به گزارش خبرنگار مهر، تأمین بذور علوفهای علاوه بر اینکه امکان تولید داخل علوفه را فراهم میکنند، برای تولیدات دامی نیز حیاتی است اما در یکسال گذشته، بانک مرکزی در ترخیص بذور پایه همکاری لازم را نداشته و این مساله برای واردکنندگان و تولیدکنندگان چالشهای زیادی را به وجود آورده است.
به گفته واردکنندگان، سال قبل برای واردات این بذور پایه اقدام و بذر خریداری شد اما بهدلیل تغییر تصمیم بانک مرکزی برای تغییر نرخ ارز اختصاصی به این محصولات؛ بذرها در گمرک دپو شدند و حتی بخشی از این محصولات بهدلیل از دست دادن قوه نامیه کارایی خود را از دست دادند ضمن اینکه مابقی آنها نیز در معرض خراب شدن است.
بر این اساس نامهنگاریهایی توسط وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار با بانک مرکزی صورت گرفت و درخواست شد که این محصولات پایه تولید از دریافت مابهالتفاوت معاف شود و تأکید شد که واردات این محصولات با ارز نیمایی منجر به افزایش چند برابری قیمت برای مصرفکننده نهایی میشود و خرید آن برای بخش کشاورزی توجیه ندارد.
بانک مرکزی طی نامهای به ستاد تنظیم بازار اعلام کرد که خود تنظیم بازار در این ارتباط تصمیمگیری و نتیجه را اعلام کند.
از سویی عباس قبادی، دبیر کارگروه تنظیم بازار در این مورد گفته است: این موضوعات در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است و ما نظر وزارت جهاد کشاورزی و معاونت مربوطه را ملاک عمل قرار میدهیم.امکان برگشت کالایی که ارز ۴۲۰۰ میگرفته و به نیمایی رفته است توسط کارگروه تنظیم بازار وجود ندارد و در سطح تصمیمات وزیر جهاد کشاورزی و هیئت وزیران است.
قبادی ادامه داده است: ما نیز بهعنوان ستاد تنظیم بازار علاقهمند هستیم که این بذور کشاورزی بهقیمت مناسبی در اختیار تولیدکنندگان بخش کشاورزی قرار گیرد اما اختیاری در این ارتباط نداریم. با توجه به اینکه توزیع این نهادهها با اختیار خود وزارت جهاد کشاورزی صورت میگیرد تصمیم اینکه کالاهایی که قبلاً با ارز ۴۲۰۰ خریداری شده اما برای توزیع در بازار هنوز از گمرک ترخیص نشده است با این وزارتخانه است.
در همین راستا، جمعی از واردکنندگان بذور علوفهای در نامه به معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای وزارت جهاد کشاورزی درباره احتمال فساد این بذرها هشدار دادهاند و خواستار پیگیری عاجل معافیت بذور علوفهای در ستاد تنظیم بازار شدهاند.
نظر شما