۹ خرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۰۶

معرفی انواع ماشین ‌آلات کشاورزی و کاربرد آنها

معرفی انواع ماشین ‌آلات کشاورزی و کاربرد آنها

در این مقاله به معرفی بهترین ماشین ‌آلات کشاورزی به ذکر ویژگی ها و کاربرد آنها می پردازیم.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، پس از انقلاب صنعتی اروپا، به تدریج شیوه‌های نوین کشاورزی و استفاده از ابزار و ماشین آلات کشاورزی مدرن، جای تجهیزات و ماشین آلات قدیمی را گرفتند. به دلیل استفاده از اتوماسیون در کشاورزی و ماشین آلات کشاورزی مدرن علاوه بر آسان شدن مراحل مختلف زراعت از جمله کاشت، داشت و برداشت، در زمان و نیروی انسانی صرفه جویی می‌شود، حجم کاری کاهش یافته و میزان محصولات افزایش می‌یابد، لذا صرف هزینه برای خرید ماشین آلات کشاورزی از نظر اقتصادی توجیه پذیر است.

با گسترش زراعت، افزایش مقیاس زمین‌های زراعی و افزایش حجم محصولات، نیاز به ماشین آلات کشاورزی تخصصی بیش از پیش حس می‌شد و همین عامل سبب ایجاد تنوع در انواع ماشین آلات کشاورزی شد که هر کدام یک کار را به صورت اختصاصی انجام می‌دادند. امروزه ادوات و ماشین آلات کشاورزی از جمله اصلی ترین تجهیزات ضروری در صنعت کشاورزی هستند که از تنوع بالایی برخوردارند. در ادامه با معرفی بهترین ماشین ‌آلات کشاورزی به ذکر ویژگی‌ها و کاربرد آنها می‌پردازیم.

پرمصرف‌ترین انواع ماشین آلات کشاورزی

ماشین آلات کشاورزی مدرن متناسب با نیاز روز کشاورزان و باغداران به گونه‌ای طراحی شده اند تا ضمن تسهیل کارها، نیروی انسانی کمتری به کار گرفته شود.

تیلر

تیلر کشاورزی یک تراکتور کوچک است که متشکل از یک شاسی و موتور است و در برخی مدل‌ها دارای صندلی برای حمل اپراتور می‌باشد. تیلر بیشتر در باغات و زمین‌های زراعی کوچک کاربرد دارد و معمولاً برای شخم زدن (خاک ورزی اولیه)، درو کردن یا سمپاشی از آن استفاده می‌شود. تیلر در انواع مختلف بنزینی و دیزلی و با توان‌های مختلف به بازار عرضه می‌شود و با تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی مختلفی کوپل می‌شود.

تیلر کولتیواتور

تیلر کولتیواتور یکی از تجهیزات کشاورزی برای انجام عملیات خاک ورزی ثانویه است. خاک ورزی ثانویه یعنی خاکی که طی شخم زنی اولیه نرم شده و لایه‌های سخت آن شکسته شده، با تیلر کولتیواتور به حالت دورانی مخلوط شده تا هوا به لایه‌های خاک نفوذ کرده و بستر کشت نرم برای پرورش گیاهان آماده شود. مخلوط شدن خاک امکان جذب آب و اثربخشی کمپوست را افزایش می‌دهد، لذا تیلر کولتیواتور از جمله کارآمدترین ماشین آلات کشاورزی شناخته می‌شود.

معرفی انواع ماشین ‌آلات کشاورزی و کاربرد آنها

دروگر

دروگر برای درو کردن محصولاتی مثل گندم و حتی چمن و حذف علف‌های هرز کاربرد دارد. از دروگر معمولاً در زمین‌های زراعی استفاده می‌شود که به وسیله تراکتور دسترسی به محصولات همه قسمت‌های زمین دشوار است. دروگرها در مناطق مرتفع و زمین‌های زراعی شیب دار قابل استفاده هستند و جابجایی آنها نسبت به ماشین آلات کشاورزی بزرگ راحت تر است و قیمت مقرون به صرفه‌ای دارند.

معرفی انواع ماشین ‌آلات کشاورزی و کاربرد آنها

روتیواتور

روتیواتور از جمله ماشین آلات کشاورزی برای خاک ورزی است که نسبت به گاو آهن عملکرد متفاوتی دارد. روتیواتور خاک را تا عمق مشخص شده‌ای شخم می‌زند و موجب هدر رفت آب در زمین نمی‌شود. روتیواتور که به تیلر دوار نیز شناحته می‌شود، خاک را نرم و سطح خاک را صاف و آماده کاشت می‌کند. همچنین برای حذف بقایای گیاهان در زمین و تبدیل ریشه گیاهان باقی مانده به کود، نیز کاربرد دارد.

چمن زن تراکتوری

برای چمن زنی زمین‌های وسیع همچون زمین‌های فوتبال و گلف، از چمن زن تراکتوری یا چمن زن نفربر استفاده می‌شود که قابلیت حمل اپراتور را دارد. چمن زن تراکتوری عموماً دارای موتور بنزینی بوده و در برخی از مدل‌ها دارای فرمان نیز می‌باشد.

سمپاش پشت تراکتوری

برای سمپاشی زمین‌های زراعی وسیع از سمپاش پشت تراکتوری استفاده می‌شود. این سمپاش ها در دو نوع چرخدار و سوارشونده موجود هستند که نوع چرخدار، به پشت تراکتور متصل شده و روی زمین کشیده می‌شود و نوع سوار شونده که فاقد چرخ است، روی یک شاسی نصب می‌شود که پشت تراکتور قرار گرفته است. سمپاش های پشت تراکتوری عمل سمپاشی را تسریع کرده و به صورت مساوی در قسمت‌های مختلف زمین حجم زیادی از سم را پخش می‌کنند. مخزن سمپاش پشت تراکتوری چرخدار نسبت به نوع سوارشونده آن بزرگ‌تر است و گنجایش حجم سم بیشتری دارد به همین دلیل برای سمپاشی زمین‌های زراعی بزرگ‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تیلر شالیزار

برای شخم زدن شالیزارها که باتلاقی هستند، نمی‌توان از تیلر های معمولی استفاده کرد، لذا تیلر شالیزار برای شخم زنی این زمین‌ها بهینه شده است. اجزا و تجهیزات تیلر شالیزار ضد آب هستند و چرخ‌های دستگاه اغلب از آهن ساخته می‌شوند تا در زمین‌های باتلاقی بتوان از آن استفاده کرد. شاسی تیلر شالیزار نسبت به تیلر های معمولی ارتفاع بالاتری دارد تا موتور دستگاه در تماس با آب نباشد همچنین از نظر وزنی سبک تر از تیلر معمولی است تا در اثر وزن دستگاه به محصولات آسیبی وارد نشود.

با توجه به تنوع بالای ماشین آلات کشاورزی لازم است پس از آشنایی با این تجهیزات، با در نظر گرفتن مقیاس زمین زراعی، نوع محصول کشاورزی، حجم تولید محصول و غیره، اقدام به خرید ماشین آلات کشاورزی مورد نیاز خود کنید. در صورت نیاز به مشاوره، می‌توانید با کارشناسان مجرب هایپر صنعت فامکو تماس حاصل نمائید. مجموعه هایپر صنعت فامکو، بزرگترین وارد کننده ماشین آلات کشاورزی و سایر تجهیزات صنعتی، از معتبر ترین برندهای روز دنیا، در خاورمیانه است. این مجموعه با به کار گرفتن کارشناسان فنی متخصص آماده پاسخگویی به سوالات شما است.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5502611

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha