به گزارش خبرگزاري مهر، پرويز اسماعيلي با يادآوري اينكه برقراري صلح ، حقوق بشر و برابري ملتها از پايه هاي بنيادين تاسيس جامعه ملل متحد است افزود: خاطره هاي تلخي از تاثير پذيري اين سازمان از مطامع سياسي قدرتها در برخي ملتهاي جهان و از جمله ملت ما و مردم فلسطين زنده است كه نشان مي دهد ابرقدرتها بر اساس تعريف از منافع خود به استفاده ابزاري از سازمان ملل روي آورده اند.
![]() تغييراتي در ساختار سازمان ملل اميدوار كننده است كه استقلال اين سازمان از قدرتها و برابري ملتها را نتيجه دهد. ![]() |
مدير عامل خبرگزاري مهر |
وي در اين راستا به عملكرد تلخ سازمان ملل در عدم اقدام جدي در برابر تجاوز گري صدام در طول 8 سال دفاع مقدس، عدم برخورد لازم با رژيم اشغالگر قدس در حاليكه طي 50 سال اخير بيش از 700 قطعنامه درخصوص اين رژيم صادر شده؛ و همچنين بي حرمتي آمريكا به سازمان ملل متحد و ناديده گرفتن آن در جريان حمله به عراق و افغانستان اشاره و گفت: ايران از وفادارترين اعضاي جامعه بين الملل است و سازمان ملل بايد طوري تغيير كند كه هيچ دولتي هرچقدر كه ثروتمند و قدرتمند باشد نتواند براي ملتها تصميم بگيرد.
"سونيل نارولا" نيز در اين ديدار با تشريح اهداف توسعه هزاره سوم و برشمردن نكاتي از كار كارشناسي و گزارش دبيركل اين سازمان براي اصلاحات در سازمان ملل گفت: مبناي اين طرح بر سه پايه توسعه، امنيت و حقوق بشر استوار شده است ، گرچه در زمينه مالي انتظار مي رود كه كشورهاي قدرتمند حمايتهاي لازم را انجام و به تعهدات خود پايبند باشند.
وي با تاكيد بر لزوم انتشار بيشتر طرح ياد شده و محورهاي آن براي همه ملتها و از جمله مردم ايران افزود: طرح فوق بعد از حوادث عراق در سال 2003 و تشكيل يك كميته كاري بين المللي به انجام رسيده است و در نشست شهريور(سپتامبر 2005) آينده سازمان ملل با حضور رهبران كشورها مورد بحث قرار خواهد گرفت و پيش بيني مي شود بسياري از كشورها با مفادي از پيشنهادات مطرح شده نيز مخالف و يا موافق باشند. گرچه ما اميدواريم در اين زمينه نهايتا اجماع حاصل شود.
وي با تاكيد بر اين كه بسياري از فعاليتهاي خوب سازمان ملل در زمينه هاي مبارزه با فقر و گرسنگي، توسعه، بهداشت و امور عام المنفعه تحت الشعاع مسايل سياسي واقع شده است افزود: كارنامه ايران در مورد اهداف قيد شده در برنامه توسعه هزاره سوم بسيار عالي و در مقايسه با بيشتر كشورها با پيشرفت مناسب همراه است و ضروري است كه مردم ايران نيز از اين كارهاي بزرگ كه توسط خود دولت ايران صورت گرفته بيشتر مطلع شوند.
نظر شما