در یک شرکت دانش بنیان محقق شد؛

ساخت میکروسکوپ نیروی اتمی برای تحقیقات بیولوژیکی دانشگاهی

ساخت میکروسکوپ نیروی اتمی برای تحقیقات بیولوژیکی دانشگاهی

محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید میکروسکوپ نیروی اتمی زیستی برای مطالعات روی نمونه‌های بیولوژیکی، بافت زنده و سلول‌ها شدند.

معصومه ناصری نماینده یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در این شرکت پیش از اینها برای اولین بار میکروسکوپ نیروی اتمی با فناوری نانو را به تولید رساندیم که اکنون در دانشگاهها عرضه شده است.

وی با بیان اینکه اکنون موفق شدیم نوع دیگری از میکروسکوپ را در این شرکت تولید کنیم، گفت: میکروسکوپ نیروی اتمی زیستی محصول جدید شرکت است که برای مطالعات روی نمونه‌های بیولوژیکی، بافت زنده و سلول‌ها مورد استفاده قرار می گیرد.

ناصری با اشاره به کاربردهای این میکروسکوپ گفت: این میکروسکوپ برای بررسی سطح نمونه‌های بیولوژیکی به کار می‌رود ولی تفاوت آن با میکروسکوپ نیروی اتمی در این است که محققان قادرند در محیط‌های مایع از بافت نمونه تصویر برداری کنند.

وی اضافه کرد: به طور کلی در کارهای بیولوژیکی و زیست شناسی، یکسری از بافت‌ها باید به صورت زنده مورد بررسی قرار گیرند. این دستگاه می تواند شرایط را طوری فراهم کند که در محیط مایع، تصاویری برای محققان در تحقیقات علمی را تهیه شود.

یک فعال دانش بنیان گفت: با استفاده از این میکروسکوپ می‌توان بررسی سطح سلول‌ها را برای کاربردهای مختلف انجام داد نمونه آن بررسی برهمکنش میان یک گیرنده و لیگاند است که برای این منظور بر روی سوزن دستگاه رسپتور و بر روی سطح نیز نمونه مورد نظر قرار داده می‌شود و از طریق نیروهای بین مولکولی می‌توان بررسی کرد که این دو ترکیب نسبت به یکدیگر تمایل دارند یا خیر.

وی عنوان کرد: این میکروسکوپ امکان تصویربرداری از زیر نمونه را برای محققان فراهم می‌کند.

ناصری ادامه داد: زمانی که نمونه بر روی لام قرار می‌گیرد می‌توان از زیر آن نیز تصویربرداری کرد که این امر در مطالعات بیولوژیکی بسیار با اهمیت است.

به گفته وی، تاکنون 500 مقاله ISI‌ از سوی محققان دانشگاهی با استفاده از این میکروسکوپ‌های تولیدی در شرکت به انجام رسیده است.

کد خبر 5682729

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۱:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۵
      0 2
      خداوکیلی چرت و پرت ننویسید. قطعاتش رو از از کشورهای مختلف جمع کردند اوردند گذاشتند کنار هم و میگن خودمون درستش کردیم. اگه کسی با AFM کار کرده می دونه پروب ایین میکروسکوپ چی هست و کی می تونه درست کنه
    • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۶
      0 0
      متاسفانه به خاطر بهره کشی یک عده ای از مملکت امروز ما چیزی به اسم صنعت مستقل نداریم و همش مونتاژ هست .انشاالله این یکی هم مثل بقیه چیزهاشون مونتاژ نباشه .