۲۳ آبان ۱۳۹۸، ۱۰:۵۸

گزارش مهر

رواج سالمندآزاری در فارس/ استان آماده پیری نیست

رواج سالمندآزاری در فارس/ استان آماده پیری نیست

شیراز- متولیان اعلام کرده اند که جمعیت فارس در آینده مسن می شود این در حالیست که اخیرا سالمندآزاری نیز رواج یافته تا تصمیم گیران از حالا برای چالش های سنی آینده مردم فارس اقدام کنند.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: طولانی ترین طبقه بندی سنی مربوط به سالمندی است و براساس آمار ها سنی که برای سالمندی عنوان شده است ۶۵ سال است.

سالمندی خود به سه بخش تقسیم بندی شده که سالمندی جوان، سالمندی پیر و سالمندی خیلی پیر را شامل می شود که هر کدام از این طبقه بندی ها خود حاوی سن های متفاوتی است. 

به طور کلی با نگاهی اجمالی به جامعه در می یابیم که افرادی که سن آنها به سن سالمندی نزدیک شده دارای ویژگی های مشترکی هستند که از جمله آنها می توان به تجربه و مهارت در شغل آنان اشاره کرد. 

جوان گرایی البته عنصری است که باید در تمامی ابعاد جامعه استفاده شود در نقطه مقابل نیز بهره وری قرار گرفته است که یکی از راه های افزایش بهره وری نیز استفاده از تجربه در فعالیت های تولیدی و خدماتی است. 

افزایش بهره وری از طریق تجربه زمانی رخ خواهد داد که از تجربه افرادی که سال ها در پیشه ای ممارست کرده اند استفاده شود. 

اکنون سوالی که مطرح است این است که آینده جمعیتی استان فارس به کدام سو در حرکت است؟ 

مدیرکل ثبت احوال استان فارس گفت: اکنون ٧٠ درصد جمعیت فارس در سن کار هستند و سهم جمعیتی کودکان استان نسبت به کشور اندک است.

علیرضا انصاری پیش تر بیان کرد: فارس اکنون استانی جوان است و بیشترین سهم جمعیتی استان مربوط به متولیان دهه ٧٠ خورشیدی است. 

وی در خصوص آینده جمعیتی فارس نیز عنوان کرد: جمعیت استان در پنج سال آینده به بیش از ۵ میلیون و ۵٠٠ هزار نفر می رسد و جمعیت فعال در این سال به ۶٠ درصد تقلیل پیدا می کند که بیان گر این است که استان فارس به استانی مسن تبدیل شده و نیمی از جمعیت استان بیش از ۴٠ سال خواهند داشت. 

انصاری ادامه داد: در سال ١۴٢۵ هرم سنی استان نشان می دهد که جمعیت مسن استان رشد فزاینده ای خواهد داشت. 

وی درخصوص توزیع جمعیتی در شهرستان های استان نیز اظهار کرد: در شهرستان های استهبان، خرامه، آباده و فیروزآباد  سرعت پیر شدن آنان بیشتر از سایر نقاط استان است و در برخی از شهرستان ها میانگین سرعت افزایش سن رشد ٧٠ درصدی دارد. 

به اعتقاد مدیرکل ثبت أحوال استان فارس حتی اگر باروری در استان افزایش یابد باید منتظر پیری جمعیت باشیم تا پس از آن به تعادل جمعیتی برسیم .

سالمندی یا بی فروغی

اهمیت امید به زندگی در سالمندی بیش از سایر طبقه بندی های سنی است و امید به زندگی می تواند شرایط را برای افزایش طول عمر مهیا کند. 

تصویر مشترک اغلب بوستان های شهری حضور افراد سالمندی است که در این بوستان ها نسبت به ایجاد جمعیت های دوستانه سالمندی اقدام می کنند. 

حسن کارگر یکی از این سالمندانی است که در این بوستان ها حضور دارد و خود را بازنشسته یکی از إدارات دولتی معرفی کرده و با خبرنگار مهر به گفت و گو نشست. 

این سالمند در پاسخ خبرنگار مهر در خصوص تعریف خود از سالمندی گفت:  سالمندی تنها یک تعریف دارد و آن هم تنهایی است. 

کارگر افزود: بعد از گذشت ٣٠ سال خدمت بازنشسته شده و دیگر هیچ استفاده ای از وی که پیشتر به عنوان کارشناس ارشد در محل کار خود شناخته می شد نشده است. 

این سالمند همچنین گفت:  افرادی که به سالمندی می رسند نیاز های مختلفی دارند که از جمله آنها  می توان به مراقبت های بهداشتی اشاره کرد و نکته مهم هم این موضوع است که جایگاهی برای سالمندان در جامعه دیده نشده و این افراد هیچ اهمیتی در جامعه ندارند. 

رواج سالمند آزاری در فارس

معاون أمور توانبخشی بهزیستی فارس گفت: ٩هزار زن سالمند سرپرست خانوار هیچ آموزشی در خصوص خود مراقبی  به آنها داده نشده است. 

حمید گودرزی در کارگروه اجتماعی بیان کرد: چهار طبقه نیاز مندی برای سالمندان احصا شده است که از جمله آن می توان به نیاز های مالی و اقتصادی سالمندان ، نیاز های بهداشتی جسمی و روانی ، اوقات فراغت و عدم برنامه ریزی در این بخش و نیاز های روانی و اجتماعی اشاره کرد. 

 وی افزود: سالمند آزاری در استان فارس رواج پیدا کرده و آمارها در این بخش افزایش یافته است و محرومیت های اجتماعی ، تحقیر و تنبیه های جسمی از جمله موضوعاتی است که در فارس مشاهده شده است. 

گودرزی یاد آور شد: سالمندی متولی خاصی ندارد و همه دستگاه ها می توانند در این بخش اقدامات مناسبی برای افزایش رفاه این طبقه سنی ارائه دهند. 

به گزارش مهر، این نکته قابل توجه است که سالمندی موضوعی است که برای همه انسان ها رخ خواهد داد اما میتوان با ارائه شرایط مناسب و ساخت شهری مناسب ؛ سالمندی را برای افراد  بیش از گذشته تسهیل کرد البته فرهنگ سازی در جامعه نیز بسیار حائز اهمیت است.

 این موضوع باید به عنوان یک ارزش در جامعه مطرح شود که سالمندی فرصتی برای بیان دیدگاه ها و انتقال تجربیات است تا افراد سالمندی در جامعه طلوعی دوباره داشته باشند نه  شرایطی رو به پایان.

کد خبر 4770470

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha