به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر آسمانی مقدم ظهر شنبه در جلسه مسکن محرومین شهرستان بشرویه گفت: ساخت مسکن های مقاوم در روستاها به تعداد ۱۰ هزار واحد در خراسان جنوبی در طول تاریخ نظام جمهوری اسلامی اتفاقی نادر است.
وی افزود: برای ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی به ازای هرواحد ۲۵ میلیون تومان اعتبار بلاعوض داده می شود و البته کمیته امداد به افراد تحت پوشش خود کمک های بیشتری را انجام می دهد.
آسمانی مقدم اظهار کرد: در آخرین سرشماری تعداد ۸۸ هزار و ۸۳۵ واحد در روستاها داریم که ۳۹ هزار و ۵۰۰ مسکن در روستاها مقاوم سازی شده است.
وی گفت: در استان ۴۹ هزار واحد مسکونی روستایی از مقاومت کمی برخوردار هستند و هیچ دوامی در مقابل حوادث ندارند که ۴ درصد از این مسکن ها در بشرویه به تعداد حدود یک هزار واحد وجود دارد.
آسمانی مقدم بیان داشت: ساخت ۵ هزار واحد در اختیار کمیته امداد و ۵ هزار واحد هم در اختیار بنیاد مسکن برای افراد عادی و تحت پوشش بهزیستی است.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی ادامه داد: افراد تحت پوشش بهزیستی تا پایان خردادماه فرصت دارند تا تشکیل پرونده را انجام داده و مراحل معرفی به بانک و انعقاد قرارداد را طی کنند.
وی اظهار کرد: تاکنون در استان افراد نیازمند ساخت مسکن به تعداد ۲ هزار و ۱۱۵ نفر ارزیابی شده و یک هزار و ۲۸۵ نفر تشکیل پرونده داده اند.
مدیرکل بنیاد مسکن استان خواستار تسریع در شناسایی و معرفی افراد در بشرویه شد.
سهمیه ۳۵۰ واحدی بشرویه از ساخت مسکن محرومین
آسمانی مقدم همچنین بااشاره به اینکه برای تعیین تعداد مسکن در هر شهرستان شاخصه هایی چون تملک دارایی ها، خانوارهای بدون مسکن در روستاها و دارندگان مسکن های نامناسب در روستاها در نظر گرفته شده افزود: دربشرویه ساخت تعداد ۳۵۰ واحد را در نظر داریم که می طلبد با همکاری مردم و مسئولان هرچه سریعتر افراد شناسایی شده و مراحل ساخت مسکن را طی کنند.
وی همچنین از بخشداران، دهیاران و شوراها خواست تا پروانه ها را در روستاها برای این مسکن ها رایگان کنند و یا حداقل در حد اخذ عوارض باشد.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی گفت: درنظر داریم تا در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر هم تسهیلات برای ساخت مسکن های مقاوم داده شود که بشرویه و ارسک نیز هردو شامل می شوند و ما نیز در ابتدا برای ساخت مسکن ها در شهرها تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی را در اختیار آنها می گذاریم و سپس در تخصیص بعدی اعتبار بلاعوض را به آنها خواهیم داد.
وی با اشاره به اینکه مهاجرت معکوس به روستاها نیز داده می شود افزود: اگر فردی در شهر مستاجر باشد و بخواهد برای ادامه زندگی به روستاها برود ما نیز به آن افراد تسهیلات و سپس بلاعوض ها را در اختیار آنها قرار می دهیم.
آسمانی مقدم زیربنای مسکن ها را از ۴۱ متر تا نهایتاً ۶۰ متر اعلام کرد.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی تاکید کرد: بشرویه تا ۲۲ تیرماه فرصت دارند تا برای جذب سهمیه خود اقدام کنند و افراد را شناسایی و مراحل خود را طی نمایند چراکه در غیر اینصورت این سهمیه و اعتبارات را در بین دیگر شهرستان ها توزیع می کنیم.
وی همچنین گفت: برای بازسازی منازل تخریب شده در سیل اخیر نیز افراد تنها تا پایان خردادماه فرصت دارند تا ساخت مسکن های خود را آغاز کنند و درغیرانصورت عدم اقدام آنها به منزله انصراف تلقی شده و پس از این اعتبار و یا تسهیلاتی برای آنها درنظر گرفته نمی شود.
روند کند ساخنت و ساز در روستای سیل زنده بندان بشرویه
آسمانی مقدم افزود: ساخت منازل در روستای سیل زده بندان بشرویه نیز به سرعت آغاز شد و برای هرمسکن ۱۰ میلیون تومان بلاعوض، ۴۰ میلیون تومان تسهیلات ۴ درصد ۱۵ ساله در نظرگرفتیم اما اکنون روند ساخت به کندی انجام می شود.
علی شفیعی سرپرست فرمانداری شهرستان بشرویه نیز در این جلسه بیان داشت: مردم در شهر و روستا باید استحکام منازل خود را افزایش دهند.
وی بااشاره به اینکه سهمیه خوبی برای ساخت مسکن های روستایی در شهرستان در نظر گرفته شده افزود: سهمیه بشرویه ۳۵۰ واحد است که ۲۲۰ واحد در اختیار کمیته امداد است و تاکنون ۱۲۴ متقاضی شناسایی و ۴۶ پرونده تشکیل و ۱۷ نفر به بانک معرفی شده اند.
شفیعی گفت: بنیاد مسکن تاکنون اقدامات مناسبی در شهرستان انجام داده و اخیراً حدود ۶ هزار مترمکعب آواربرداری با ادوات بنیاد مسکن از استان در روستای سیل زده بندان صورت گرفت و ساخت مسکن ها آغاز شد.
نظر شما