۲۴ دی ۱۴۰۱، ۱۲:۰۱

مدیر کل بهزیستی آذربایجان غربی:

نزدیک ۴۰ هزار نوزاد در آذربایجان غربی غربالگر شنوایی شده اند

نزدیک ۴۰ هزار نوزاد در آذربایجان غربی غربالگر شنوایی شده اند

ارومیه- مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی گفت: نزدیک به ۴۰ هزار نوزاد طی سال جاری در استان غربالگری شنوایی شده اند.

پروین محمدپوری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه امسال بیش از ۳۹ هزار نوزاد هزار و ۷۷۰ نوزاد در استان غربالگری شنوایی شده‌اند، افزود: تعداد نوزادان غربال شده شنوایی تا پایان ۹ ماهه امسال ۳۹ هزار و ۷۷۰ نفر بوده که از این تعداد در مرحله اول، ۳۹ نفر دارای عفونت گوش، ۲۵ نفر نیازمند سمعک و ۸ نوزاد نیازمند به کاشت حلزون شناسایی شدند.

وی تصریح کرد: تعداد نوزادان و شیر خواران غربال شده در سال گذشته تعداد ۵۲ هزار و ۳۸۳ نوزاد بوده که از این تعداد نوزاد مشکل دار در مرحله مداخله ۵۷ مورد عفونت گوش، ۳۳ مورد نیازمند تجویز سمعک و ۱۱ مورد نوزاد نیازمند کاشت حلزون شناسایی شدند.

مدیر کل بهزیستی استان خاطر نشان کرد: بهزیستی استان برای نوزادان و شیرخواران دارای اختلال خدماتی از قبیل ویزیت رایگان، سمعک رایگان و کمک هزینه کاشت حلزون ارائه کرده است.

محمد پوری بیان کرد: در طول سال جاری جهت خرید تعداد ۵۰۰ عدد سمعک اعتبار بالغ بر ۶ میلیارد و ۵۹۸ میلیون ریال اختصاص یافته است.

وی گفت: در طی سال جاری ۲۴ کودک جهت کاشت حلزون معرفی شدند و ۸ کودک کاندید، در مرحله تربیت شنیداری و پشت نوبت کاشت هستند.

مدیر کل بهزیستی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه مراکز کاشت حلزون مراکز بیمارستانی منطقه‌ای هستند که مسئولیت آن با دانشگاه علوم پزشکی است، یادآور شد: تعداد ۳۱ پایگاه غربالگری شنوایی نوزادان در سطح اول، تعداد ۶ مرکز تشخیص در استان فعال بوده و در سطح ۳ (مداخله) در شهرستان‌ها به صورت موردی مراحل درمان و توانبخشی انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه کم شنوایی در زمره شایع‌ترین اختلالات مادرزادی است که بدون علائم ظاهری بروز می‌کند، افزود: اختلال شنوایی یک مشکل آرام و پنهان است و کودکانی که مبتلا به آسیب شنوایی هستند در بدو تولد از نظر ظاهر قابل شناسایی نیستند بنابراین تشخیص آن در ابتدای تولد بدون استفاده از انجام غربالگری شنوایی ممکن نیست.

محمد پوری در ادامه گفت: در صورتی که غربالگری شنوایی در بدو تولد انجام نشود، تشخیص کم شنوایی ممکن است تا ۲.۵ سالگی به تأخیر افتد و تأخیر در تشخیص کم شنوایی به قابلیت درک گفتار و زبان آسیب می‌زند و به تبع آن مشکلات تحصیلی، اجتماعی و شغلی برای این دسته از کم شنوایان به وجود خواهد آمد.

کد خبر 5681909

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha