۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۷:۵۶

یک مقام مسئول اعلام کرد

چرا در دشت ممنوعه ورامین شهرک گلخانه ای احداث شد؟

چرا در دشت ممنوعه ورامین شهرک گلخانه ای احداث شد؟

مدیرعامل شرکت‌ شهرک‌های کشاورزی گفت: طرح احداث شهرک گلخانه‌ای در دشت ممنوعه ورامین مربوط به سال ۸۱ است که در آن زمان ایجاد چاه جدید در این دشت ممنوع نبود.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اشرف منصوری مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور با اشاره به اهمیت توسعه کشت گلخانه‌ای با توجه به کمبود آب در کشور اظهار داشت: توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای یکی از راه‌های صرفه‌جویی در مصرف آب در کشور است و ما با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم.

وی افزود: در محیط گلخانه‌ای می‌توان از روش‌های نوینی مانند هیدروپونیک برای به حداقل رساندن مصرف آب استفاده کرد و با تکنولوژی‌های جدید هدررفت انرژی را به حداقل رساند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور با اشاره به وجود ۲۷۳ هزار شهرک گلخانه‌ای در کشور گفت: در مجموع می‌توان گفت تاکنون ۴۷ هزار هکتار از اراضی ملی و مستثنیات برای ایجاد و راه‌اندازی این تعداد شهرک کشاورزی در نظر گرفته شده است.

منصوری تأکید کرد: بیش از ۹۰ درصد اراضی مورد بحث از سال ۹۷ تا ۹۹ در اختیار متقاضیان و سرمایه‌گذاران قرار گرفته که در حال تأسیس بوده و به بهره‌برداری رسیده‌اند.

وی یکی از دلایل کندی توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای را نبود منابع مالی برای ایجاد زیرساخت‌ها عنوان کرد و گفت: پیش تر قرار بر این بود که تمام منابع مالی ایجاد زیرساخت‌های شهرک‌های گلخانه‌ای را دولت تأمین کند اما به دلیل مشکلات مالی، بخشی از آن بر عهده سرمایه گذار بخش خصوصی است.

وی با بیان اینکه برخی از پروژه‌ها به زودی و در دهه فجر افتتاح خواهند شد، گفت: در دهه فجر ۲۵ پروژه در سطح ۴۶۰ هکتار با سرمایه ۵۳۳ میلیارد تومانی به مرحله افتتاح می‌رسند. همچنین این پروژه‌ها به تنهایی زمینه اشتغال ۱۱ هزار نفر را فراهم می‌کند.

به گفته منصوری، این پروژه‌ها در استان‌های گلستان، آذربایجان غربی، قزوین، خراسان جنوبی، گیلان و اصفهان در دهه فجر افتتاح می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور با بیان اینکه برخی از این شهرک‌ها در مناطقی با مشکلات آبی در حال تأسیس هستند، افزود: یکی از این شهرک‌های گلخانه‌ای مربوط به دشت ورامین است که برای بهره‌برداری از تمام فازهای آن نیازمند تأمین آب هستیم که وزارت نیرو حفر چاه جدید را در این دشت ممنوع کرده است.

منصوری افزود: طرح احداث شهرک گلخانه‌ای در دشت ممنوعه ورامین مربوط به سال ۸۱ است که در آن زمان ایجاد چاه جدید در این دشت ممنوع نبود.

وی بخشی از مشکلات احداث شهرک گلخانه‌ای در دشت ورامین را به محیط زیست مربوط دانست و گفت: محیط زیست نیز انتقاداتی را نسبت به احداث شهرک‌های گلخانه‌ای در این دشت داشت که با نامه‌نگاری در حال مرتفع کردن آنها هستیم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور با بیان اینکه مشکلات تأمین آب این شهرک قابل رفع خواهد بود، افزود: ما به وزارت نیرو پیشنهاد کردیم که بخشی از آب مورد نیاز شهرک گلخانه‌ای دشت مریوان از طریق تصفیه فاضلاب شهرری تأمین شود.

منصوری ادامه داد: همچنین به وزارت نیرو پیشنهاد می‌شود که برای تأمین آب این شهرک از چاه‌های مزارع تعطیل شده استفاده کند.

وی همچنین نزدیکی این شهرک به استان تهران و ظرفیت‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری را از دلایل اصرار بر ادامه ساخت شهرک گلخانه‌ای در دشت ممنوعه ورامین دانست.

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با انتخاب هیأت مدیره جدید برای شرکت کشت و صنعت مغان و ادعای مالک قبلی مبنی بر مطالبات از این شرکت، سازمان بازرسی و حسابرسان دولتی برای بررسی موضوع و تخلفات احتمالی ورود می‌کند.

مدیرعامل شهرک‌های کشاورزی تأ‌کید کرد: با اقداماتی که انجام شده مسئولان حسابرسی و بازرسی به زودی به پرونده کشت و صنعت مغان ورود می‌کنند و در صورتی که ادعای مالک قبلی تأیید شود دولت هم به خواسته ایشان تمکین خواهد کرد ولی اگر تخلفات احتمالی هم صورت گرفته باشد با تشخیص بازرسان پیگیری می‌شود.

منصوری در این باره توضیح داد که با توجه به اینکه یک ماه از انتقال مسئولیت کشت و صنعت از سازمان خصوصی‌سازی به وزارت جهاد می‌گذشت مجبور بودیم یک نفر را سریعاً به این سمت منصوب کنیم و مطالعات و بررسی‌های زیادی در این زمینه انجام نشده بود و در این مدت هم آقای معروفان به ناراحتی قلبی دچار شد و اکنون نیز در منزل بستری است بنابراین فرد دیگری را به عنوان مدیرعامل انتخاب کردیم.

مدیرعامل شهرک‌های کشاورزی کشور در پاسخ به اینکه چه کسانی از واگذاری ارزان کشت و صنعت مغان مقصر بودند، گفت: در سال ۸۶ بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی و خصوصی‌سازی این کشت و صنعت در اختیار سازمان خصوصی‌سازی قرار گرفته بود و دی‌ماه ۹۷ به یکی از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی واگذار شد. بنابراین در این باره باید سازمان خصوصی‌سازی توضیح بدهد.

وی افزود: به زودی حسابرسان دولتی در کشت و صنعت استقرار می‌یابند و اگر تخلفاتی بوده بررسی خواهد شد.

منصوری با بیان اینکه این مجموعه می‌تواند در صورت مدیریت صحیح درآمدزایی مناسبی برای کشور داشته باشد، اظهار داشت: مهم‌ترین کاری که باید صورت بگیرد همکاری مردم و نهادهای دولتی در این زمینه است. در حال حاضر ۲۷۰۰ نفر کارگر در این مجموعه مشغول هستند که ۵۰۰ نفر آنها مسئولیت حفاظت از مجموعه را به عهده دارد و این هزینه زیادی است.

به گفته این مسئول، در سال‌های گذشته فرازونشیب‌هایی در صنعت کشت مغان وجود داشته که مساحت آن از ۶۰ هزار هکتار به ۲۵ هزار هکتار رسیده است.

در ادامه مجتبی حسینی‌پور مدیر شرکت‌های کشاورزی استان تهران با اشاره به مشکلات سرمایه‌گذاران در احداث شهرک‌های گلخانه‌ای گفت: یکی از این مشکلات، تأمین منابع آبی مورد نیاز برای توسعه کشت گلخانه‌ای است که شهرک‌هایی مانند شهرک کشاورزی ورامین با آن روبرو شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر تنها ۵۰ لیتر آب در ثانیه برای تولید کشت گلخانه‌ای در اختیار گلخانه‌های شهرک کشاورزی دشت ورامین قرار می‌گیرد که بسیار محدود است.

حسینی‌پور افزود: شهرک گلخانه‌ای دشت ورامین به مساحت ۱۳۷۰ هکتار در پنج فاز مطالعه شده بود که به دلیل کمبود آب تنها ۱۲۰ هکتار آن در قالب ۷۴ قطعه ۱۴ هزار متری در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گرفته است.

مدیر شرکت‌های کشاورزی استان تهران تعداد قطعاتی که هم اکنون به بهره‌برداری رسیده یا در حال ساخت است را ۵۴ قطعه عنوان کرد و گفت: ۱۲ قطعه به مرحله تولید محصول رسیده‌اند.

وی یکی دیگر از مشکلات شهرک گلخانه‌ای دشت ورامین را تأمین سوخت برشمرد و گفت: با کمک سرمایه‌گذاران، لوله‌کشی گاز در شهرک انجام شده اما وزارت نیرو تا سه کیلومتری شهرک لوله‌های گاز را آورده ولی آن را متصل نکرده است.

به گفته حسینی‌پور، سایر زیرساخت‌های مربوط به شهرک گلخانه‌ای از جمله آب و برق در این شهرک تأسیس و در حال استفاده است و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.

مدیر شرکت‌های کشاورزی استان تهران ادامه داد: دو شهرک کشاورزی در رباط کریم و چند شهرک کشاورزی در دماوند و فیروزکوه احداث خواهند شد.

وی درباره نحوه واگذاری زمین‌ها در این شهرک‌ها به سرمایه‌گذاران گفت: بیشتر این زمین‌ها از منابع ملی بوده که با نرخ کارشناسی به متقاضیان واگذار می‌شود.

حسینی پور گفت: ۳۰ درصد از بهای زمین در ابتدای قرارداد و مابقی آن طی سه سال در شش قسط از متقاضیان دریافت می‌شود.

کد خبر 5130742

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha