خبرگزاری مهر – گروه استانها: زندگی امروزی دائم در حال کوچک کردن دایره حرکتی و دامنه فعالیتهای بدنی مردم است به طوری که وسایل و امکانات شیک با استفاده از فناوری مدرن در زندگی روزانه سبب شده بسیاری از افراد درون خانهها فقط با فشار دادن یک دکمه آسایش خود را فراهم کنند، بی خبر از آن که در ورای این آسایش چه عواقبی افراد بی تحرک را تهدید میکند.
آنچه مشخص است مردم از اهمیت ورزش کردن آگاهی دارند اما سطح آگاهیهای مردم با عمل آمیخته نیست بنابراین جامعه ما به حوزههای عملیاتی در ورزش همگانی نیاز دارد و باید آگاهیهای ورزشی مردم را در راس هرم مدیریتهای ورزشی بالا برد و آن را با عزم ملی به یک باورعمومی تبدیل کرد.
از آنجا که تلاشهای فردی در ورزش در نهایت به ورزش همگانی رونق میدهد باید برنامههایی را برای افراد مختلف جامعه تدوین کرد که در آن به نقش ورزش در سلامت افراد به طور ویژه نگریسته شود.
توجه به ورزش همگانی از پایههای سلامتی مردم هر جامعه است
توجه به ورزش همگانی از پایههای سلامتی مردم هر جامعه است و هرجا که درباره سلامت و ضرورت های سلامت صحبت میشود، ناخودآگاه مسئله ورزش نیز مطرح میشود، اما متاسفانه این موضوع تا به حال در جامعه مغفول مانده و به آن پرداخته نشده و حتی در بحث ورزش همگانی هنوز افراد به باور و اطمینانی که از طریق ورزش به سلامت جسم و روان دست مییابند، نرسیدهاند.
در همین خصوص کارشناس ورزشی استان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ورزش همگانی مربوط به تمام اقشار جامعه است و با توجه به آثاری که در سلامت، تقویت پیوست های ارتباطی و ایجاد نشاط دارد باید مورد توجه باشد، گفت: نقش ورزش در بهبود و تقویت سلامت مردم انکارناپذیر است و خانواده ها باید نسبت به این امر حساس باشند و بخشی از ساعات زندگی روزانه خود را به این مهم اختصاص دهند.
محمد قادرمنش با بیان اینکه ورزش قهرمانی به عده ای خاص از مردم تعلق دارد اما، ورزش همگانی در خدمت عامه است و باید برای توسعه دایره کیفی آن کوشید، گفت: تقویت ارتباط اجتماعی و ورزش های همگانی زمینه ایجاد روحیه نشاط و شادابی در جامعه است.
وی با بیان اینکه افزایش طول عمر مفید، افزایش امید به زندگی، ایجاد روحیه همدلی و شادابی از ثمرات ورزشهای همگانی است، گفت: مسئله ورزش به ویژه ورزش همگانی برای جامعه حیاتی است چراکه عقل سالم در بدن سالم است و بالاترین سرمایه در هر کشوری سرمایه انسانی است بنابراین ضرورت نشاط و شادابی اجتماعی نیز غیرقابل انکار است.
بسیاری از ورزشها نیاز به استادیوم و سالن ورزشی ندارد و انجام نرمشهای ورزشی نیاز به هیچ هزینه، سالن و امکاناتی ندارد قادرمنش با بیان اینکه بسیاری از ورزشها نیاز به استادیوم و سالن ورزشی ندارد و انجام نرمشهای ورزشی نیاز به هیچ هزینه، سالن و امکاناتی ندارد و همت مردم و جوانان را میطلبد که اگر آنها را به پرداختن به ورزش حساس کنیم، خود به خود انجام خواهد شد، گفت: باید از کارهای سادهتر شروع کنیم تا نشاط به جامعه بازگردد.
وی تاکید کرد: انگیزه دادن و حساس کردن مردم، نمایش دادن برنامههای ورزشی و کمک به استمرار و تداوم آن نیز اثرگذار است و باید این برنامهها برای همه گروههای سنی و شغلی انجام و تعریف شود.
در همین خصوص معاون استاندارهمدان نیز در گفتگو با مهر بابیان اینکه براساس سند توسعه ورزش همگانی باید نیمی از جمعیت استان همدان تا سال ۱۴۰۴ در ورزش همگانی فعالیت مستمر داشته باشند، گفت: باید مسئولان شهرستانها برنامهریزی لازم و منسجمی در این زمینه داشته باشند.
۲۳ درصد جمعیت استان همدان در ورزش همگانی فعالیت دارند
محمدابراهیم الهیتبار بااشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به ۲۳ درصد از جمعیت استان همدان در ورزش همگانی فعالیت دارند و باید طبق چشمانداز ترسیم شده این میزان تا چند سال آینده به ۵۰ درصد افزایش یابد، عنوان کرد: باید سالانه حدود سه درصد از جمعیت شهرستانهای مختلف استان همدان جذب ورزش همگانی شوند تا به اهداف سند چشم انداز توسعه ورزش همگانی تا سال ۱۴۰۴ دست یابیم.
وی عنوان کرد: در راستای اجرای سند توسعه ورزش همگانی باید ظرفیت دانشگاهها، آموزش و پرورش، کارمندان، محلات، روستاها و سایر بخشها به صورت تخصصی و کارشناسانه مورد بررسی قرار گیرد و با برنامهریزی، تقسیم وظایف و مسئولیتها، در راستای اجرای منظم و مطلوب سند تحول ورزش همگانی اقدام شود.
الهی تبار همچنین با تأکید بر لزوم واگذاری سالنهای ورزشی استان همدان در ساعات اولیه صبح برای توسعه ورزش همگانی گفت: فرمانداران شهرستانها ملزم به پیگیری این برنامه و همکاری لازم با هیئت ورزشهای همگانی هستند.
دستگاههای اجرایی باید یک درصد اعتبارات خود را به ورزش اختصاص دهند
وی بابیان اینکه دستگاههای اجرایی استان همدان نیز باید با برنامهریزی منظم و حتی مناسبتی زمینه انجام همایشهای پیادهروی را در طول سال و به صورت هفتگی فراهم کنند، گفت: دستگاههای اجرایی باید یک درصد از اعتبارات خود را به ورزش اختصاص دهند.
معاون استاندار همدان با بیان اینکه نتیجه هزینه برای ورزش توسعه نشاط و شادابی در جامعه و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی است، گفت: طی سال گذشته ۹ میلیارد و ۶۶۰ میلیارد ریال از بودجه جاری استان همدان در بخشهای مختلف ورزشی اعم از کارمندی، دانشجویی، همگانی و سایر حوزهها هزینه شد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان نیز با بیان اینکه دستگاه ورزش استان همدان در اجرای ماده ۵۳ قانون الحاق ۲ در جذب یک درصد از اعتبارات دستگاههای اجرایی در امر ورزش جزو سه استان برتر کشور است، گفت: ورزشکاران این استان از ۳۷ فضای روباز و ۲۶۵ سالن سرپوشیده ورزشی برخوردارند.
در حال حاضر سرانه فضای ورزشی برای هر فرد در استان همدان ۷۰ صدم متر مربع است رسول منعم با بیان اینکه در حال حاضر سرانه فضای ورزشی برای هر فرد در استان همدان ۷۰ صدم متر مربع است، گفت: با تکمیل طرحهای نیمه تمام ورزشی این سرانه برای هر فرد به ۹۵ صدم متر مربع افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه همدان در انعقاد تفاهمنامه وزارت ورزش و جوانان با صندوق کارآفرینی امید کشور سهم بسزایی در جذب تسهیلات داشته است، گفت: ۱۵ میلیارد ریال تسهیلات بانکی از سهم همدان به باشگاههای این استان تعلق گرفت.
وی افزود: ۳۰ باشگاه خصوصی برای دریافت تسهیلات معرفی خواهند شد و این وام فقط برای خرید تجهیزات خواهد بود.
وی عنوان کرد: تسهیلات تعیین شده با سود ۴ درصد به باشگاهداران معرفی شده از سوی اداره ورزش و جوانان استان همدان تعلق میگیرد.
اجرای جشنواره استعدادیابی ۶ رشته ورزشی در همدان
وی در ادامه اجرای جشنواره استعدادیابی ۶ رشته ورزشی در همدان را از برنامههای اجرایی این استان تا پایان سال جاری عنوان کرد و گفت: این جشنواره ۱۸ تا ۲۰ اسفندماه امسال و با حضور ۱۰ هزار مستعد ورزشی برگزار میشود.
منعم افزود: کبدی، اسکیت، دوومیدانی، جودو، کشتی و تنیس روی میز ۶ رشتهای هستند که جشنواره استعدادیابی آنها در رده سنی ۸ تا ۱۴ سال در استان همدان برگزار میشود.
وی با اشاره به انجام رایگان پیکرسنجی برای افراد ۸ تا ۱۴ سال شرکتکننده در این جشنوارهها گفت: آیین افتتاحیه جشنواره سراسری استعدادیابی در سالن ۶ هزار نفری انقلاب همدان و با حضور خانواده ورزشکاران برگزار میشود.
ابتکار استان همدان در رایگان شدن سالنهای ورزشی برای انجام نرمش و ورزش صبحگاهی الگوی کشوری شده است مدیر منطقه ۷ ورزش همگانی کشور نیز با بیان اینکه ابتکار استان همدان در رایگان شدن سالنهای ورزشی برای انجام نرمش و ورزش صبحگاهی الگوی کشوری شده است، از همکاری دستگاه ورزش استان همدان در واگذاری سالنهای ورزشی در ساعات ابتدای صبح برای بانوان و آقایان قدردانی کرد.
هادی سبزواری بابیان اینکه انتظار می رود در شهرستانها نیز این مشارکت از سوی سایر دستگاههای اجرایی به حداکثر برسد، عنوان کرد: هم اکنون ۱۵۰ ایستگاه ورزش صبحگاهی در استان همدان فعال است.
وی گفت: تمام فضاهای زیرمجموعه دستگاه ورزش و جوانان این استان از ساعت ۶ تا ۹ صبح برای استفاده عمومی ورزشکاران صبحگاهی و همگانی رایگان ارایه میشود.
سبزواری افزود: هم اکنون ۴۵۰ هزار نفر به صورت مشارکتی و غیرسازمان یافته در برنامههای متنوع ورزشهای همگانی همدان فعالیت میکنند که براساس میانگین کشوری و تعداد جمعیت کل این استان آمار مناسب است.
وی بابیان اینکه در راستای تحقق سند توسعه ورزش همگانی باید تا سال ۱۴۰۴ نیمی از جمعیت هر استان جذب ورزش شوند، گفت: همدان تاکنون از وضعیت خوبی برخوردار بوده اما برای رسیدن به هدف تعیین شده نیاز به توجه ویژه مسئولان به ویژه فرمانداران شهرستانها داریم.
وی گفت: استان همدان مستعد ورزش قهرمانی در سطح کشور است که ورزشهای همگانی بسترساز این ورزشها است.
هادی سبزواری با تأکید بر اینکه باید زمینه ایجاد نشاط و شادابی در شهر را فراهم کرد و ارتقا داد، افزود: ورزش همگانی ۳۵ مجموعه بزرگ ورزشی را زیر پوشش خواهد داد که از این تعداد سه مورد در استان همدان فعال است.
ورزش همگانی هزینهای برای مدیریت شهری ندارد
وی با اشاره به اینکه ورزشهای همگانی استان همدان در سطح کشور حرف اول را میزند، یادآور شد: ورزش همگانی هزینهای برای مدیریت شهری ندارد و میتوان در این زمینه باید با شهرداری به صورت مشارکتی وارد عمل شد و قشر بیشتری را درگیر ورزش و سلامت کرد.
رئیس هیئت ورزشهای همگانی با بیان اینکه باید نگاه ویژهای به ورزشهای همگانی داشت از نگاه سیاسی به این ورزش نیز انتقاد کرد و افزود: باید در راستای تقویت ورزشهای همگانی تمامی ظرفیتها را در نظر گرفت چرا که این امر تقویت ورزش محلات را به دنبال دارد.
معاون اداره ورزش و جوانان همدان نیز در گفتگو با مهر بابیان اینکه انتظار داریم براساس طرح توسعه سند ورزش همگانی، کارمندان به عنوان یکی از قشرهای مهم جامعه مورد توجه جدی قرار گیرند، افزود: علاوه بر اجرای رقابتهای ورزشی کارمندان باید در راستای برگزاری ورزش صبحگاهی در دستگاههای اجرایی استان همدان قبل از شروع رسمی کار اقدام شود.
