تعلل وزارت علوم در رسیدگی به تخلفات دانشگاه علمی کاربردی
وزارت علوم در رسیدگی و ساماندهی تخلفات دانشگاه علمی کاربردی از جمله تاسیس مراکز غیر مجاز علمی کاربردی تعلل می کند و بر خلاف تعهد خود اطلاعات لازم را تا این لحظه در اختیار مجلس قرار نداده است.
دکتر "علی عباسپور تهرانی فرد" در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در جلسه ای مقرر شده بود، وزارت علوم با همکاری معاونت آموزشی و دانشگاه علمی کاربردی گزارشی از تخلفات دانشگاه علمی کاربردی را به مجلس ارائه کنند اما تا این لحظه این اتفاق نیفتاده است.
وی اظهار داشت: همچنین معاونت آموزشی وزارت علوم متعهد شد، مدارک و اطلاعات لازم در زمینه موسسات بدون مجوز علمی کاربردی به ویژه در سطح تهران و سایر تخلفات این دانشگاه را به کمیسیون آموزش ارائه دهد که این موضوع نیز تاکنون عملی نشده است و معاونت آموزشی چندین بار در این زمینه تعلل کرده است.
رئیس کمیسیون آموزش افزود: وزیر علوم نیز در مجلس شورای اسلامی از اقدامات معاونت آموزشی وزارت علوم در زمینه ساماندهی مراکز علمی کاربردی اظهار بی اطلاعی کرده و بر رسیدگی هر چه سریعتر به وضعیت این دانشگاه تاکید کرده است.
وی با بیان اینکه طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نباید مرکز آموزش عالی در تهران ایجاد شوند، گفت: در اواسط دهه 1370 بسیاری از مراکز آموزش عالی در تهران تأسیس شدند که با نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی این مراکز منحل و دانشجویان آنها به دانشگاه آزاد یا دیگر مراکز آموزش عالی مجاز منتقل شدند.
عباسپور اضافه کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز در سال های اخیر اقدام به تأسیس واحدهایی در تهران کرده است که این اقدام خلاف قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و باید این شورا تصمیم نهایی را در مورد انحلال یا ادامه فعالیت این موسسات اتخاذ کند.
مراکز غیر مجاز دانشگاه علمی کاربردی ساماندهی می شوند
وزارت علوم موضوع ایجاد برخی موسسات علمی کاربردی بدون مجوز در دوره گذشته را به اطلاع مجلس رسانده و اکنون درصدد ساماندهی این موسسات با همکاری مسئولیت جدید دانشگاه برآمده است.
دکتر "حسن خالقی" در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: وزارت علوم، مجلس را در جریان دقیق ساماندهی دانشگاه جامع علمی کاربردی قرار داده است و اظهارات دکتر عباسپور در خصوص عدم ارائه مدارک مربوط به دانشگاه جامع علمی و کاربردی توسط وزارتخانه مایه تعجب است.
وی با بیان اینکه خواسته های مجلس در خصوص ارائه اطلاعات دقیق از دانشگاه علمی کاربردی به دانشگاه منتقل شده است، گفت: در حال حاضر مسئول دانشگاه علمی و کاربردی نیز به دنبال جمع آوری اطلاعات و ارائه آن به کمیسیون آموزش مجلس است و تأخیر در ارائه این اطلاعات مربوط به دانشگاه است نه وزارت علوم.
معاون آموزشی وزارت علوم اضافه کرد: وزارت علوم چندی پیش از ایجاد برخی موسسات علمی کاربردی بدون مجوز در دوره گذشته، اطلاع یافت و اکنون در صدد ساماندهی این موسسات با همکاری مسئولیت جدید دانشگاه برآمده است. معاونت آموزشی وزارت علوم، در همان ابتدا مجلس را از موضوع آگاه کرده و جریان ساماندهی را نیز به اطلاع شخص وزیر و مجلس رسانده بود.
وی در خصوص برنامه های وزارت علوم در زمینه تعیین تکلیف موسساتی که بدون مجوز راه اندازی شده اند، گفت: پس از شناسایی و بررسی، در صورتی که موسسه ای دارای شرایط لازم باشد، برای آن مجوز صادر می شود و در غیر اینصورت از ادامه فعالیت این موسسات به صورت ترمی جلوگیری می شود.
خالقی ادامه داد: موسسات علمی کاربردی بدون مجوزی که در تهران تأسیس شده اند، می توانند در قالب پودمانی و موسسات آموزش عالی آزاد فعالیت کنند.
وی اظهار داشت: دانشگاه علمی کاربردی در مرحله گزینش اعضاء هیات موسس مراکز بدون مجوز قرار دارد و اعضاء هیات موسس جدید را برای تعیین تکلیف این مراکز به وزارت علوم معرفی کرده است.
هیچ واحد غیردولتی علمی کاربردی از سال 83 در تهران تاسیس نشده است
دکتر حسین بلندی با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی خود رغبت بیشتری برای ساماندهی مراکز علمی کاربردی دارد، گفت: هیچ مرکز غیر دولتی علمی کاربردی از سال 1383 در تهران تاسیس نشده است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کابردی در گفتگو با خبرنگار مهر در زمینه ساماندهی واحدهای بدون مجوز این دانشگاه در تهران گفت : ساماندهی وضعیت واحدهای علمی کاربردی از اولویت های این دانشگاه است و بیش از هر ارگان دیگری بر رسیدگی به این موضوع مصمم هستیم.
وی اضافه کرد : امیدوارم همه مسئولان کشوری در امر ساماندهی واحدهای علمی کاربردی به یاری این دانشگاه بشتابند و بیش از هر موضوع دیگری به عزم مدیران کشور و گزارش فعالیت های اجرایی آنها توجه داشته باشند.
حسین بلندی به برخی اقدامات دانشگاه جامع علمی کاربردی اشاره کرد و گفت : وجود 13 هزار مدرس که دانشگاه در حال رسیدگی به وضعیت آنهاست، تخصیص 8 میلیارد تومان بودجه به وام دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی، بازبینی برنامه های درسی دانشگاه، ایجاد 50 برنامه جدید کارشناسی ناپیوسته در سال جدید و ... از اقدامات دانشگاه علمی کاربردی در سال اخیر است که بسیار قابل توجه می باشد.
وی اضافه کرد : از دیگر نکات بارز دانشگاه جامع علمی کاربردی که کمتر دانشگاهی از آن برخوردار است، حضور نماینده ای از تمامی دستگاه های اجرایی در شورای دانشگاه است که همین امر سبب نزدیکی دانشگاه به صنایع و مراکز اجرایی خواهد شد.
نظر شما