۱۳ دی ۱۳۹۲، ۱۵:۳۶

گزارش مهر/

تولید 1500 تن قارچ خوراکی در کردستان/ موقعیت ویژه استان برای افزایش تولید

تولید 1500 تن قارچ خوراکی در کردستان/ موقعیت ویژه استان برای افزایش تولید

سنندج - خبرگزاری مهر: استان كردستان به دليل شرايط خاص جغرافيايي و داشتن آب و هواي مناسب استعدادهاي بسيار خوبي در زمينه توليد قارچ در اختيار دارد و بر اساس گفته مسئولان سازمان جهاد كشاورزي استان، در طول سال بالغ بر هزار 500 تن قارچ خوراكي توليد و وارد بازار مصرف مي شود.

به گزارش خبرنگار مهر، امروزه پرورش و مصرف قارچ در کشورمان اهمیت خاصی پيدا كرده است، چرا که با توجه به افزایش قیمت مواد غذایی پروتئینی در کشور، در کنار روی آوردن مردم به مصرف محصولات پروتئینی سالم‌ تر و با ارزش غذایی بالاتر، همانند قارچ، موجب رونق تولید این خوراکی شده‌است.

قارچ یکی از خوراکی‌های خانواده سبزیجات است که دارای خواص زیادی است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و خوشبختانه تولید این محصول غذایی پر مصرف در استان کردستان نیز در چند سال گذشته رونق یافته و با توجه به سود آوری مناسب افراد زیادی به این عرصه تولیدی وارد شده‌اند.

استان كردستان به دليل شرايط خاص جغرافيايي و همچنين داشتن آب و هواي مساعد و مناسب فرصت‌هاي خوبي را براي توليد اين محصول در اختيار دارد و به همين دليل نه تنها مسئولان دولتي كه حتي افراد كارشناس نيز بر لزوم حمايت از صنعت توليد قارچ خوراكي در استان كردستان تاكيد مي كنند.

ارزش ريالي قارچ توليد شده در كردستان 22.5 ميليارد ريال است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به افزایش میزان تولید قارچ در استان طی سال‌های اخیر گفت: در حال حاضر سالانه حدود نود هزار تن قارچ خوراکی در کشور تولید می شود که هزار و 500 تن آن در استان کردستان تولید و روانه بازار مصرف می شود.

ابراهیم حسن‌نژاد با اشاره به وجود ظرفيت‌هاي بسيار خوبي براي توليد اين محصول در استان كردستان اظهار داشت: ارزش اقتصادی این میزان قارچ تولیدی در کردستان 22 میلیارد و 500 میلیون ریال است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر هفت واحد تولید قارچ خوراكي در کردستان وجود دارد، افزود: با راه‌اندازی این تعداد واحد پرورش قارچ برای 130 نفر اشتغال ایجاد شده است ولي مي توان در سايه برنامه ريزي بهتر اين حوزه را تقويت كرد.

رئيس سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: تولیدات قارچ خوراکی هم در داخل و هم در خارج از استان به فروش می ‌رسد که این امر زمینه رشد تولید قارچ خوراکی را افزایش داده و انتظار مي‌رود كه روند رو به رشد توليد و عرضه قارچ خوراكي در كردستان همچنان افزايش يابد.

حسن‌نژاد مصرف سرانه قارچ در کشور را 450 گرم عنوان و یادآور شد: مصرف سرانه قارچ در استان کردستان 550 گرم بوده که این میزان در مقایسه با میانگین کشوری 100 گرم بیشتر است.

وی ادامه داد: با توجه به تولید سالانه هزار و 500 تن قارچ و فراهم بودن بستر مناسب برای تولید این محصول، استان کردستان به مرز خودکفایی در تولید قارچ رسیده است ولي انتظار مي رود كه اين بخش بيش از گذشته مورد حمايت قرار گيرد.

لزوم حمايت مسئولان از توليدكنندگان قارچ در كردستان

یکی از تولیدکنندگان قارچ در استان کردستان نیز که سالانه 270 تن قارچ در واحدش تولید می كند، گفت: در حال حاضر 80 درصد قارچ مصرفی و صادراتی استان کردستان توسط سایر واحدهای تولیدی خارج از این استان تامین می ‌شود.

محمد ارشدی اظهار داشت: اگر واحدهای استان مورد حمایت قرار گیرند دیگر نیازی به واردات نیست و با کم شدن هزینه حمل و نقل ارزش، افزوده بیشتری برای استان خواهد داشت.

وي ضمن تاكيد بر لزوم حمايت سازمان هاي دولتي از توليد قارچ خوراكي در استان كردستان اظهار داشت: اگر مسئولان دولتي از توليد اين محصول حمايت كنند بدون شك كردستان به قطب اصلي در كشور تبديل مي شود.

کارشناسان صنایع غذایی معتقدند تعدادی از خانواده سبزیجات از جمله قارچ‌های خوراکی می‌توانند جایگزین مناسبی برای رفع کمبود مواد پروتئینی، چربی سالم و ویتامین ها بدن باشند و به همين دليل مردم را به مصرف قارچ توصيه مي كنند.

قارچ خوراكي ارزش غذايي بالاي دارد

مصیب محمدی کارشناس تغدیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز با بیان اینکه قارچ های خودرو که عمدتا در فصل بهار و در کوه ها وسنگلاخ ها می رویند از ارزش غذایی بیشتری برخودار هستند، افزود: در مجموع قارچ، چه از نوع وحشی، وچه از نوع پرورشی به تناسب ارزش غذایی آنها درسلامتی بدن نقش بسزایی دارد.

محمدی بیان کرد: خوردن قارچ در حفظ سلامت قلب، جلوگیری از سرطان، محافظت از پوست و ایجاد آلرژی در بـدن، سلامت سیستم عصبی، سلامت پوست و چشـم و بافتهای بدن، تشكیل اسیـدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه‌ها، درمان کم‌ خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارد.

وی با تاکید بر اینکه قارچ می تواند جایگزین مناسبی برای رفع سوء تغذیه‌های ناشی از کمبود مصرف مواد پروتئینی به شمار برود، بیان کرد: با مصرف قارچ می توان چند صد نوع غذا متنوع و با ارزش غذایی بالا درست کرد.

بر اساس آمارهای انجمن پرورش دهندگان قارچ کشور مصرف سرانه این سبزی ارزشمند در کشورهای پیشرفته و اروپایی بیش از چهار کیلوگرم است و در کشورمان حدود یک کیلو گرم است این در حالی است که به گفته رئیس جهاد کشاورزی کردستان، سرانه مصرف مردم این استان در سال جاری به حدود پانصد و پنجاه گرم رسیده است.

24 واحد خانگي توليد قارچ خوراكي در كردستان تسهيلات دريافت كرده اند

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعيت كنوني استان كردستان در زمينه توليد و عرضه قارچ خوراكي گفت: در حال حاضر هفت واحد فعال تولید قارچ خوراکی در استان وجود دارد و سه واحد نیز در حال ساخت است.

اردشیر پورحبیبی اظهار دشت: از کل واحدهای تولید قارچ استان کردستان دو واحد تنها اقدام به صادرات تولیدات خود به خارج از کشور می‌کنند.

وی به تعداد واحدهای خانگی تولید قارچ خوراکی در استان کردستان اشاره کرد و ادامه داد: آمار دقیقی از این واحدها در دسترس نیست و فقط تاکنون بیست و چهار واحد خانگی از محل تسهیلات ستاد اقتصاد مقاومتی تسهیلات دریافت کردند.

آرام عمویی یکی از افرادی است که به همراه برادرش از دو سال گذشته تولید قارچ خوراکی را در استان آغاز کرده است و در این راستا نیز برای 32 نفر هم به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده‌اند.

وی اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های استان کردستان از نظر آب و هوای مناسب در راستای تولید و پرورش قارچ خوراکی، اگر بروکراسی اداری اجازه بدهد، می توان با گسترش تولید این محصول به صورت خانگی و صنعتی زمینه اشتغالزایی بیشتر را فراهم کرد.

حال در استان کردستان هم که رفع معضل بیکاری از دغدغه های مردم و مسئولان این استان است می توان با در نظر گرفتن موقعیت ارزشمند مرزی این استان که در جوار بازارهای هدف و نیازمند واردات قارچ، همچون عراق، ترکیه و کشورهای عربی قرار دارد با توسعه این گونه مشاغل زود بازده ضمن کمک به اقتصاد کشور و خانواده ها، اشتغال را نیز افزایش داد.

..................................

گزارش؛ سرور احمدي

کد خبر 2206846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha