۱۶ شهریور ۱۴۰۰، ۱۵:۲۵

گزارش«مجله مهر»از سریال دنباله‌دار«فرار از زندان رژیم صهیونیستی»؛

دریچه امید زندانیان فلسطینی فقط باز شدن قفل زندان نیست!

دریچه امید زندانیان فلسطینی فقط باز شدن قفل زندان نیست!

چنانچه این قسمت از سریال «فرار از زندان رژیم صهیونیستی»! موفق‌ترین قسمت این سریال دنباله‌دار است، اما مرور قسمت‌های قبلی آن هم خالی از لطف نیست.

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله _ مرضیه کیان: افسر امنیتی رژیم صهیونیستی چنان هاج و واج به حفره‌ای که ۶ زندانی فلسطینی در فاصله کوتاه چند متری دیوار ۹ متری و زیر برج مراقبت زندان جلبوع؛ مثلاً امنیتی‌ترین زندانشان ایجاد کرده‌اند، خیره شده که انگار از جوانان مقاوم فلسطینی توقع همچین کاری نداشته! مثل اینکه یادشان رفته از سال ۱۹۵۸ بارها و بارها از این دست شاهکارها از زندانیان فلسطینی دیده شده؛ حالا موفق یا ناموفق!

دریچه امید زندانیان فلسطینی فقط باز شدن قفل زندان نیست!

حتی سال ۲۰۱۴ در همین زندان جلبوع، هفته‌ها حفر تونل بدون اینکه زندانبانان بویی از آن ببرند، توسط زندانیان اتفاق افتاده بود و یک زندانی که گفته می‌شود یکی از همین ۶ زندانی فراری روز گذشته (دوشنبه ۱۵ شهریور) بوده، از تونل ۴ متری که از محل حمام یکی از سلول‌ها حفر کرده بود، فرار کرد. تا دو ساعت بعد از عملیات هم هیچکدام از اشغالگران از عملیات فرار خبردار نشده بودند. اما این‌طور که معلوم است هیچ درسی از اتفاق سال ۲۰۱۴ نگرفته بودند!

آن مؤمن است که از یک سوراخ دو بار گزیده نمی‌شود!

حالا با فرار کردن این ۶ زندانی که یکی از آن‌ها زکریا الزبیدی فرمانده گردان‌های شهدای الاقصی در منطقه جنین بود و در کارنامه‌اش حمله به مقر حزب لیکود و به هلاکت رساندن ۶ اشغالگر صهیونیستی را در سال ۲۰۰۲ ثبت شده دارد، لرزه به عنصر سست رژیم صهیونیستی انداخته. تاجاییکه نیروهای امنیتی از صبح دوشنبه منطقه جلیله و شمال کرانه باختری رود اردن در اطراف ینین را که احتمال می‌رود زبیدی در آنجا پنهان شده باشد، تحت کنترل کامل قرار دادند و پست‌های ایست و بازرسی برپا کردند. تعداد زیادی از نیروهای پلیس هم به اطراف زندان جلبوع فراخوانده شده‌اند و حتی از پهپادها و هلیکوپترها برای پیداکردن زندانیان امنیتی کمک گرفتند.

دریچه امید زندانیان فلسطینی فقط باز شدن قفل زندان نیست!

گوشه ۳ کارت از ۶ کارت اسارت متعلق به این جوانان فلسطینی که منتشر شده، داخل یک مستطیل قرمز رنگ چیزی به زبان عبری نوشته شده. این علامت نشان‌دهنده این است که احتمال فرار این زندانی‌ها زیاد است؛ یعنی با اینکه احتمال فرار کردن برخی از زندانیان را هم می‌دادند، زندانبان داخل برج مراقبت خوابیده بوده و لحظه فرار زندانیان را متوجه نشد!

مرور بخشی از قسمت‌های قبلی «فرار از زندان رژیم صهیونیستی»!

درست است که این قسمت از سریال «فرار از زندان رژیم صهیونیستی»! موفق‌ترین قسمت این سریال دنباله‌دار است و مقام‌های رژیم صهیونیستی آن را از بدترین فرارهای تاریخی از زندان می‌داند، اما مرور بخشی از قسمت‌های قبلی این سریال هم خالی از لطف نیست:

۱۹۵۸؛ زندان شطة:

در ۳۱ ژوئیه ۱۹۵۸ زندان شطة در شمال دره اردن بزرگترین فرار از زندان‌های اسرائیل را ثبت کرد.

در آن زمان، حدود ۱۹۰ اسیر فلسطینی با زندانبانان درگیر شدند که ۱۱ زندانی شهید، ۲ نگهبان کشته و ۷۷ زندانی موفق به فرار شدند.

تلاش سه‌باره یک زندانی فلسطینی:

حمزه یونس فلسطینی از روستای آرا، در جنوب حیفا، سه بار موفق شد از دستگیر شدن بگریزد؛

اول: از زندان عسقلان در ۱۷ آوریل ۱۹۶۴

دوم: از بیمارستان در سال ۱۹۶۷

سوم: از زندان رمل در سال ۱۹۷۱.

