پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۳۰ خرداد ۱۳۹۰، ۱۵:۰۶

آرام خبرداد:

تامین مالی بانکها از طریق بازار سرمایه کلید خورد

تامین مالی بانکها از طریق بازار سرمایه کلید خورد

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین از کلید خوردن تامین مالی بانکها از طریق بازار سرمایه خبر داد و گفت: بازار سرمایه بهترین ابزار برای تامین مالی بخشهای مختلف حتی بانکهای کشور و تامین طرحهای مختلف است.

به گزارش خبرنگار مهر محمد آرام بنیار امروز در نشستی خبری با اشاره به پذیره نویسی صکوک بانک سامان در فرابورس  ‌اظهارداشت:‌ با انجام این پذیره نویسی قدرت ارائه تسهیلات بانک سامان افزایش یافت.

وی با بیان اینکه صکوک نوعی از اوراق بهادار اسلامی و ابزاری مناسب به عنوان جایگزین اوراق قرضه است، افزود: این اوراق با درگیر کردن یک دارایی مشخص فیزیکی و به میان آوردن قراردادهایی مانند اجاره و مضاربه منطبق با قانون بانکداری بدون ربا است.

به گفته آرام در فرآیند انتشار اوراق صکوک یک دارایی ملموس مورد معامله قرار می‌گیرد که این معامله می‌تواند بر اساس یکی از عقود اسلامی باشد.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین تصریح کرد:‌ اوراق صکوک فرآیندی را انجام می دهد که به استناد آن یک دارایی فیزیکی و یا نقدی توان نقدینگی مجموعه را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه 14 نوع صکوک وجود دارد، ‌اظهار داشت: صکوک اجاره، ‌مشارکت، ‌مرابحه،‌ مضارعه، سلف، استصناع، مضارعه، مساقات، ‌ارائه خدمات،‌ حق الامتیاز‌، نماینده سرمایه گذاری، ‌مالکیت دارایی، ‌مالکیت منافع دارایی های موجود و‌ مالکیت منافع دارایی های آینده از جمله این صکوک هستند.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین گفت: در دنیا بیش از هزار و 100 میلیارد دلار صکوک منتشر شده که میانگین سالانه آن 40 تا 50 میلیارد دلار است.

وی ادامه داد: اوراق صکوک ابزار مالی جدید برای تامین منابع مالی طرح‌های شرکت‌ها و مشارکت دیگران در سودآوری این پروژه‌ها است و در دنیا بسیار جذاب است و پیش بینی می شود در ایران نیز با اقبال مواجه شود.

به گفته آرام صکوک به عنوان اوراق بهادار با پشتوانه مالی تعریف می شود که باید خود دارای ارزش باشد و نمی تواند در واقع فعالیتهایی که بدون خلق ارزش و کار صورت می گیرند، سودآوری داشته باشد.

وی با بیان اینکه ‌اوراق بهادار صکوک منابع مالی را با پشتوانه ترازنامه و دارایی های فیزیکی شرکتهای خاص جذب می کنند، ‌افزود: این اوراق نقدینگی بانی را افزایش می ‌دهد و در کنار آن دارایی‌هایی که نقدینگی پائینی دارند و یا غیر‌نقد هستند از ترازنامه خارج شده و وجوه نقد جایگزین آن می شود.

وی افزود: با اینکه قسمتی از دارایی‌ها از شرکت بانی جدا می‌شود اما با این حال باز هم بانی می‌تواند از دارایی‌ها استفاده کند و صکوک با فراهم کردن امکان تبدیل دارایی‌ها به اوراق بهادار به توسعه‌ بازار سرمایه کمک می‌کند.

درادامه این نشست ‌رضا آقا بابایی مدیر سرمایه گذاری بانک سامان با اشاره به برگزاری پذیره نویسی اوراق صکوک ( قرضه اسلامی ) اجاره بانک سامان که قرار بود از شنبه گذشته 28 خرداد ماه به مدت 15روز در فرابورس با سود 17.5 درصد سالانه انجام شود، ‌افزود:‌ در حالی که این فرصت پذیره نویسی این اوراق 15 روز تعیین شده بود، کل آن روز اول به فروش رسید.

به گفته وی تعداد این اوراق یک میلیون ورقه یک میلیون ریالی با نام و قابل معامله در فرابورس است، متعهد پذیره نویس و بازار گردان اوراق شرکت تامین سرمایه امین و عامل فروش اوراق، شرکت کارگزاری بانک سامان است که نرخ اجاره آن 17.5 درصد سالانه در پایان هر سه ماه پرداخت می شود، ضامن این اوراق بانک اقتصاد نوین و مدت اوراق چهار سال تعیین شده است.

آقابابایی با بیان اینکه با انتشار این اوراق منابع بانک بیشتر درگیر بخش تولید می شود، ‌اظهارداشت:‌ بانکها می توانند از این روش به جای درگیر کردن منابعشان برای ایجاد شعب تازه از آن در بخش های مولد و تولیدی استفاده کنند.

وی تعداد شعب و ساختمانهای پشتوانه این اوراق را 8 باب ذکر کرد و افزود: با انتشار این اوراق این شعب به صورت اجاره به شرط تملیک در آمده که در پایان مدت چهار سال از این حالت خارج می شود.

کد خبر 1339846

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha