۱۰ مهر ۱۳۹۹، ۱۲:۰۲

رئیس اداره امور عشایر پلدختر:

عشایر پلدختر ۸ درصد جمعیت این شهرستان را تشکیل می‌دهند

عشایر پلدختر ۸ درصد جمعیت این شهرستان را تشکیل می‌دهند

پلدختر- رئیس اداره امور عشایر پلدختر با اشاره به اینکه عشایر پلدختر ۸ درصد جمعیت این شهرستان را تشکیل می‌دهند، گفت: پلدختر میزبان عشایر شهرهای لرستان و استان‌های همدان و کرمانشاه است.

سید عیسی کاظمی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: دو هزار خانوار عشایر ساکن شهرستان پلدختر و حدود دو هزار خانوار از جامعه عشایری سایر استان‌ها مانند کرمانشاه، همدان، شهرستان‌های استان شامل خرم آباد، دورود، الشتر و نورآباد هستند.

وی، افزود: عشایر پلدختر ۸ درصد جمعیت شهرستان را تشکیل می‌دهند.

رئیس اداره امور عشایر پلدختر گفت: عشایر شهرستان پلدختر در قالب طوایف ایل بالاگریوه، حسنوند، بیرانوند، بختیاری، ترکاشوند و دلفان هستند که حدود ۲۵ درصد گوشت قرمز و پروتئین شهرستان را تأمین می‌کنند.

کاظمی افزود: تعداد دام‌های عشایر شهرستان ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار رأس دام سبک است و ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار رأس دام سبک نیز از سایر نقاط در فصل قشلاق به پلدختر کوچ می‌کنند.

وی با بیان اینکه مدت زمان اسکان عشایر در شهرستان پلدختر بسته به شرایط جوی و منطقه‌ای ۶ الی هفت ماه است، یادآور شد: عشایر پلدختر ۱۵ شهریور از مناطق ییلاقی استان‌های همدان و لرستان کوچ کرده و مناطقی از پلدختر مانند تخت چان، چینه زال، سیاه گلال، زعفران، تنگ فنی، ریان مله و جوزار را برای قشلاق خود انتخاب می‌کنند و تا پایان فروردین ماه سال آینده در این منطقه ساکن هستند.

رئیس اداره امور عشایر پلدختر افزود: این نهاد با تأمین سوخت، علوفه دام، آرد خانه پزی، آب آشامیدنی به صورت ثابت و سیار به عشایر خدمات دهی می‌کند و بر اساس برنامه ریزی سالانه خدمات بهداشتی و درمانی را به آنها ارائه و امنیت آنها را تأمین می‌کند.

کاظمی گفت: بیمه درمانی عشایر به ۲ صورت بیشتر ماشینی و برخی به صورت پیاده انجام و توزیع علوفه با استفاده از تسهیلات بانکی به شرط بیمه کردن دام‌های خود است.

وی افزود: عشایر بعد از ورود به مناطق قشلاقی پلدختر از سوی اکیپ عشایر شبکه بهداشت شهرستان غربالگری می‌شوند و اطلاعات مربوط به آن در سامانه سلامت ثبت می‌شود و در شرایط کرونا نیز عشایر مشکوک مبتلا به این ویروس توسط این تیم جهت آزمایش به مراکز درمانی معرفی می‌شوند.

رئیس اداره امور عشایر پلدختر یادآور شد: زنان باردار عشایر که ثبت سامانه بهداشت هستند به صورت رایگان واکسیناسیون می‌شوند و افراد بالای ۶۰ سال نیز در صورت در اختیار قراردادن واکسن از سوی وزارت بهداشت واکسیناسیون آنها انجام می‌شود.

کد خبر 5037462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha