۱۱ دی ۱۳۹۲، ۱۳:۴۸

قربانی به مهر خبر داد:

سطح زیر کشت گندم در آذربایجان غربی افزایش12 درصدی داشته‌است

سطح زیر کشت گندم در آذربایجان غربی افزایش12 درصدی داشته‌است

ارومیه – خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از افزایش 12 درصدی سطح زیر کشت گندم دیمی و آبی در استان طی سال زراعی جاری خبر داد.

مقصود قربانی در گفتگو با خبرنگار مهر، ‌با اشاره به اینکه امسال 376 هزار هکتار از اراضی دیمی و آبی استان زیر کشت محصول استراتژیک گندم رفت، افزود:‌ سطح زیر کشت گندم پائیزه بصورت دیمی با 5 درصد رشد در 272 هزار هکتار و گندم آبی با 7 درصد رشد در 100هزار هکتار بود.

وی با اعلام اینکه با این میزان سطح زیر کشت گندم پاییزه در سال زراعی 93- 92 بیشتر از برنامه های ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی است،‌ اعلام کرد:‌ بر اساس پیش بینی ها و اقدامات انجام شده سال زراعی جاری بالغ بر 640 تن گندم از مزارع زراعی استان برداشت می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، عدم رعایت تاریخ کشت، استفاده از ارقام بومی یا واریته های اصلاح شده قدیمی ، عدم مبارزه با علفهای هرز در حدود 75 درصد ، رابطه ضعیف تحقیق و ترویج و بذر پاشی بادست را از جمله علل عمده کاهش عملکرد تولید گندم در مناطق سردسیر دانست.

لزوم افزایش تولید گندم در واحد سطح اراضی دیمی و آبی

قربانی عنوان کرد:‌ رعایت سیستم های تناوبی در شرایط دیم، رعایت تناوب زراعی و پایداری تولید گندم، استفاده از ارقام متحمل به سرما شامل رقم گل سفید، استفاده از لگوم های چند ساله، استفاده از کشت مخلوط علوفه با گندم در شرایط کم آبی، آبیاری به موقع و تامین کود مورد نیاز از جمله مواردی است که بارعایت آنها می توان افزایش عملکرد و بازدهی در واحد سطح در مناطق دیم را بالا برد.

وی با اشاره به توزیع 9 هزاروپانصد تن بذور اصلاح شده از ارقام مختلف توسط پنج شرکت فرآوری و اصلاح بذور در بین زارعان آذربایجان غربی،‌ ادامه داد:‌ در جهت افزایش کیفیت محصول تولیدی، نظارت های لازم جهت ضد عفونی و بوجاری نزدیک به 41 هزار و 500 تن بذور خود مصرفی کشاورزان نیز انجام شد.

مبارزه با آفات گندم در 269 هزار هکتار از اراضی تحت کشت آذربایجان غربی

وی با اعلام اینکه در سال زراعی جاری، مبارزه با آفت سن گندم در سطح 150 هزار هکتار و مبارزه با علفهای هرز در سطح 119 هزار هکتاراز مزارع گندم استان انجام می شود، اضافه کرد: هم اکنون 60 تن سم جهت مبارزه با آفت سن گندم و 135 تن انواع سموم جهت مبارزه با علف‌های هرز برای مصرف زارعان تامین شده که در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

وی  با اشاره به اینکه از مجموع سطوح کشت شده گندم دیمی و آبی آذربایجان غربی 42 هزار و 600 هکتار گندم آبی و 205 هزار هکتار گندم دیم به صورت کاملا مکانیزه کشت می شود، ادامه داد:‌ تا کنون مبلغ 153 میلیارد ریال تسهیلات اعتباری جهت تامین نهاده های مورد نیاز کشت گندم از طریق بانک کشاورزی به متقاضیان کشت گندم پائیزه در سطح استان پرداخت شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با تاکید بر لزوم رعایت الگوی کشت در جهت مدیریت مصرف آب با توجه به بحران کمبود آب دریاچه ارومیه، گفت:‌ با توجه به نیاز جغرافیایی مناطق، 121 نفر ناظر با هماهنگی و مشارکت 43 شرکت خدمات فنی و مشاوره ای کشاورزی در سطح 23 هزار و 805 هکتار از مزارع گندم آبی و دیم استان نظارت می کنند.

تامین بذر اصلاح شده گندم و توسعه مکانیزاسیون رویکرد اصلی

قربانی کشت به موقع محصول و تراکم بذر در واحد سطح، تامین بذور اصلاح شده، توسعه مکانیزاسیون، بلوک بندی عرصه های کشت محصول و تعیین ناظر برای بلوک بندیها را از جمله رویکردهای اساسی سازمان برای افزایش راندمان و پایداری تولید گندم در آذربایجان غربی دانست.

وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری بالغ بر 12 تن بذور اصلاح شده گندم از طبقات مختلف آبی و دیم جهت کشت پائیزه بین گندمکاران استان توزیع شده، گفت: از سطوح کشت شده، 57 درصد از مزارع گندم آبی با استفاده از بذر کارهای خطی کار و کشت مستقیم و 86 درصد سطوح کشت شده مزارع گندم دیم نیز از بذرکارهای عمیق کار و کشت مستقیم استفاده شده است.

اختصاص 910 میلیارد سرمایه در گردش برای گندمکاران آذربایجان غربی

قربانی عمده ارقام کشت شده جهت کشت پائیزه را ازارقام اصلاح شده گندم آبی از جمله زرین، شهریار، سایسونز و پیشگام برشمرد و ادامه داد: برای کشت مزارع گندم دیم نیز از ارقام اصلاح شده از نوع سرداری ، آذر2 و هما استفاده شده و بیش از 13 هزارتن کود جهت کشت پائیزه گندم بین گندمکارن استان توزیع شد.

وی گفت: تاکنون مبلغ 210 میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش از کل مبلغ 910 میلیارد ریال تسهیلات اعتباری ابلاغی ، جهت تامین نهاده های مورد نیاز کشت گندم از طریق بانک کشاورزی شهرستانها و با معرفی مدیریتهای جهاد کشاورزی به متقاضیان و پیمانکاران کشت گندم پائیزه در سطح استان پرداخت شده است.

وجود 30 مزرعه الگویی گندم و اجرای طرح ملی خود کفایی در 61 هزار هکتار

قربانی از بهبود کیفیت گندم و افزایش بهره‌ وری مزارع گندم آذربایجان غربی خبر داد و با اشاره به بهبود عملکرد هر هکتار زمین زراعی در مزارع گندم آبی و دیم آذربایجان غربی، اعلام کرد: در این راستا 15 مزرعه الگویی گندم و 15 مزرعه گندم آبی و دیم توسط کارشناسان به منظور آموزش زارعان کشت شده و همچنین طرح ملی خودکفایی گندم در 61 هزار هکتار از مزارع گندم آبی و دیم در حال اجرا است.

وی ارقام زرین، سرداری و آذر را ارقام پر کشت گندم در آذربایجان غربی برشمرد و ادامه داد: امسال با بکارگیری 850 دستگاه کمباین و 4 هزار و 100 دستگاه دروگر، 90 درصد محصول گندم استان بصورت مکانیزه برداشت شد که 600 هزار تومان برای مزارع آبی و 500 هکتار تومان برای مزارع دیم تسهیلات سرمایه در گردش برای کشت و نگهداری و برداشت محصول پرداخت شد.

کد خبر 2206199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha