۲۸ دی ۱۴۰۲، ۱۵:۱۵

رییس اداره میراث فرهنگی کاشان:

بخش‌های آسیب‌دیده مسجد جامع کاشان مرمت شد

بخش‌های آسیب‌دیده مسجد جامع کاشان مرمت شد

کاشان- رییس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان از پایان عملیات مرمت قسمت‌های آسیب‌دیده مسجد جامع این شهر خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد دانایی نیا ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مسجد جامع تاریخی کاشان که به‌عنوان سومین مسجد مناره دار تاریخی ایران شناخته می‌شود بااعتباری بالغ‌بر سه میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال و از محل اعتبارات ملی مرمت شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان ادامه داد: این عملیات مرمتی شامل نماسازی بیرونی با مصالح سنتی، تراشیدن اندود کاه‌گل فرسوده، اجرای اندود کاه‌گل در جداره خارجی ضلع جنوبی، اجرای آب‌چکان بام و شمشه‌گیری قاب پنجره‌ها بود که در این مرحله از عملیات مرمتی انجام شد.

وی با تأکید بر اهمیت تاریخی مسجد جامع کاشان، مرمت کتیبه‌های مسجد در ایوان مقصوره و نیز احیا شبستان زیرزمینی و کوره‌های پخت سفال را ضروری دانست و افزود: وجود کوره‌های پخت سفال که در حفاری‌های دهه‌های گذشته کشف‌شده، نشان از دیرینگی حیات در این مکان تاریخی دارد که با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و همکاری آقای دکتر عباس اکبری عضو هیئت‌علمی گروه مطالعات عالی هنر دانشگاه کاشان، عملیات ساماندهی آن از حدود یک ماه قبل آغازشده و امید داریم تا این کوره‌های ارزشمند و شبستان زیرزمینی نفیس ضلع غربی در نیمه نخست سال ١۴٠٣ ساماندهی و احیا شود.

دانایی نیا تصریح کرد: طی یک دهه گذشته این مسجد بارها مورد مرمت قرارگرفته که شامل تثبیت و استحکام‌بخشی قسمت‌های فروریخته، مرمت جناحین گنبد خانه، مرمت حیاط و زیرزمین مسجد بوده است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان گفت: این مسجد از قدیمی‌ترین بناهای مذهبی شهرستان کاشان است که حیات اولیه آن به دوران صدر اسلام و آل‌بویه بازمی‌گردد و در دوره‌های مختلف سلجوقی، ایلخانی، زندیه و قاجار بازسازی‌شده است.

به گزارش مهر، مسجد جامع کاشان شامل سردر ورودی، حیاط و حوض، ایوان رفیع ضلع جنوبی و گنبد آجری فاخر، صحن وسیع، دو شبستان بزرگ و یک شبستان تحتانی در ضلع غربی است که در زلزلۀ سال ۱۱۹۲ هجری قمری کاشان آسیب جدی دید و در دوره‌های بعدی مرمت اساسی در آن صورت گرفت. مناره‌ی آجری این مسجد دارای کتیبه‌ی کوفی به تاریخ ۴۶۶ هجری قمری است و سومین مناره تاریخ‌دار ایران بعد از منار مسجد جامع ساوه (۴۵۳ ه. ق) و مسجد جامع فهرج (۴۶۱ ه. ق) و یگانه بنای تاریخ‌دار دوره سلجوقی در کاشان است. مسجد جامع کاشان در سال ۱۳۱۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

کد خبر 5998219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha