۱ خرداد ۱۴۰۲، ۹:۳۹

قالیباف:

ذات، جوهره و قدرت جمهوری اسلامی در مردمی بودن آن است

ذات، جوهره و قدرت جمهوری اسلامی در مردمی بودن آن است

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه مردم را از همه عرصه‌ها کنار گذاشته‌ایم درحالیکه جوهره و قدرت جمهوری اسلامی در مردمی بودن آن است و باید باور داشته باشیم قوت و قدرت اصلی ما قلب مردم است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی عصر دیروز (۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) در گردهمایی «رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور» که با موضوع نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در نظم جهانی در حال ظهور در وزارت امور خارجه برگزار شد، ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) گفت: برگزاری این نشست یک فرصت استثنایی است چرا که در آینده نزدیک برنامه هفتم در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد و جهت گیری‌های حداقل ۵ سال آینده کشور در جریان احکام آن رقم می‌خورد.

برنامه هفتم، نقطه عطفی در شرایط فعلی کشور است

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به شرایط مهم و خاص کنونی تصریح کرد: باید بر باورهای خود مبتنی بر سنت‌های الهی بایستیم و بدانیم در حین اینکه خداوند موفقیت ما را تضمین کرده قطعاً سختی‌هایی نیز خواهیم داشت و یاری دین خدا و خدمت به بندگان خدا همواره مسیر پرچالشی بوده است که باید آن را بپذیریم.

وی برنامه هفتم توسعه را نقطه عطفی در شرایط فعلی کشور دانست و افزود: در حوزه سیاست‌گذاری‌های داخلی و خارجی نمی‌توانیم بدون در نظر گرفتن شرایط محیطی برنامه‌ریزی کنیم و قطعاً باید نقشه راه قوی داشته باشیم که حاصل بررسی کارشناسی برنامه‌ها و شرایط داخلی و خارجی کشور است.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در برنامه هفتم بنا به تدابیر رهبر معظم انقلاب باید مسئله محور حرکت کنیم و زمانی که قصد داریم مسئله محور باشیم، باید اولویت‌های محدودی داشته باشیم تا با اجرای آن بتوانیم مسائل اساسی را حل کنیم.

قالیباف با بیان اینکه در سال‌های اخیر شاهد تحولات جدی در عرصه داخلی و بین‌المللی بوده‌ایم، عنوان کرد: در این شرایط نیازمند حکمرانی جدید و تحول در اداره کشور هستیم؛ همان گونه که رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد رحلت حضرت امام (ره) در سال ۹۹ فرمودند باید تحولی در کشور صورت گیرد و امام ما امام تحول بوده است.

قدرت جمهوری اسلامی به مردمی بودن آن است

وی در ادامه با تأکید بر اینکه کشور نیازمند تحول است، اظهار کرد: یکی از چالش‌های جدی در داخل کشور، موضوعات اقتصادی و جنگ ترکیبی و ادراکی است که جهان سلطه به عنوان یک جنگ تمام عیار علیه ما رقم زده است لذا لازم است در مقابل طراحی دشمن، اقدام کنیم و طراحی دقیق داشته باشیم و سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: هر کسی که به وطن و خاک خود علاقه دارد باید یک کار انجام دهد و آن این است که در سایه جمهوری اسلامی کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برساند. هرچه به جز این، تنها در حد حرف است و باید بدانیم که نمی‌توان در قدرت بود و فقط حرف زد؛ امروز در قدرت هستیم تا عمل کنیم و مشکلات مردم را برطرف سازیم.

قالیباف افزود: امروز در حالی باید به حکمرانی نو توجه کنیم که هندسه نظم جهانی نیز در حال تغییر است و ما نیز در کانون این تغییرات قرار داریم؛ باید توجه کنیم که اگر امروز برای قرار گرفتن در یک موقعیت درست در نظم جهانی تلاش نکنیم، هم فرصت بزرگی را از دست داده‌ایم و هم به سمت یک تهدید بزرگ پیش می‌رویم.

موفقیت ما در موضوعات داخلی و خارجی در هم تنیده شده‌اند

وی با بیان اینکه در حوزه حکمرانی داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی در یک پیچ تاریخی قرار داریم، تأکید کرد: وقتی از تحول در حکمرانی صحبت می‌کنیم درباره اندیشه‌های سیاسی و مبانی حاکمیت جمهوری اسلامی صحبت نمی‌کنیم؛ چرا که تا آخر پای این مبانی ایستاده‌ایم؛ بنابراین حکمرانی نو به معنای این است که به موضوعات اجرایی روز جامعه در ابعاد مختلف تمرکز کنیم و نظام را به نحوی اداره کنیم تا نیازهای مادی و معنوی جامعه را پاسخ دهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در خارج از کشور، گفت: امروز حکمرانی در مسائل داخلی کاملاً با حکمرانی در عرصه خارجی گره خورده بنابراین موفقیت ما در عرصه خارجی کاملاً به موضوعات داخلی گره خورده است و این دو عرصه بیش از هر زمان دیگری در هم تنیده شده‌اند.

قالیباف حکمرانی را نتیجه تلاقی دو عنصر تشخیص علمی و تصمیم سیاسی دانست و اظهار کرد: گاهی شاهد هستیم که هنگام تصمیم گیری، تشخیص علمی می‌دهیم اما به تصمیم سیاسی دقت نمی‌کنیم و صرفاً می‌گوئیم با کار کارشناسی، موضوع را علمی بررسی کردیم و گاهی نیز یک تصمیم سیاسی می‌گیریم اما به جوانب علمی و کارشناسی آن توجه نکرده‌ایم و در نهایت منجر می‌شود که وادادگی، تندروی و یا عوام فریبی صورت گیرد.

ذات، جوهره و قدرت جمهوری اسلامی در مردمی بودن آن است

وی با اشاره به تأکید امام (ره) در حوزه اقتصاد مبنی بر اینکه دخالت دولت در بازار حرام است و باید اجازه دهد مردم خودشان بازار را مدیریت کنند، اظهار کرد: مبانی ما در همه ابعاد مردم هستند، بنابراین زمانی که حرف از حکمرانی نو می‌زنیم یعنی با نوآوری و خلاقیتی بتوانیم یک رابطه تعاملی دوجانبه با مردم در همه شئونات داشته باشیم. حکمرانی نو به معنای ابزار نو، روش نو و رویکردهای نو، است و نباید از ظرفیت مردم در سیاست، اقتصاد و سایر حوزه‌ها به صورت مقطعی استفاده کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه دیپلماسی اقتصادی را به معنای سیاست تجارت دانست و گفت: در حال حاضر اقتصاد ما در عرصه تجارت محدود به فولاد، پتروشیمی و خام فروشی است در حالی که ضرورت دارد مزیت‌های خود را بیابیم و سیاست تجاری خود را اصلاح و در یک نگاه جدید تلاش کنیم تراز مجموعه تجارت ما در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی مثبت بوده و منفی نباشد.

قالیباف در ادامه با اشاره به ویژگی‌های حکمرانی نو، حرکت مبتنی بر سنت‌های الهی و تکیه بر مردم را دو اصل مهم برای تغییر حکمرانی دانست و تاکید کرد: پیروزی ما در دفاع مقدس با حضور مردم بود و شهید سلیمانی نیز با تکیه بر مردم توانست با آمریکا بجنگد. باید اعتقاد داشته باشیم که عرصه اقتصاد، تجارت بین الملل، سیاست تجاری و دیپلماسی کشور هم غیر از این نیست اما متأسفانه ما، مردم را از همه عرصه‌ها کنار گذاشته‌ایم. ذات، جوهره و قدرت جمهوری اسلامی در مردمی بودن آن است و باید عمیقاً به این باور داشته باشیم قوت و قدرت اصلی ما قلب مردم است.

گفتنی است حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و تعدادی از سفرای ایران در خارج از کشور نیز در این جلسه به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

کد خبر 5786979

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ناشناس IR ۱۵:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      0 0
      سلام، در برنامه هفتم بازگشت به کار جانبازان بازنشسته وارد نشده. دولت تدبیر و امید باز انقلابی تر عمل کرده بود و در برنامه ششم این ماده را باتوجه به مجموعه قوانین خدمات رسانی به ایثارگران به صورت یک ماده آورده بود. از مجلس می خواهیم برنامه هفتم را اصلاح کند و رنگ انقلابی به آن دهد. خدا نگهدار
    • ناشناس IR ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۷
      0 0
      سلام، متاسفانه بازگشت به کار جانبازان بازنشسته که در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به وضوح آورده شده در برنامه هفتم توسعه نیامده است. باز دولت قبلی در برنامه ششم آن را دیده بود. از مجلس انقلابی می خواهیم به برنامه هفتم ورود و آن را اصلاح کند و رنگ انقلابی به آن ببخشد.