی نیست

وی تصریح کرد: تصمیمات هیئت نظارت بر مطبوعات یک تصمیم کلی است. نمایندگان قوای سه گانه و نمایندگان حوزه و دانشگاه و مطبوعات آنجا حضور دارند. هر تصمیمی که هیئت نظارت بر مطبوعات می گیرد مخالفان، آن را طوری بیان می کنند که ناشی از عدم شناخت از هیئت نظارت بر مطبوعات است. تصمیم با یک نهاد فرادستگاهی است و تصمیمات حاکمیتی است. در ارتباط با برخی اتفاقاتی که می افتد بدانید که فقط رای شخص وزیر نیست بلکه دیگران هم باید در آن مشارکت داشته باشند. قطعا این تصمیمات، تصمیمات حکومتی است نه شخصی.

سخنگوی وزارت ارشاد ادامه داد: گاهی برخی نشریات در هیئت نظارت رای به توقیف داشتند ولی بعد از رسیدگی تبرئه می شدند. هیئت نظارت یک هیئت حاکمیتی است و برایش مهم نیست آن نشریه و یا رسانه متعلق به کدام گروه سیاسی است. بر اساس قانون و مستندات و بدون در نظر گرفتن جنبه های سیاسی عمل می کند. لذا به هیچ وجه نگاه سیاسی حاکم نیست و ملاک رای اکثریت است. اگر اکثریت موافقت کنند درجات توفیق یا ابطال اجرا خواهد شد.

نوش آبادی در پایان گفت: ما هیچ گاه از تعطیلی یا توقیف نشریه ای خوشحال نمی شویم، رسانه ها و مطبوعات، خودشان را مبتلا به بحث های خصومتی و قضایی نکنند. با یک اشتباه در یک رسانه، مجموع آن رسانه را نباید خراب کنیم. آن فرد خاطی را مورد توبیخ قرار دهیم. سایر عوامل را به دلیل اشتباه یک خبرنگار یا تحریریه با یک چشم نگاه نکنیم و از حقوق اجتماعی دیگر اعضای آن رسانه نکاهیم. این مساله نیازمند اصلاح است و باید آن را در لایحه جامع رسانه  پیش بینی می کنیم. همه ما مکلف هستیم که قانون را اجرا کنیم.

وی گفت: در حوزه اقتصاد مقاومتی وظیفه نمایشگاه نشر این فرهنگ از طریق افکارها و رسانه ها است. ما وظیفه داریم برای فرهنگ سازی از ابزارها استفاده کنیم تا این گفتمان سازی صورت بگیرد. قرآن به عنوان محور توسعه فرهنگی و اجتماعی می تواند نقش بیشتری را ایفا کند. نمایشگاه هم با ارائه آثار هنری و ابزارهایی که در اختیار دارد می تواند نقش خودش را ایفا کند.

حکام سعودی اجازه ندارند حج را تعطیل کنند

نوش آبادی ادامه داد: در مورد توقف حج تمتع هم سعودی ها کارشکنی کردند. حکام سعودی اجازه ندارند حج را تعطیل کنند. تظاهر می کردند که ما به شما اجازه رفتن حجاج را داده ایم ولی علیرغم چندین نشست، هیچ کاری نکردند. سعودی ها با ارائه شرط های نامعقول ما را از حج محروم کردند ولی این به این معنی نیست که حج در سالهای آینده برگزار نشود. امیدواریم سال های آینده با یک برنامه ریزی دقیق تر مشکلات رفع شوند و البته سعودی ها هم اشتباهات خودشان را بپذیرند. ما تلاش می کنیم سال های آینده حج برگزار شود.

کد خبر 3691217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha