۱۴ بهمن ۱۳۹۸، ۹:۰۲

در اجلاس روسای دانشگاهها مطرح شد؛

رایزنی با «دیوان عدالت اداری» برای کاهش شکایات دانشگاهی

رایزنی با «دیوان عدالت اداری» برای کاهش شکایات دانشگاهی

رئیس دانشگاه تهران از رایزنی با دیوان عدالت اداری برای کاهش شکایات در حوزه های آموزشی و پژوهشی خبر داد و گفت: ورود دیوان عدالت اداری به برخی حوزه ها محلی از اعراب ندارد.

محمود نیلی احمدآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر، به تشریح موضوعات مطروحه در بیست و ششمین اجلاس روسای دانشگاه‌ها پرداخت و اظهار داشت: یکی از موضوعات، بررسی چگونگی کاهش شکایات از دانشگاه‌ها به دیوان عدالت اداری و ورود دیوان در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی بود. قانون هیات امنا، اختیارات ویژه ای را برای دانشگاه‌ها پیش بینی کرده که این اختیارات بعضاً توسط نهادهای نظارتی کامل دیده نمی‌شود که در نهایت منجر به گرفتن ایراداتی به عملکرد دانشگاه می‌شود که ممکن است برخی در قالب شکایت در دیوان عدالت اداری مطرح شود. در این جلسه یکی از معاونین دیوان حضور داشت و موضوعات مختلفی مورد بحث قرار گرفت.

ورود دیوان به برخی موضوعات لازم نیست / احتمال تدوین قوانین جدید برای کاهش شکایات

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: بحث ما این است که برخی از این موارد در حوزه آموزش و پژوهش بوده و ورود دیوان عدالت اداری به آن، محلی از اعراب ندارد؛ در این اجلاس مقرر شد وزارت علوم، تعدادی از دانشگاه‌ها و نمایندگانی از دیوان عدالت اداری در قالب یک کارگروه مشترک، جلساتی را برگزار کنند و آن مواردی که در چهارچوب قوانین فعلی دیوان قرار دارد، اجرایی شود. همچنین در راستای کاهش شکایات اگر مواردی نیاز به تدوین قوانین جدیدی داشته باشد، اقدام در خور صورت گیرد.

ایجاد یک بستر گفتمانی بین دانشگاه و قضات دیوان

وی ضمن اشاره به اینکه ایجاد یک بستر گفتمانی بین دانشگاه و قضات دیوان عدالت اداری موضوعی بود که در این اجلاس مورد بررسی قرار گرفت، افزود: قرار شد با ایجاد این بستر گفتمانی، هم دانشگاه‌ها بیشتر با نیات و دیدگاه‌های دیوان آشنا شوند و در مقابل نیز دیوان محدودیت‌ها و مشکلات دانشگاه‌ها را مد نظر قرار دهد.

نیلی با تاکید بر اینکه در نهایت فصل الخطاب قانون است، تصریح کرد: هدف از این تعامل، توجه به ظرفیت‌های قانونی موجود است؛ چرا که به نظر ما توجه به آنها، کیفیت عملکرد دانشگاه‌ها را بهبود می بخشد و از طرفی دیگر آرای دیوان یک پیوستگی و هم راستایی با اهداف دانشگاه‌ها و اجرای قانون خواهد داشت.

موضوعات مورد اختلاف میان دانشگاه و دیوان

رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: مباحث مربوط به برخی استخدام‌ها در دانشگاه، قوانین آموزشی دانشگاه‌ها، پذیرش دانشجو و هیات علمی از جمله مواردی است که بعضاً مورد اختلاف دانشگاه‌ها و دیوان عدالت اداری است.

در پذیرش دانشجوی دکتری، اختیار دانشگاه‌ها سلب شده است

وی موضوع کنکور دکتری را از دیگر موضوعاتی مطرح کرد که در این اجلاس مورد بررسی قرار گرفت، گفت: ما معتقدیم کنکور دکتری از جمله مواردی است که باید نظر دانشگاه و استاد حرف اصلی را بزند در حالی که براساس قانون موجود و وحدت رویه‌ای که دیوان اعلام کرده، عملاً اختیار را از دانشگاه‌ها سلب کرده است و دانشگاه لزوماً نمی‌توانند در راستای عدالت آموزشی عمل کنند و لزوماً افرادی که با شیوه فعلی کنکور دکتری به دانشگاه‌ها می آیند، جزو بهترین متقاضیان نیستند.

اختلاف روسای دانشگاه‌ها با مجلس در خصوص کنکور دکتری

نیلی در ادامه با بیان اینکه با این شیوه کنونی کسانی می‌توانند وارد دانشگاه شوند که صرفاً با تست زنی و تکیه بر حفظیات و بدون توجه اصلی به سوابق تحصیلی و عملکردشان به دانشگاه می آیند، تصریح کرد: در این زمینه یک اختلاف نظر جدی با مصوبات مجلس و برداشت دیوان از قانونی که مجلس تصویب کرده است، وجود دارد.

رئیس دانشگاه تهران در ادامه تاکید کرد که نهادهای بالادستی و مجلس باید در شیوه کنونی پذیرش دانشجوی دکتری بازنگری کند؛ چرا که دانشگاه به دنبال جذب بهترین‌ها و با بالاترین صلاحیت هاست. در غیر این صورت عملکرد دانشگاه زیر سوال می‌رود و کیفیت مدارک دانشگاه‌ها نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

وی در پایان گفت: رده بندی دانشگاه‌ها، برنامه استراتژی دانشگاه‌ها برای توسعه، شاخص‌های رده بندی در دنیا، جایگاه ویژه علمی دانشگاه‌ها، حفط رشد علمی دانشگاه و افزایش نرخ علمی دانشگاه‌ها از دیگر مواردی بود که در این جلاس مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 4842435

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ناشناس IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
      0 0
      همین آقایان دانشگاهی که قانون رو فصل الخطاب میدانند سالها فرزندان خود رو از ناکجا آباد به دانشگاه های معتبر منتقل کردند، برای سربازی کسر خدمت جعلی درست کردند و بعد اونها رو فرستادن خارج.
    • IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
      0 0
      این مسئله به دانشگاه امکان می دهد بدون نظارت هر کاری خواست انجام دهد، آیا این رویه درست است؟
    • US ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
      0 0
      تشدید رفتارهای سلیقه ای و فردی توسط دانشگاه تهران در حال پیگیری است. مردم هوشیار باشید. آموزش عالی باندی و طبقاتی در راه است