۲۴ فروردین ۱۳۹۸، ۱۰:۳۵

در گفتگو با مهر عنوان شد؛

احداث۱۱۲کیلومتربادشکن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه/مهار طوفان نمکی

احداث۱۱۲کیلومتربادشکن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه/مهار طوفان نمکی

ارومیه – مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی از احداث ۱۱۲ کیلومتر بادشکن با هدف احیای بیولوژیکی دریاچه ارومیه خبر داد.

میرصمد موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت طرح‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه در حوزه منابع طبیعی استان اظهار داشت: از سال ۹۳ تا کنون ۱۱۲ کیلومتر بادشکن غیرزنده در حوضه آبریز دریاچه ارومیه احداث شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از کانون‌های مهم گرد و غبار نمکی در پی بحران دریاچه ارومیه در منطقه جبل کندی ارومیه شناسایی شده بود عنوان کرد: این بادشکن غیرزنده در سایت جبل کندی ارومیه در راستای احیای بیولوژیکی دریاچه ارومیه احداث شده است.

موسوی به نهال کاری در وسعت ۱۹۰۰ هکتار در حاشیه دریاچه ارومیه اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از طرح‌های موفق این اداره کل در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه نهال کاری در وسعت ۱۹۰۰ هکتار در حاشیه دریاچه بوده که از سال ۹۳ تاکنون اجرا شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی با بیان اینکه در این مدت ۲۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در چهار منطقه بحرانی دریاچه ارومیه در شهرستان‌های ارومیه، سلماس و میاندوآب هزینه شده است گفت: در این راستا ساماندهی ۵۰۰ هزار هکتار و مراقبت و نگهداری از درختان گز طبیعی در اطراف دریاچه در وسعت ۶۰۰ هکتار از دیگر اقدامات این اداره کل است.

موسوی به قرق مطلق در سطح ۲۵ هزار هکتار از طریق توزیع نهال رایگان را از دیگر اقدامات این اداره کل در راستای احیای دریاچه ارومیه برشمرد و افزود: توزیع رایگان جو به میزان ۵۱۸ تن، مدیریت هرزآب در سطح دو هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی ساحلی بخش دیگری از اقدامات از سال ۹۳ تاکنون بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی به انجام پژوهش در زمینه روش هی نوین مقابله با فرسایش بادی و گرد و غبار در حوضه آبریز دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: در کنار انجام این مطالعات پژوهشی اقدامات ترویجی و فرهنگی در قالب مدل ترسیب کربن و مطالعات اجرایی در هفت هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی جبل کندی نیز انجام گرفته است.

موسوی اضافه کرد: بر اساس نتایج مطالعات و پایش های انجام گرفته توسط دانشگاه ارومیه حداکثر ظرفیت انتقال تجمیعی گرد و غبار در حدود ۵۰ درصد کاهش یافته و از ۲۹۸ کیلوگرم در مترمربع در سال ۹۶ به ۱۵۷ کیلوگرم در مترمربع در سال گذشته رسیده است.

وی گفت: همچنین تلفات خاک تجمیعی از ۳۹ تن در هکتار در سال ۹۶ به ۱۲ تن در هکتار طی سال گذشته کاهش یافته به طوری که اقدامات انجام شده میزان گرد و غبار نمکی تا ۷۰ درصد مهار شده است.

کد خبر 4589079

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • likns NL ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۴
      0 0
      به خدا قسم تمامی این پروژه ها حیف و میل بیت المال بوده و هیچ نتیجه ای نداده است. من سالها آنجا مطالعه کردم و میدونم چی به چیه!!!!