به گزارش خبرنگار مهر، روز چهارشنبه، ۱۷ دی ماه گزارشی با عنوان «زمین های کشاورزی گرگان از پساب خانگی سیراب می شوند/ سکوت آبفای گلستان» روی خروجی خبرگزاری مهر قرار گرفت و در آن اعلام شد که در برخی مناطق حاشیه ای گرگان، زمین های کشاورزی با پساب خانگی جاری شده در جوی های شهر آبیاری می شوند. در گفتگوهای انجام شده در این گزارش، مسئولیت رسیدگی به این موضوع بر دوش آبفا گلستان گذاشته شد، اما علی رغم پیگیری خبرنگار مهر که حدود یک ماه به طول انجامید، شرکت آبفا گلستان و روابط این شرکت همکاری لازم را برای درج پاسخ شرکت آب و فاضلاب گلستان در این گزارش نداشتند.
در همین رابطه مدیر روابط عمومی و آموزش همگانی این شرکت با ارسال جوابیه ای به خبرگزاری مهر، ضمن تایید آبیاری زمین های کشاورزی اطراف گرگان با پساب فاضلاب خانگی این موضوع را غیر قانونی دانست.
در متن این جوابیه آمده است:
احتراما در پاسخ به مطلب مورخ ۱۷ دی ماه ۱۳۹۳ در سایت خبرگزاری مهر، خواهشمند است دستور فرمایید عین جوابیه ذیل در سایت خبرگزاری درج و نتیجه آن را به این دفتر اعلام دارند.
همانگونه که همگی مستحضرید اجرای طرح های جمع آوری، انتقال، دفع و تصفیه فاضلاب شهری بر اساس قانون جزء وظایف لاینفک شرکت های آب و فاضلاب می باشد و در همین راستا این شرکت نیز طی سال های گذشته بر اساس وظایف ذاتی خود مبالغ سنگین را با توجه به اعتبارات ملی در اختیار و در سطح شهرهای استان هزینه نموده است که در شهر گرگان نیز با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد طرح در حال اجرا است و قسمت های مهمی از شهر گرگان نیز تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارد و تصفیه خانه فاضلاب گرگان نیز در حال حاضر فعال می باشد.
اما در خصوص مطلبی که در مورخ ۹۳/۱۰/۱۷ در خصوص آبیاری زمین های کشاورزی با استفاده از پساب فاضلاب منتشر شده، بدینوسیله به اطلاع می رساند که فاضلاب فوق در مناطقی از شهر که هنوز شبکه فاضلاب در آن احداث نگردیده و از طریق اتصال غیرقانونی فاضلاب های خانگی به شبکه های جمع آوری آب های سطحی که قانون احداث و مدیریت آن در شهرداری هاست به مناطق شمالی شهر گرگان انتقال می یابند و چون این شرکت در خصوص شبکه های احداثی خود مسئول است اقدام قانونی در خصوص شبکه جمع آوری آب سطحی را نمی تواند انجام دهد. از طرفی این شرکت در تلاش است تا با اخذ اعتبارات مناسب و با تخصیص کافی نسبت به تکمیل طرح فوق در سال های آتی اقدام نماید، که در همین راستا در سال گذشته نیز با به خدمت گرفتن پیمانکاران نصب انشعاب فاضلاب اقدام به نصب بیش از 7000 انشعاب جدید فاضلاب نموده است.
نظر شما