۲۵ آذر ۱۴۰۲، ۹:۳۱

چهارشنبه ۲۹ آذر؛

«مناقشه خاتمیت جامی در شعر کلاسیک فارسی» نقد و بررسی می‌شود

«مناقشه خاتمیت جامی در شعر کلاسیک فارسی» نقد و بررسی می‌شود

چهاردهمین نشست از مجموعه درس گفتارهایی درباره جامی با عنوان «مناقشه خاتمیت جامی در شعر کلاسیک فارسی» چهارشنبه ۲۹ آذرماه با حضور قدرت الله طاهری در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، چهاردهمین نشست از مجموعه درس گفتارهایی درباره جامی با عنوان «مناقشه خاتمیت جامی در شعر کلاسیک فارسی» چهارشنبه ۲۹ آذر در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

رودکی به‌عنوان «آدم‌الشعرا» نقش «پدر» شعر فارسی را دارد و عنوان «خاتمیّت» هم به جامی می‌رسد. به نظر می‌رسد چنین دیدگاهی بر اساس نظریه‌ای شعر شناسانه طرح شده است. برای تبیین این مسأله، می‌توان از نظریه‌ «انقلاب‌های علمی» توماس کوهن کمک گرفت. بنابر این نظریه، هر نظامی بر اساس قواعد و فرایندی چهارمرحله‌ای (پیش‌علم، علم عادّی، بحران و انقلاب) ایجاد می‌شود و از بین می‌رود.

شعر فارسی در فاصله‌ فروپاشی نظام سیاسی، دینی و معرفتی ساسانی تا برآمدن دولت‌های نیمه‌مستقل ایرانی در نیمه‌ قرن سوم، دوره‌ی «پیش‌علم» خود را آغاز و با رودکی و بنیان نهادن «پارادایم‌های اصلی شعر فارسی» وارد دوران «علم عادی» شده و بعد از حمله‌ی ویرانگر مغول و فروپاشی مراکز تولید و تداوم فرهنگ، نشانه‌هایی از دوران «بحران» آن نمایان شده و این بحران به‌ویژه از قرن دهم تا چهاردهم ادامه یافته و در عصر مشروطه وارد دوره‌ی «انقلاب» شده است. با این طرح، جامی آخرین عضو اصیل سلسله‌ی شاعران فارسی با پارادایم‌های اصلی آن است و عنوان خاتمیتی که به او داده‌اند، پُربی‌راه نیست.

چهاردهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ جامی با موضوع گفته شده، با حضور و سخنرانی قدرت الله طاهری همراه است.

این‌نشست چهارشنبه ۲۹ آذر از ساعت ۱۶ در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

کد خبر 5967444

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha