۲۰ خرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۵۹

مدیرکل دفتر اکوسیستم های تالابی محیط زیست:

۳۰ تالاب در کشور با رویکرد بومی مدیریت می‌شود

۳۰ تالاب در کشور با رویکرد بومی مدیریت می‌شود

همدان - مدیرکل دفتر اکوسیستم های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در حال حاضر ۳۰ تالاب با رویکرد بومی در کشور مدیریت می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود باقرزاده کریمی بعدازظهر دوشنبه در نشست تحلیل ذی نفعان تالاب «آق گل» که از صبح دوشنبه با هدف تدوین برنامه مدیریت جامع این تالاب در همدان آغاز به کار کرده و هم اکنون نیز در حال برگزاری است، گفت: در حال حاضر ۳۰ تالاب با رویکرد بومی در کشور مدیریت می‌شود.

باقرزاده کریمی اظهار کرد: دولت یازدهم با تدوین آئین‌نامه احیای تالاب‌ها درصدد پرداختن به این امر در برنامه ششم توسعه است.

مدیریت تالاب به صورت مشارکتی انجام شود

مدیر دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه انجام اصول زیست بومی باید با مشارکت ذی‌نفعان باشد، گفت: باید مدیریت تالاب به صورت مشارکتی انجام شود که البته این نگاه نیاز به فرهنگسازی، ایجاد ساختار اجرایی و مدیریتی و زمینه‌سازی قانونی دارد.

وی با تاکید بر اینکه تالاب‌ها می‌توانند شاخص کار مدیریتی باشد، خاطرنشان کرد: هرگونه آلودگی زیست محیطی، ایجاد رسوب و حفر چاه غیرمجاز در بالادست بر روی تالاب‌ها اثرگذار است.

مدیریت زیست بومی یک ظرفیت فرامرزی است

باقرزاده کریمی با اشاره به اینکه مدیریت زیست بومی یک ظرفیت فرامرزی است، ادامه داد: غفلت تاریخی در نگاه مدیریتی باید به سرعت بازنگری شود زیرا تصمیمات آنی افراد، گاهی بهره‌برداران و ذی‌نفعان تالاب‌ها را دچار مشکلات کرده است.

وی با بیان اینکه تالاب «آق‌گل» با وجود کوچک بودن، زیستگاه مطلوبی برای گونه‌های مختلف پرندگان مهاجر است، تصریح کرد: تالاب‌ها آئینه دیده نشده کوه یخ هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان نیز گفت: امسال ۶۰۰ میلیون تومان به پروژه‌های مرتبط با تالاب «آق‌گل» اختصاص یافته است.

سید عادل عربی اظهار کرد: سلسله کارگاه‌های تخصصی تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب «آق گل» تا آبان ماه ادامه می‌یابد و گام نخست برگزاری کارگاه تحلیل ذینفعان تالاب است که امروز در همدان در حال برگزاری است.

حفر چاه‌های غیرمجاز و برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها از جمله چالش‌های زیست محیطی تالاب «آق گل» است مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه حفظ محیط زیست یک مساله فرامنطقه‌ای و از وظایف ملی است، اظهار کرد: حفر چاه‌های غیرمجاز و برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها از جمله چالش‌های زیست محیطی تالاب «آق گل» است.

رضا میرزایی تاکید کرد: هدف از برگزاری این سلسله نشست‌ها رسیدن به برنامه جامع زیست بومی برای تالاب «آق‌گل» است چراکه با همفکری و تصمیمات ذینفعان، نقشه و سند راهی به امضا می‌رسد که می‌تواند نقشه راهی برای کارشناسان مربوطه برای برنامه‌ریزی‌های آتی باشد.

در این نشست مدیران کل حاضر به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص مدیریت زیست بومی تالاب «آق گل» پرداختند و در ادامه با برگزاری کارگاه‌های ذینفعان تالاب «آق گل»، مسئولان و بهره برداران مرتبط با تالاب بحث و بررسی و اجماع نظر را در دستور کار قرار دادند که این کارگاه هنوز در حال برگزاری است.

کد خبر 4637357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha