به گزارش خبرنگار مهر، انتشارات ایران سبز کتاب «توپخانه دوربرد: روزشمار عملکرد گردان ۳۸۸ توپخانه ۱۷۵ م م گروه ۳۳ توپخانه، سال ۱۳۶۰، دشت آزادگان» نوشته سرهنگ توپخانه علی اکبر اصلانی را با شمارگان هزار نسخه، ۴۱۶ صفحه و بهای ۳۲ هزار تومان منتشر کرد. این کتاب در اصل گزارش کار فعالیتهای گردان ۳۸۸ توپخانه ۱۷۵ میلی متری نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۰ در منطقه دشت آزادگان است.
کتاب ۱۲ فصل دارد و عناوین آنها به ترتیب از این قرار است: «مروری بر عملکرد گردان ۳۸۸ توپخانه ۱۷۵ م م در دشت آزادگان سال ۱۳۵۹»، «حوادث و اتفاقات سه ماهه اول سال ۱۳۶۰ در دشت آزادگان»، «عملیات خیبر، امام علی (ع)»، «عملیات آفندی طراح»، «عملیات خیبر در غرب ارتفاعات الله اکبر»، «عملیات شهید مدنی»، «ورود قرارگاه گروه ۳۳ توپخانه به منطقه عملیاتی جنوب»، «حوادث منطقه دشت آزادگان قبل از غملییات طریق القدس در آبان ماه ۱۳۶۰»، «عملیات طریق القدس (کربلای ۱)»، «حوادث و اتفاقات منطقه عملیاتی بستان در دی ماه ۱۳۶۰»، «حوادث و اتفاقات منطقه عملیاتی بستان در بهمن ماه ۱۳۶۰ و…» و «عملیات آفندی تنگه چزابه، طرح پیروزمندانه یا علی (ع)».
شهرستان دشت آزادگان یکی از شهرستانهای استان خوزستان به مرکزیت سوسنگرد در جنوب غربی ایران است. مردم این شهرستان عرب و به زبان عربی سخن میگویند. دشت آزادگان از نخستین مناطق ایران است که به اشغال نیروهای عراقی درآمد و با جانفشانی نیروهای حق توانست از اشغال لشکر کفر آزاد شود.
همچنین لازم به ذکر است که در جنگ تحمیلی نخستین یگانی که در مناطق عملیاتی حضور پیدا کرد دو یگان توپخانه و هوانیروز ارتش بود. در کردستان نیز از اولین گردانهایی که وارد عملیات شدند گردانهایی از گروه ۳۳ توپخانه نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود. یکی از موارد حائز اهمیت درباره گروه ۳۳ توپخانه این است که در تمامی عملیاتهایی که توسط ارتش و سپاه در طول هشت سال دفاع مقدس اتفاق افتاد، شرکت داشته است. از ۴۸ هزار شهیدی که ارتش جمهوری اسلامی ایران تقدیم انقلاب کرده ۱۵ هزار شهید متعلق به رسته توپخانه بوده است و از تعداد شهدای رسته توپخانه ۲۱۲ شهید مربوط به گروه ۳۳ توپخانه بوده است. این گروه یک هزار و ۵۰ جانباز و ۴۵ اسیر هم در راه حفظ کیان جمهوری اسلامی ایران داشته است.
علی اکبر اصلانی نویسنده این کتاب به سال ۱۳۳۵ در شهرستان اهواز در یک خانواده نظامی متولد و دوران ابتدایی را در تهران و اسلامآباد غرب و دوره تحصیلات متوسطه را در دبیرستان ذوقی در چهارراه عباسی تهران به اتمام رساند. سال ۱۳۵۴ به دانشکده افسری وارد و در سال ۱۳۵۷ با درجه ستوان دومی از دانشکده افسری نیروی زمینی فارغالتحصیل شد. وی علاوه بر دوره مقدماتی و عالی توپخانه، دانشکده فرماندهی و ستاد، دورههای عرضی مانند ش. م. ه در مرکز پیاده شیراز، دوره زبان انگلیسی را در مرکز زبانهای خارجی در طول خدمت طی کرده است.
نظر شما