۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۵:۱۲

معاون امنیتی دادستان کل کشور:

باید متناسب با ساختارهای امروزی پیشرفت کرد

باید متناسب با ساختارهای امروزی پیشرفت کرد

معاون امنیتی دادستان کل کشور با اشاره به تفاوت های دنیای دیروز با امروز گفت: باید متناسب با ساختارهای امروزی پیشرفت کرد.

به گزارش خبرنگار، مهر مهدی امیری اصفهانی در نشست تخصصی مسئولیت حقوقی و اجتماعی رسانه ها در قبال نشر اکاذیب که در باشگاه خبرنگاران جوان برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: شهدای انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و شهدای مدافع حرم الگوی مسئولیت پذیری را در جامعه ایجاد کردند. 

امیری اصفهانی با اشاره به اینکه شرایط امروز با دیروز متفاوت است، گفت: اگر بخواهیم موفق باشیم باید امروز را خوب درک کنیم و مدیریت مناسبی را در زندگی خودمان در عرصه های مختلف داشته باشیم. در هر صورت باید بتوانیم در زندگی اجتماعی حضور موثر و مسئولیت پذیر داشته باشیم و این مستلزم شناخت از وضعیت است. بین امروز و دیروز تفاوت های اساسی وجود دارد.ساختارهای دنیای دیروز طولی بود و امروز ساختارها عرضی و مربوط به صحنه های مختلف است. یک زمانی برای انتقال پیام چندین نفر دخیل بودند اما امروز شاهد این هستیم که اخبار بدون واسطه در فضای مجازی مخابره می شود.

وی افزود: دنیای امروز مشاهده جویی و ائتلافی است که این برخلاف ساختار فرد محور دنیای دیروز است. رفتاری که مبتنی بر فرایندهای دیروز باشد، امروز پاسخگو نیست.

معاون سیاسی دادستانی کل کشور با بیان اینکه ساختارهای دیروز با امروز فرق می کند، گفت: امروز این ساختار ها پویا و انعطاف پذیر است. 

امیری اصفهانی تصریح کرد: هر امکانی امروز از گوشی های تلفن هوشمند می توان دریافت کرد. الزاما باید متناسب با واقعیت ها پیش رفت و در  غیر این صورت در دایره دنیای دیروز خودمان خواهیم ماند.

وی به مبانی مسئولیت پذیری اشاره کرد و گفت: هر انسان یا هر وجود دارای حق و مکلف ، یک بعدی نیست. این بدین معنا است که نمی تواند حیات غیر اجتماعی داشته باشد بنابراین ظهور و تاثیر احساس و گرایش و رویکرد و گفتمان و رفتار شخص محدود به خودش نخواهد بود و حتما فراتر از خودش در شخص یا اشخاص دیگر تاثیر گذار است. اعم از اینکه این شخص، شخص حقوقی یا حقیقی باشد. چون بر اشخاص دیگر تاثیر می گذار د در این تاثیر پذیری ممکن است طبقاتی به وجود بیاید و باید پاسخگوی هر گونه تاثیری باشد و این از مبانی مسئولیت پذیری است.همه موجودات یا علتی برای معلولی هستندو یا علتی ناشی از معلولی هستند.

این مقام قضایی تصریح کرد: یک دوگانه ای به نام حق یا تکلیف و یا اختیار-مسئولیت داریم. هیچ مسئولیتی بدون اختیار هویت پیدا نمی کند و هر کسی حقی را مورد استیفا قرار می دهد الزاما باید پاسخگو باشد.

امیری اصفهانی تصریح کرد: در قانون مطبوعات که ناظر به رسانه های مکتوب و دیجیتالی است، تصریح شده که رسانه هایی مشمول این قانون هستند که دارای پروانه فعالیت هستند و آنهایی که پروانه ندارند تابع قوانین عمومی هستند.

وی افزود: برای التزام بخشی به اداره امور بشری، یک اصل اساسی به نام انتظام بخشی وجود دارد. هر ضابطه ای که میخواهد وضع بشود، به شکل غیر رسمی دارای اثر باشد حاکم است اما مهم این است که ضابطه را چطور باید وضع کرد. نظام تقنینی ما همگام با این سرعت پیش نمی رود و به همین جهت باید یک الگوی ویژه داشته باشیم. اگر قانون مطبوعات بر یک بخش محدودی حاکم است نباید این انتظار را برای ما ایجاد کند که آن بخش غیر مشمول آزاد هستند، دولت به مفهوم عام وظیفه بالابردن اگاهی های عمومی در همه زمینه ها با استفاده از رسانه را بر عهده دارد.

وی به استفاده ابزاری از رسانه اشاره کرد و گفت: رسالت مطبوعات در قانون اشاره شده اما این یک طرف قضیه است. امیری اصفهانی به موضوع انتخابات اشاره کرد و گفت: توسعه و پیشرفت بدون امنیت امکان پذیر نیست، انتخابات میدانی برای بیان موضوعات مختلف است و می تواند این عرصه صحنه ارائه مطالب مختلف باشد و ممکن است مطالبی بیان شود که بر روی امنیت تاثیر گذار باشد. ممکن است یک کسی برای رسیدن به برخی مقاصد موضوعاتی را زیر پا گذاشته و سیاه نمایی کرده و اطلاعات غلطی به جامعه بدهد.

امیری اصفهانی تصریح کرد: در غیر این عرصه هم البته فردی ممکن است برای اینکه خودش را ممیز از دیگران نشان دهد، مطالب را از دید خود بیان کند و رسانه در این عرصه نقش اساسی دارد و می تواند این مسیر را برای یک انتخابات با نشاط مدیریت کند و یا از طرق برخی فعالیت ها، امنیت ملی مورد تعرض قرار گیرد.

کد خبر 4732057

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha