سید احمد هاشمی در گفتگو با مهر اظهار کرد: بیشتر افرادی که در خراسان شمالی به بیماری کووید ۱۹ مبتلا بوده و فوت شدهاند، افراد پر خطر و مبتلا به بیماریهای زمینهای بودند و میانگین سنی بیشتر آنها بین ۷۰ تا ۹۰ سال بود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه در محدوده گروه سنی ۱۰ تا ۲۰ سال و ۲۰ تا ۲۹ سال فوتی گزارش نشده است، گفت: ۳۰ تا ۳۹ سال یک مورد فوت، ۴۰ تا ۴۹ سال ۸ مورد فوتی، ۵۰ تا ۵۹ سال ۱۰ مورد، ۶۰ تا ۶۹ سال ۲۲ نفر، ۷۰ تا ۷۹ سال ۱۵ مورد، ۸۰ تا ۸۹ سال ۱۱، ۹۰ به بالا چهار مورد فوتی در استان به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به اینکه برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا ۶۵۰ تخت بیمارستانی در نظر گرفته بودیم، افزود: فقط حدود ۳۰ درصد از تختهای بیمارستانی یعنی ۱۷۰ تخت این استان به علت شیوع ویروس کرونا درگیر شدند.
هاشمی در ادامه افزود: غربالگری کرونا یکی از مهمترین روشهایی بود که موفق شدیم تا شاهد اوج شیوع این بیماری در خراسان شمالی نباشیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه منحنی شیوع ویروس کرونا در خراسان شمالی به صورت متغیر در حال حرکت است، افزود: در حال حاضر در بحث شیوع ویروس در استان از آن شیب تند اولیه خارج شدهایم.
وی در رابطه با انتقال ویروس بعد از فوت گفت: تا قبل از اینکه دستورالعمل بهداشت جهانی اعلام شود، پروتکل بیماران فوت شده کرونایی مطابق با تب کریمه کنگو بود.
هاشمی گفت: جسد از طریق تنفس ویروس را منتقل نمیکند، بلکه در صورت تماس با جسد ویروس به شخص دیگر انتقال پیدا میکند.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت مجدد صنوف موجب نگرانی ما شده است، تصریح کرد: نگرانی ما از مردم و خانوادههایی است که موضوع فاصله گذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند که هم خود و هم جامعه را به خطر میاندازند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در انتها تاکید کرد: بحران تمام نشده است، مردم کرونا را جدی بگیرند زیرا شرایط خروج از بحران نیست و هر لحظه ممکن است دچار مشکل شویم.
نظر شما