پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۱۵ شهریور ۱۳۸۹، ۱۲:۵۷

عباسی اعلام کرد:

سرمایه‌گذاری 15 هزار میلیارد تومانی در بخش تعاون

سرمایه‌گذاری 15 هزار میلیارد تومانی در بخش تعاون

وزیر تعاون از سرمایه گذاری 15 هزار میلیارد تومانی در بخش تعاون در چهار سال اخیر خبر داد و گفت:‌ این رقم معادل 9 درصد از کل سرمایه گذاری انجام شده در کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر ، محمد عباسی ظهر امروز در یک نشست خبری به مناسبت هفته تعاون ضمن تشریح آخرین عملکردها و دستاوردهای بخش تعاون، گفت: در کشورمان تعاون یکی از سه رکن اصلی اقتصاد کشور است.

وزیر تعاون با اشاره به فعالیت 80 ساله تعاونی‌ها در کشور، اظهار داشت: تا کنون 155 هزار تعاونی در کشور به ثبت رسیده که 85 هزار آن در طول سالهای گذشته بوده است، ضمن اینکه هم اکنون 18 میلیون نفر از مردم در تعاونی‌ها عضو شده اند.

عباسی با تاکید بر اینکه عضویت مردم در تعاونی‌ها از متوسط جهانی آن بالاتر است، افزود: ابلاغ سیاست‌های اصل 44 و توجه ویژه به تعاونی‌ها نیز در این مسئله تاثیرگذار بوده است .

وی همچنین از اشتغال 2 میلیون نفری مردم در تعاونی‌های کشور سخن گفت و تصریح کرد: این میزان معادل 10 درصد از کل اشتغال است، همچنین سالیانه در کشور 25 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی صورت می‌گیرد که تفکیک حساب‌های بخش تعاون می‌تواند سهم واقعی تعاونی‌ها را نیز مشخص کند.

عباسی با اعلام اینکه تا کنون به تفکیک روشن حسابهای بخش تعاون از دو بخش دولتی و خصوصی دست نیافته‌ایم، گفت: مردم فکر می‌کنند که حساب‌های بخش تعاون و سهم آن در اقتصاد مشخص نیست در صورتی که هیچکس تا کنون از وضعیت حسابهای بخش دولتی و خصوصی نیز سئوال نمی‌پرسد و این دو بخش نیز باید وضعیت خود را مشخص کنند.

وزیر تعاون با بیان اینکه براساس پیشنهاد وزارتخانه متبوعش دولت تصویب کرد حساب‌های سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی از اقتصاد مشخص شود، افزود: براساس آمارهای وزارت کار، هم اکنون اشتغالزایی بنگاه‌ها در بخش‌های غیرتعاونی 2/2 نفر است که این تعداد در بخش تعاون 10 تا 14 نفر است.

وی در خصوص آورده اعضای تعاونی‌ها نیز با بیان اینکه در بنگاه‌های بزرگ بخش خصوصی افراد فقط 10 درصد آورده اولیه دارند و مابقی آن از طریق تسهیلات بانکی تامین می‌شود، افزود: این در حالی است که 60 درصد سرمایه تعاونی‌ها از طریق اعضای آن تامین می‌شود.

عباسی میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در بخش تعاون طی 4 سال گذشته را بیش از 15 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و با تاکید بر اینکه این میزان حدود 9 درصد کل سرمایه گذاری انجام شده در کل کشور است، گفت:‌ در سال 84 نسبت سرمایه گذاری بخش تعاونی به سایر بخشها 2 درصد بوده است.

وزیر تعاون یکی دیگر از مولفه‌های اقتصاد را صادرات دانست که این میزان برای تعاونی‌ها در طول سالهای برنامه پنجم حدود 5 میلیارد دلار معادل 8 درصد کل صادرات کشور بوده است.

وی همچنین به رشد 7 درصدی جمعیت کشور در طول برنامه چهارم توسعه اشاره کرد و با بیان اینکه تعاونی‌ها در همین مدت 16 درصد رشد اعضا داشته‌اند، گفت: هم اکنون حدود 45 میلیون نفر از مردم کشور در تعاونی‌ها عضو هستند و از طریق بستر سازی و اقدامات صورت گرفته انتظار می‌رود این وضعیت بهتر نیز شود.

عباسی با یادآوری ایجاد بانک توسعه تعاون در مرداد ماه سال گذشته و راه اندازی صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاونی‌ها در مردادماه سال جاری، گفت: هم اکنون تعاونی‌های سهامی عدالت 40 میلیون نفر از مردم را تحت پوشش دارند ضمن اینکه حدود 8 هزار و 500 تعاونی مسکن مهر نیز یک میلیون از مردم را به عضویت خود درآورده‌اند.

وزیر تعاون به راه‌اندازی بنیادهای توسعه تعاون و کارآفرینی در 30 استان کشور و ایجاد 2 بنیاد ملی فراگیر برای دانشگاهیان و بانوان اشاره کرد و افزود: ایجاد سامانه مجازی نظارت بر تعاونی‌ها، ایجاد بانک اطلاعاتی کارجویان کشور نیز از سایر اقدامات صورت گرفته طی سالهای اخیر بود.

وی از ثبت نام حدود 450 هزار نفر از کارجویان سایت وزارت تعاون خبر داد و با بیان اینکه حدود 80 هزار نفر از این افراد نیز مراحل مشاوره را طی کرده‌اند، بیان داشت: به تعبیر برخی افراد وزارت تعاون با جرات وارد عرصه اشتغال شد تا بخشی از کار را بر عهده گیرد و از این طریق بتواند ضمن کمک به حرفه آموزی و ارتقا مهارت افراد، برای اشتغالزایی نیز اقداماتی را داشته باشد.

کد خبر 1146661

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha