۱۲ شهریور ۱۳۹۶، ۱۲:۱۴

بزرگداشت ۶ هنرمند پیشکسوت در جشنواره آیینی و سنتی

بزرگداشت ۶ هنرمند پیشکسوت در جشنواره آیینی و سنتی

بزرگداشت ۶ هنرمند پیشکسوت در اختتامیه هجدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم بزرگداشت ۶ پیشکسوت نمایش‌های آیینی و سنتی در اختتامیه هجدهمین جشنواره آیینی و سنتی برگزار خواهد شد. تمامی این پیشکسوتان از هنرمندان باسابقه نمایش‌های آیینی و سنتی هستند که سال‌های زیادی از عمر خود را صرف اعتلا و ماندگاری این نمایش‌ها از جمله شبیه‌خوانی، نقالی، تعزیه و نمایش‌های تخت‌حوضی کردند.

اسامی و شرح فعالیت این هنرمندان به شرح زیر است:

تقی نبئی شبیه‌گردان، شبیه‌خوان و شبیه‌نامه‌نویس از نوجوانی وارد عرصه شبیه‌خوانی شده و در سن ۲۷ سالگی به شهادت‌خوانی رسید و از ۵۰ سالگی امام‌خوانی و گروه‌داری را آغاز کرد. او با پژوهش براساس کتب تاریخی ۱۷ نسخه تعزیه را سروده و به ثبت رسانده است.

محمدمهدی چایانی استاد هنر نقالی از کودکی با شاهنامه مانوس بود و فنون و رموز نقالی را از هنرمندانی چون مرشد عظیم و مرشد افشار آموخت. سال ۱۳۵۰ از اولین دوره مرکز آموزش تئاتر وزرات فرهنگ و هنر سابق فارغ‌التحصیل و در همان سال به عنوان جوان‌ترین نقال برگزیده شد. او در بسیاری از کشورهای از جمله اتریش، مازی، اسپانیا، ترکیه، تاجیکستان و... به نقالی پرداخته و شاگردان ممتازی تربیت کرده است.

حاج‌ علی‌اکبر قویدل معروف به علی سبزواری تعزیه‌خوانی را با بچه‌خوانی آغاز و نزد اساتید بزرگ تعزیه فنون شبیه‌خوانی را فرا گرفت. او در شبیه‌گردانی و مداحی هم تبحر دارد و برای اجرای تعزیه به فرانسه هم دعوت شده است. قویدل از شورای ارزشیابی هنرمندان کشور نشان درجه دو هنری دریافت کرده است.

حاج مظفر قربانیان‌نژاد بهشتی نزد اساتید بزرگ تعزیه فنون و ظرایف این نمایش را فراگرفت و در موافق‌خوانی،‌ شهادت‌خوانی و امام‌خوانی تبحر یافت. او از مرکز اسلامی لندن لوح تقدیر تعزیه‌خوانی را دریافت کرد. وی سال‌ها است که به تدریس و تربیت شبیه‌خوان می‌پردازد.

غلامحسن بابوته در خانواده‌ای اهل هنر به دنیا آمد. پدر و برادرش در عرصه موسیقی و نمایش فعالیت داشتند و از سال ۱۳۶۶ کار در تئاتر را آغاز کرد. او سال‌ها با سعدی افشار همکاری داشته و در آثار او نقش‌های متعدد به خصوص شاه‌پوش را برعهد داشت. بابوته نمایش‌هایی را هم به عنوان کارگردان روی صحنه برده است.

علی‌اکبر فتحعلی بازیگر نمایش‌های تخت‌حوضی است که در طول سی سال حضور مستمر در تئاتر در بیش از ۲۰۰ نمایش در لاله‌زار بازی کرده است. در سال ۱۳۶۸ در کنار زنده یاد هادی اسلامی بازی کرد و در لاله‌زار با هنرمندان نمایش‌های تخت‌حوضی به خصوص سعدی‌افشار همکاری داشت. او همچنین با بسیاری از کارگردانان نامی تئاتر از جمله علی نصیریان، هادی مرزبان، مجید جعفری و هومن برق‌نورد به عنوان بازیگر همکاری داشته است.

مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی چهارشنبه ۱۵ شهریور در محوطه تالار وحدت برگزار می‌شود.

کد خبر 4077199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha