بهگزارش خبرگزاری مهر بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس، مصیب امیری مدیرکل میراثفرهنگی این استان بیان کرد: به استناد آییننامه ابلاغی مرداد ۸۵ و بر اساس بند ۱ ماده ۲۸ قانون مدیریت، ساماندهی و حمایت از دارندگان و مالکان اشیای مجاز فرهنگیتاریخی که در آن تصریح شده است افراد حقیقی میتوانند پس از اخذ مجوز از سازمان میراثفرهنگی برای ایجاد و راهاندازی موزههای خصوصی اقدام کنند، بسیاری از مجموعهداران را که بنا بر علاقه و سرمایه شخصی به گردآوری آثار روی آورده بودند بر آن داشت که لیست آثار ارزشمند و پنهان خود را به میراثفرهنگی ارائه کنند و پس از اخذ مجوزهای لازم از ادارهکل موزههای کشور به ایجاد نمایشگاه و موزههای خصوصی همت گماردند.
این مقام مسئول اضافه کرد: به همین منظور ادارهکل میراثفرهنگی فارس بر اساس رسالت قانونی خود و با پیگیریهای مستمر موفق شد تا کنون نزدیک به هشت مجموعه با مضامین اشیای قدیمی از جمله دوربین، دوچرخه، تلفن، ماشین، دست بافتههای عشایر، اسباب و لوازم مسی جهرم و سکه را بهثبت رسانده و علاوه بر فعالیتهای چشمگیر در این زمینه، در سطح کشور هم پیشرو باشد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس با اشاره به اتمام پروژه مستندنگاری ۲۵۰۰ اثر فرهنگیتاریخی از مجموعهداران خصوصی شیرازی، هدف از این اقدام را شناسایی داشتههای فرهنگی و استفاده بهینه از پتانسیل بخش خصوصی دانست.
او گفت: طی ۴ ماهه گذشته، تعداد ۱۵۰۰ قلم از اشیای مجموعههای مجاز خصوصی امید کرباسی شامل آثار بیبدیل فولاد از جمله قفل، سرمهدان، قالبهای فلزی جواهرسازی و... همچنین تعداد هزار قلم از مسکوکات مجموعه خصوصی رضا قناعتپیشه که در موزه دلگشا در معرض دید علاقهمندان قرار دارد، تفکیک، طبقهبندی و مستندنگاری شده است.
امیری از شروع مطالعه و مستندنگاری ۲۵۰۰ اثر دیگر و اتمام این طرح تا پایان دیماه سال جاری هم خبر داد و تصریح کرد: آنچه که به این مجموعهها ارزش و اعتبار بیشتری خواهد بخشید، مطالعه و بررسی دقیق و موشکافانه آثار و نهایتا معرفی آنهاست و این ادارهکل آمادگی آن را دارد بهمحض معرفی محل مناسب توسط مجموعهداران برای نمایش این آثار در اسرع وقت مجوزهای لازم را صادر کند.
نظر شما