علی رحیمی در گفتوگو با خبرنگار مهر، به انتخابات ریاست جمهوری امسال در کشور ایران اشاره و اظهار کرد: ما در سال ۱۳۵۷ یک انقلاب سیاسی کردیم و حاصل آن ایجاد ساختارهای جدید، نهادهای نو، بازتولید مفاهیم جدید و حاکمیت نمادهای فرهنگی بود و حجم این تحولات به قدری بود که شائبه گسست از تاریخ را به اذهان متبادر میساخت.
وی افزود: ولی در واقع شکلگیری انقلاب اسلامی ایران نه گسست تاریخی بلکه تداوم تاریخ هویت گرایی سیاسی مسلمانان از صدر اسلام تاکنون بوده است؛ زیرا این انقلاب باعث شد تا ما در کمترین زمان جایگاه گفتمانی پیدا کنیم و در میان ملتهای مسلمان دارای جایگاه ارزشی ویژه شویم.
رحیمی بیان کرد: این جایگاه در واقع موقعیت ما در جهان اسلام بود اما در این پازل ما از درون یک قطعه گمشده داشتیم که شاید تاکنون ناقص مانده است و آن هم انقلاب اقتصادی است؛ ما در سال ۵۷ بعد از پیروزی انقلاب، برای استقلال همه جانبه، آمریکاییها را از سرزمین خود بیرون کردیم اما شیوه تفکر آنها در حوزه اقتصادی که بر مبنای استعمار نسبت به مستعمره پایهریزی شده بود همچنان در نظام اقتصادی ما به قوت خود باقیمانده است.
نویسنده کتاب امنیت ملی ادامه داد: به طور مثال بانکهای ما بانکهایی با شبهه توأم با ربا و تورمزا پایهریزی شده و هستند که حاصل آن عقبگرد نظام تولید در کشور است؛ بنابراین صنعت خودروسازی یکی از صنایع ما در خط اول ارتباط با مردم است هنوز بر مبنای مونتاژکاری استعماری و بدون نوآوری باقیمانده است.
رحیمی گفت: نظام ارزی ما مبتنی بر چیره شدن همه جانبه دلار و هجوم نقدینگی به این ارز بیگانه و در نتیجه آن بالا رفتن قیمت ارز و به تبع آن القای رکود تورمی به اقتصاد کشور و در نهایت گرانی و افزایش فقر و ایجاد نارضایتیهای اجتماعی در کشور است.
وی با اشاره به اینکه ما مشابه همین مشکلات را در حوزههای دیگر همچون امور مالیاتی، کشاورزی، برنامه و بودجه و سایر نظامهای اقتصادی خود داریم، افزود: حال که مشکلات اقتصادی سر بیرون آورده و وضعیت معیشت مردم در گروی دلار (که سبب حاکمیت آمریکا بر اقتصاد جهانی شده) و سایر مؤلفههای نظام اقتصادی استعماری قرار گرفته است باید به دنبال فردی برای منصب ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باشیم که به دنبال انقلاب اقتصادی در کشور باشد.
رحیمی گفت: جدای از ملاکهایی مثل تقوای الهی، تخصص، شجاعت، تصمیمگیری منطقی بدون افراط و تفریط و وابستگی نداشتن به کشورهای بیگانه باید داشتن برنامه را در راستای انقلاب اقتصادی نیز به این امور برای ویژگیهای خوب یک رئیسجمهور در کشور اضافه کنیم.
نویسنده کتاب امنیت ملی تأکید کرد: در شرایط فعلی رئیسجمهور شعار گرا که تنها با الفاظ بازی کند و در دور اول ریاست جمهوری خویش به خاطر انتخابات دور دوم، دست به عصا رفته و تنها وعده دهد، نمیتواند فردی اصلح برای ملت باشد و به نظرم در شأن ملت ما نیست که در صف مرغ بایستند یا برای خرید خودرو منتظر قرعهکشی بمانند.
رحیمی ادامه داد: به همین دلیل و به نظرم، ما به لحاظ اقتصادی قوی اما به لحاظ مدیریت اقتصادی ضعیف هستیم که بخشی از این مشکلات به دلیل سوءمدیریت سیاستمدارانی است که در حال حاضر سکاندار نظام اجرایی کشور هستند؛ هرچند همین مسئولان میدانند و بهتر است بدانند که عملکرد آنها حتی در حضور مردم پای صندوقهای رأی نیز مؤثر است؛ البته ما بهترین مردم را داریم که همیشه در سختترین شرایط پشت رهبری و نظام ایستادهاند.
وی در پاسخ به این سوال که «برجام چقدر میتواند در نتیجه انتخابات مهم باشد؟» گفت: هیچکس مخالف رفع تحریمها و گشایش دریچه اقتصادی با غرب نیست و همانطور که رهبری فرمودند تعلل در رفع تحریمها به هیچ وجه قابل قبول نیست اما گره زدن همه مشکلات به برجام اشتباهی غیرقابل جبران است؛ البته به نظر میرسد افرادی در پایان این دولت روی آن حساب باز کردهاند تا شاید گزینه منتخبشان بتواند پیروز انتخابات شود که این امر احتمالی بعید خواهد بود و به همین دلیل و به نظر میرسد آن چیزی که اکثریت افراد در پای صندوقها به دنبال آن خواهند بود، جریان انقلابی است و قطعاً برخی تلاشهای دیگر بیهوده خواهد بود.
نظر شما