به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام کریمی مسئول دفتر امام جمعه مرند ظهر امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی روستایی که با حضور برخی روحانیون و دهیارات و فعالین فرهنگی روستاهای این شهرستان برگزار شد، گفت: شورای فرهنگ عمومی روستایی مکمل شورای فرهنگ عمومی شهرستان است که فرهنگ روستایی در فرهنگ بسیاری از شهرها نیز تاثیرگذار است.
وی با مثبت ارزیابی کردن راه اندازی شورای فرهنگ عمومی در روستاها تاکید کرد: مصوبات شوراهای فرهنگ عمومی روستایی باید بررسی و آسیب شناسی شود.
همچنین رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مرند اظهار داشت: موانع فعالیت شورای فرهنگ عمومی روستایی باید شناسایی و رفع شود.
حجت الاسلام مظفر رجب زاده افزود: جلسات فرهنگی در بسیاری از روستاها پیش از این نیز تشکیل می شد اما ساماندهی و نظم دهی شورای فرهنگ عمومی باید در اولویت قرار بگیرد.
در ادامه این جلسه، بخشداری مرکزی مرند اذعان داشت: شورای فرهنگ عمومی روستایی در هفت روستای فعال فرهنگی شهرستان مرند راه اندازی شد.
علی امیری راد افزود: اگر راه اندازی شورای فرهنگ عمومی در روستاها موفق ارزیابی شود، به روستاهای بیشتری در شهرستان مرند گسترش پیدا می کند.
وی هم افزایی توان ها و پتانسیل های نهادهای فعال در روستاها را از جمله اهداف مهم تشکیل شورای فرهنگ عمومی برشمرد.
بخشداری مرکزی مرند تاکید کرد: آبادانی و پیشرفت عمران روستاها هرچقدر هم پیشرفت داشته باشد، بدون توسعه فرهنگی تاثیرگذار نخواهد بود.
ضرورت توجه به «کلان روستا» ها
حجت الاسلام یعقوب دانشمند روحانی روستای دولت آباد مرند نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: مصوبات شورای فرهنگ عمومی روستایی باید ضمانت اجرایی داشته باشد.
وی بر ضرورت حضور مسئولان در روستاها تاکید کرد و افزود: برخی روستاهای شهرستان مرند، «کلان روستا» هستند و باید توجه ویژه ای به آن شود.
در ادامه فرجام دهیار روستای گلین قیه خاطرنشان کرد: اختلافات طایفه ای در برخی روستاها متاسفانه به ماه محرم نیز سرایت کرده است و مشاهده می شود در روزهای تاسوعا و عاشورا، در یک روستا چندین هیئت مذهبی و شبیه خوانی راه اندازی می شود.
اسماعیل گردشی شورای روستای گلین قیه هم معضلات فرهنگی را ریشه بسیاری از مشکلات دانست و عنوان کرد: منابر و رسانه ملی نهادهای مهم و تاثیرگذار هستند که می توانند در زمینه ارتقای فرهنگی روستاها و شهرها قدم برداند.
وی ادامه داد: کارگاه های آشنایی با آسیب های فرهنگی و اجتماعی در روستای گلین قیه برگزار شد که در افزایش آگاهی و کاهش آسیب ها بسیار تاثیرگذار بود.
گردشی با اشاره به اینکه روستای گلین قیه به عنوان دارالمومنین معروف است، ابراز داشت: مراسم تجلیل از بزرگان روستای گلین قیه برگزار شد و تصاویر ۵۶ نفر از شخصیت های فرهنگی و تاثیرگذار این چاپ و در روستا نصب شد.
همچنین ناصر جلیلی دهیار روستای پیربالا ابراز داشت: روستای پیربالا از جمله روستاهایی است که در ایام محرم، تنها یک دسته و هیئت عزاداری فعالیت می کند و وحدت در این روستا محقق شده است.
حسین زاده حسنعلی دهیار روستای دولت آباد مرند هم عنوان کرد: شورای فرهنگ عمومی ۷ سال پیش در روستای دولت آباد راه اندازی شده و در مناسبت های خاص، تشکیل جلسه می دهد.
وی افزود: ۱۱ هیات مذهبی در روستای دولت آباد فعالیت دارد که مدیریت این هیئات در ایام محرم، کار مشکلی است، براین اساس، فعالیت های این هیئات بازرسی و در نهایت ارزیابی می شود.
نظر شما