برگزاری ۴۶ همایش بزرگ در راستای تحقق توسعه سند ورزش همگانی درسال آینده در دستور کار است علی ضمیریکامل بیان کرد: برگزاری ۴۶ همایش بزرگ در راستای تحقق توسعه سند ورزش همگانی درسال آینده در دستور کار است که انتظار میرود دستگاههای اجرایی همکاری لازم را داشته باشند.
وی خواستار واگذاری سالنهای ورزشی سایر ارگانها برای فعالیت ورزش صبحگاهی شد و افزود: از نهادهای دولتی درخواست میشود تا سالنهای ورزشی خود را در ساعات ابتدایی صبح برای فعالیت ورزش صبحگاهی آقایان و بانوان به صورت رایگان واگذار کنند.
عضو شورای شهر همدان نیز تعامل و ارتباط با ورزش همگانی را از برنامههای شورای چهارم عنوان و با بیان اینکه هدف از توسعه ورزشهای همگانی و محلات ایجاد روحیه نشاط روحی و جسمی و شادابی جامعه است، یادآور شد: انتظار میرود مسیر تعامل با ورزشهای همگانی ارتقای ورزش استان را به دنبال داشته باشد.
حمیدرضا طبی مسرور ادامه داد: شهرداری و شورا نگاه ویژهای به ورزش دارند و توجه به محلات حاشیهای و قشرهای پایین جامعه از اولویتها است.
ایجاد روحیه نشاط و شادابی در جامعه از بسیاری معضلات اجتماعی و فرهنگی جلوگیری کرده و اثربخشی خوبی به دنبال دارد وی حضور پررنگ مردم در ورزشهای همگانی را نشان از موفقیت و عملکرد خوب هیئت ورزشهای همگانی استان برشمرد و یادآور شد: ایجاد روحیه نشاط و شادابی در جامعه از بسیاری معضلات اجتماعی و فرهنگی جلوگیری کرده و اثربخشی خوبی به دنبال دارد.
وی گفت: ایجاد روحیه نشاط و شادابی در ورزش همگانی مختص افراد خاصی نیست بلکه این روحیه به اطرافیان و جامعه انتقال داده میشود و در نشاط اجتماعی بسیار تأثیرگذار است.
طبی مسرور یکی از وظایف مدیریت شهری را ایجاد شادابی و تفریحات سالم برای شهروندان عنوان کرد و افزود: علیرغم محدودیت منابع مالی، مدیریت شهری تا حد امکان حمایت و کمک به هیئت ورزشهای همگانی را دارد.
وی اضافه کرد: ورزشهای همگانی علاوه بر سلامت جسمی که در ورزشکاران ایجاد میکند در نشاط و شادابی روحی و روانی افراد بسیار تأثیرگذار است و بر این اساس مدیریت شهری باید در این زمینه وارد شده و ورزشهای همگانی را حمایت کند.
مهم ترین شاخص ورزش همگانی در نظر گرفتن اصل لذت و تفریح است
آنچه مسلم است اینکه مهم ترین شاخص ورزش همگانی در نظر گرفتن اصل لذت و تفریح است چراکه بسیاری بر این باورند که ورزش سبب خستگی و کوفتگی در آنها میشود، اما باید توجه داشت هدف ورزش، سلامت جسمانی و روانی است و باید به نهادینه سازی ورزش همگانی در جامعه نگاه عملیاتی داشت.
براساس بررسی ها ورزش همگانی مورد توجه مردم اکثر نقاط دنیاست و حتی در بسیاری از کشورهای اروپایی که نشانی از ورزش قهرمانی یا حرفهای ندارند به ورزش همگانی اهمیت داده می شود زیرا در این کشورها سلامت محوری شاخص شادابی و نشاط جامعه است.
البته ذکر این نکته نیز ضروری است که در بحث توسعه ورزش همگانی، باید خود مردم، نهادهای بومی و شوراهای محلی وارد میدان شوند چراکه اگر مردم نسبت به ورزش به درک درستی برسند، حتی با وجود شرایط سخت باز هم زمانی را به ورزش اختصاص میدهند و وقتی این زمان وجود ندارد، پس هنوز درک درستی از ورزش در آنها به وجود نیامده و باید با برنامه ریزی بهتری به فکر توسعه این ورزش در جامعه بود.
نظر شما