۱۵ آبان ۱۴۰۱، ۱۳:۲۲

مهر گزارش می دهد؛

زیان انباشته خودروسازان مرز ۷۹ هزار میلیارد تومان را رد کرد

زیان انباشته خودروسازان مرز ۷۹ هزار میلیارد تومان را رد کرد

بررسی آخرین وضعیت صورت های مالی خودروسازان مربوط به نیمه نخست سال جاری نشان می دهد که زیان انباشته ۳ شرکت مادر خودروساز به ۷۹ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، صنعت خودروسازی کشور با چالش‌های متعددی همچون بهره‌وری پایین، تنوع و کیفیت پایین محصولات، عدم رضایتمندی مشتریان، ساختارهای مالکیتی و مدیریتی معیوب، عدم تفاهم و درک مشترک تصمیم گیران و ذی‌نفعان اصلی بازار و صنعت خودرو مواجه است.

وضعیت نامطلوب مالی و زیان انباشته شرکت‌های خودروسازی یکی از نتایج اخذ تصمیمات نادرست و چالش‌های مزبور است.

بر همین اساس، بررسی آخرین وضعیت صورت‌های مالی خودروسازان که البته یک گزارش غیر تلفیقی بوده و فقط به سه شرکت مادر ایران خودرو، سایپا، پارس خودرو مربوط می‌شود و شرکت‌های زیرمجموعه را لحاظ نکرده است، در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که زیان انباشته این صنعت در ۶ ماه نخست امسال حدود ۵ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان بوده که مجموع زیان انباشته را به حدود ۷۹ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان رسانده است.

به این ترتیب مجموع زیان انباشته نسبت به نیمه نخست سال گذشته حدود ۲۹ درصد رشد را نشان می‌دهد اما زیانی که در نیمه نخست به خودروسازان وارد شده (۵ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان) نسبت به مدت مشابه پارسال افت ۳۴ درصدی کرده است.

جزئیات زیان خودروسازان در نیمه نخست ۱۴۰۱

بررسی جزئیات گزارش مذکور نشان می‌دهد که از ۵ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان زیان وارده در نیمه نخست سال جاری به خودروسازان، سهم ایران خودرو حدود ۴۰۰ میلیارد تومان (غیرعملیاتی)، سایپا حدود یک هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان و پارس خودرو حدود ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است.

باید اشاره شود که ایران خودرو مابه‌التفاوت قیمت دستوری و قیمت تمام‌شده محصولات را به عنوان سهم دولت، از زیان خود تفکیک کرده است بنابراین زیان اعلام شده غیرعملیاتی بوده است و به احتمال زیاد پارس خودرو این سهم را جدا نکرده که رقم زیانش بالای ۳ هزار میلیارد تومان ثبت شده است.

به گزارش مهر، نکته دیگر در مورد گزارش زیان خودروسازان اینکه، این گزارش فقط در مورد شرکت‌های مادر است و شرکت‌های زیرمجموعه لحاظ نشده اند بنابراین احتمالاً اینکه مسئولان دولتی از جمله حسین قربان زاده رئیس سازمان خصوصی سازی اعلام کرده است که زیان خودروسازان به حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده و قطعه سازان نیز این رقم را حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان عنوان می‌کنند، صحت داشته باشد.

کد خبر 5625704

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۵:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
      2 0
      شاید خودرو ساز بخواهد هزینه استحمام هرروزه اعضای هیئت مدیره در شیر آهو را جز هزینه تولید به حساب آورد،مجوز وارداتی که برای خودرو اخیرا صادر شده فقط برای همین خودروسازان زیانده بوده،انحصار را از بازار خودرو بردارید خودروسازان حساب شده خرج خواهند کرد و با قیمتهای ارزان تر هم سودده میشوند
    • IR ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
      0 0
      عمده زیان خودروسازان از سرمایه گذاری غیر مستقیم آنها در خرید خودروی دست دوم است،اگر خودروسازان سعی نکنند قیمت خودروی دست دوم را برای کسانی که از خودرو توقع کالای سرمایه ای دارند،بالا نگه دارد،زیان نخواهد دید،مردم ما امروز به خودرو به عنوان کالای مصرفی نگاه میکنند چه خودروی لوکس چه معمولی
    • ارمان AE ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
      0 0
      خب تعطیلش کنن مگه مجبورن،مردم روچی فرض کردین بااین حلبی ها،،این انصاف نیست به اجبار مردم روبه خرید حلبی وادار میکنید
    • یوسف IR ۱۹:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
      0 0
      ضرر ، دروغ دولتی است اگر ضرر می دهند چرا ادامه می دهند و هر روز قیمت سهام خودرو ساز بالا می رود؟
    • امیر IR ۲۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
      0 0
      اگر واقعا ضررمیکنند،مردم راضی به ضرر اونها نیستند،میتونند درش روببندند.پراید ۸ ملیونی شد ۲۲۰ ملیون ،حالا چه ضرری متوجه اونه شده،خدامیدوند
    • نسیم IR ۲۲:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
      0 0
      زیان و ضرر چیه حالا که بخشی از واردات خودرو که تعداد مشخص کردن همین هم به انحصار برخی اشخاص از بین خودشون برای واردات تعلق داده شده و قیمت خودروهای وارداتی هم برای مردم با قیمت خودروهای تولید داخل بالا باشه . در صورتی که همین خودروهای وارداتی در کشورهای منطقه ای قیمت پایین به مردم فروخته می شود