۱۹۶۹؛ زندان رام الله:

محمود عبدالله حماد، اهل روستای سیلواد در شمال شرقی رام الله، در حین انتقال از زندانی به زندان دیگر در نوامبر ۱۹۶۹ موفق به فرار شد.

۱۹۸۳؛ فرار از دادگاه:

ناصر عیسی حامد موفق شد در ۲۷ ژانویه ۱۹۸۳ از دادگاه اشغالگری در رام الله فرار کند.

۱۹۸۷؛ فرار بزرگ از زندان غزه:

شش زندانی فلسطینی که اکثر آنها در زندان مرکزی غزه به حبس ابد محکوم شده بودند، موفق شدند میله‌های اتاقشان در طبقه دوم زندان را ببرند و فرار کنند. عملیات برش به مدت ۷ روز متوالی ادامه داشت بدون اینکه کسی متوجه شود.

۱۹۸۷؛ زندان نفحة:

خلیل مسعود الرآی از محله زیتون در غزه، به همراه دو همراهش، شوقی ابونصیرا و کمال عبدالنبی، موفق به فرار از زندان نفحه شدند.

۱۹۹۰؛ فرار از بیمارستان:

در ۲۱ مه ۱۹۹۰، زندانی عمر النایف هنگامی که چهار سال پس از دستگیری به دلیل اعتصاب غذا به بیمارستان در بیت لحم منتقل شد، توانست از زندان فرار کند و پس از مدت کوتاهی موفق شد در سال ۱۹۹۴ عازم اردن و سپس بلغارستان شود.

۱۹۹۶؛ زندان کفار یونا:

در ۴ اوت ۱۹۹۶ غسان مهدوی و همراهش توفیق الزبن موفق شدند در اولین فرار یک زندانی فلسطینی از طریق یک تونل، از زندان کفار یونا از طریق یک تونل ۱۱ متری فرار کنند

۱۹۹۶؛ زندان عسقلان:

در سال ۱۹۹۶، ۱۶ زندانی سعی کردند با حفر تونل زیرزمینی در زندان عسقلان فرار کنند. این زندانیان توانستند فاصله ۱۷ متری را در زیر زمین حفر کنند، اما مسدود شدن شبکه فاضلاب به دلیل ریزش خاک و بررسی علت توسط کارکنان زندان، این عملیات را خنثی کرد.

۱۹۹۶؛ فرار از زندان با پوشش زنانه:

دوباره در سال ۱۹۹۶، ۳ زندانی با پوشیدن لباس زنانه سعی داشتند از زندان عسقلان فرار کنند، اما یکی از زندانبانان متوجه شد و تلاششان با شکست مواجه شد.

۱۹۹۸؛ زندان شطة:

تعدادی از زندانیان از جمله عبدالحکیم حنینی، عباس شعبانه و ابراهیم شلش با حفر یک تونل زیرزمینی از داخل سلول به بیرون زندان فرار کردند.

۲۰۰۳؛ زندان عوفر:

۳ زندانی در زندان عوفر با قاشق غذاخوری یک تونل ۱۵ متری را در ۱۷ روز حفر کردند. این سه نفر موفق به فرار شدند.

۲۰۱۴؛ زندان جلبوع:

در ۴ آگوست ۲۰۱۴ اداره زندان اعلام کرد که اقدام به فرار دسته جمعی زندانیان از زندان جلبوع را پس از حفر تونل زندانیان از سرویس بهداشتی سلول، خنثی کرده است.

۲۰۱۶؛ زندان ای شل:

۱۰ اکتبر ۲۰۱۶ اداره زندان‌های اسرائیل اعلام کرد که تلاش زندانی فلسطینی برای فرار از "نیروی تهویه" در زندان اشل را خنثی کرد.

۲۰۲۱؛ زندان جلبوع:

۶ سپتامبر ۲۰۲۱، ۶ زندانی فلسطینی موفق شدند با حفر تونلی بین ۲۱ تا ۲۵ متر با قاشق که گفته می‌شود پشت پوستری در سلولشان پنهان کرده بودند و با پوشیدن لباس غیرنظامی که در کیسه‌های نایلونی نگهداری می‌کردند از زندان جلبوع خارج شده و به عنوان کارگران سرویس بهداشتی فرار کنند.

کد خبر 5299145

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۸:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۶
      1 0
      با سلام فکر میکنم دیگر دوران فرار به سبک فیلم فرار بزرگ گذشته باشد .شاید هم صهیونیستها برای دست یابی به شاخه های اصلی مقاومت خودشان خواستند که زندانی ها فرار کنند . آخر تونلی به این بزرگیبا دیوارهای بتنی را نمی شود با قاشق وچنگال کند لابد خاکش را هم تو سطل زباله زندان ریختند ؟ الله واعلم