۲۴ فروردین ۱۴۰۱، ۲۰:۰۶

استاندار اردبیل:

کارگزاری دانش‌بنیان در اردبیل راه‌اندازی می‌شود

کارگزاری دانش‌بنیان در اردبیل راه‌اندازی می‌شود

اردبیل- استاندار اردبیل گفت: با تلاش و پیگیری‌های پارک علم و فناوری استان اردبیل تا پایان خردادماه کارگزاری دانش‌بنیان در اردبیل راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حامد عاملی عصر چهارشنبه در اولین جلسه قرارگاه اقتصاد دانش‌بنیان در استانداری اردبیل اظهار کرد: سال گذشته به ضرورت بر محور دانش‌بنیان جلساتی را برگزار کردیم و با نامگذاری سال ۱۴۰۱ به نام «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» تکلیف قانونی، شرعی و اجتماعی بر دوش ما در این حوزه سنگینی می‌کند.

وی تصریح کرد: ضروری است همه دستگاه‌ها و نهادها در این زمینه آستین بالا زده و کار مهم و تأثیرگذاری را به نفع توسعه استان انجام دهند.

استاندار اردبیل گفت: استان اردبیل در حوزه دانش‌بنیان از مسیر توسعه کشور و نظام جهانی عقب مانده و باید به سرعت این فقر و نارسایی‌ها را برطرف کرده و نسبت به تقویت اقتصاد دانش‌بنیان همتی راستین داشته باشیم.

عاملی ضرورت شناسایی دانش‌آموزان و دانشجویان مستعد، خلاق و مبتکر را با همکاری اولیای دانش‌آموزان، نظام آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها یادآور شد و افزود: نباید مانعی در سر راه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و نیروی انسانی خلاق در این حوزه به وجود آید بلکه بهتر است سرعت‌گیرها و عوامل توقف برطرف شده و به سرعت عقب‌ماندگی‌ها در این حوزه جبران شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: برای جبران این عقب‌ماندگی‌ها بالاتر از وظایف اداری و مسئولیت مدیریتی، بهتر است از تمام ظرفیت‌ها در تبدیل کار و دانش و فناوری به ثروت استفاده کرده و با ارتقا وضعیت کمی و کیفی در این حوزه به سمت تعالی بیشتر حرکت کنیم.

عاملی یکی از ظرفیت‌های عظیم دانش‌بنیان شدن را جلوگیری از خام فروشی محصولات معدنی، صنعتی و حوزه کشاورزی اعلام کرد و ادامه داد: ما باید خودمان را در این حوزه با خودمان مقایسه کرده و به هیچ وجه با استان‌های پیشرو نظیر اصفهان و یا تهران مقایسه نکنیم.

وی اضافه کرد: از محل سفر رئیس جمهور هفت میلیارد تومان برای کمک به توسعه و تجهیز کارخانه نوآوری به پارک علم و فناوری تخصیص یافته تا در زمینی به مساحت ۷۰ هکتار این مجموعه احداث و به عنوان زیرساخت توسعه دانش‌بنیان مورد توجه قرار گیرد.

عاملی بیان کرد: هفت میلیارد تومان دیگر نیز امسال از محل سفر رئیس جمهور برای تجهیز آزمایشگاه‌های تخصصی در این حوزه اختصاص می‌دهیم تا تجهیز و راه‌اندازی شوند.

وی ضرورت راه‌اندازی شهرک نوآوری و فناوری را در استان یادآور شد و اظهار کرد: ما اگر می‌خواهیم از ظرفیت نیروی انسانی دانش پایه بیشتر استفاده کرده و جلوی مهاجرت و خروج آنها را از استان بگیریم، شایسته است تا زیرساخت‌ها در این حوزه برطرف و محرومیت‌ها نیز از بین برود.

عاملی از آموزش و پرورش خواست تا حمایت از دانش‌آموزان خلاق و نوآور را در اولویت قرار داده و از ظرفیت پژوهش‌سراها در تربیت و شناسنامه‌دار کردن این نیروها استفاده کند.

وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: باید در مدارس ظرفیتی را به وجود آوریم تا دانش‌آموزان خلاق و نوآور به آینده فعالیت خود امیدوار بوده و حرکت تأثیرگذاری را در مسیر تحول این بخش رقم بزنند.

عاملی به مشکلات صدور مجوز در حوزه غذا و دارو اشاره کرد و گفت: همان طور که بارها ریاست جمهوری اعلام کردند ما در کشور با مافیای دارو روبه‌رو هستیم که اجازه رشد نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید را در این حوزه نمی‌دهند و بهتر است خلأها و نارسایی‌ها در این بخش به صورت کشوری و استانی از بین برود.

وی توجه به استارتاپ‌ها، توسعه صنایع خلاق با محوریت دانشگاه پیام نور استان اردبیل و ورود شرکت‌ها و کارخانجات بزرگ استان را در حوزه نوآوری و فناوری یادآور شد و افزود: در بخش گردشگری سلامت نیز انتظار می‌رود تحولات خوبی رقم بخورد چرا که با سفر سفیر آذربایجان به اردبیل در هفته‌های آینده شاهد بازگشایی مجدد مرزها و تردد مسافران خواهیم بود.

عاملی از راه‌اندازی کارگزاری دانش‌بنیان در استان برای ارزیابی و صدور مجوز شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و خاطرنشان کرد: اخذ مجوزها با محوریت مرکز خدمات سرمایه‌گذاری تسهیل می‌شود تا مشکلات و نارسایی‌ها رفع شود.

وی استفاده از ظرفیت شورای برنامه‌ریزی و شورای گفت‌و گوی دولت و بخش خصوصی را در حل مشکلات در این حوزه یادآور شد و اضافه کرد: ۱۶ راهبرد در این حوزه تعریف کردیم که امیدواریم امسال همه این راهبردها تحققی عینی بخشیده شود.

عاملی بیان کرد: در این راهبردها از ظرفیت آموزش و پرورش، مراکز علمی و دانشگاهی استفاده خواهیم کرد تا تقویت پارک علم و فناوری، استفاده از ظرفیت صنایع بزرگ استان، توسعه شهرک فناوری، تقویت مراکز رشد، توسعه صنایع خلاق، توجه به کشت و صنعت مغان، راه‌اندازی کارخانه نوآوری، فعالیت صندوق پژوهش و فناوری را شاهد باشیم.

استاندار اردبیل ادامه داد: با امکان‌سنجی برای راه‌اندازی پردیس فناوری با کشور آذربایجان تلاش بر این است تا در استان اردبیل این پردیس مرزی و مشترک راه‌اندازی شود.

وی تصریح کرد: سعی ما بر این است تا با راه‌اندازی دفتر اشتغال و برگزاری نمایشگاه‌های تقاضامحور، خلأها را در این حوزه برطرف کرده و با تکیه بر نیروی انسانی توانمند بتوانیم در تبدیل نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها به ثروت موفق عمل کنیم.

کد خبر 5466600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha