۲۵ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۳۳

با اجرای پروژه ویدیو مپینگ

راز سیمرغ روایت شد/ «جان نخست» بر دیوار دانشگاه نشست

راز سیمرغ روایت شد/ «جان نخست» بر دیوار دانشگاه نشست

امیررضا سالاری طراح ویدیو مپینگ «جان نخست» که شب گذشته در دانشگاه تهران برگزار شد درباره ویژگی های این هنر نوین و ساخت این ویدیو توضیحاتی ارایه داد.

امیررضا سالاری درباره ویژگی های برنامه ای که شب گذشته ۲۴ آبان در قالب یک ویدیو مپینگ با طراحی و کارگردانی وی اجرا شد به خبرنگار مهر گفت: برنامه «جان نخست» شامل یک ویدیو مپینگ (ویدیو نگاشت) است که با موضوع پرندگان و راز پیدایش سیمرغ شب گذشته بر روی نمای ضلع شرقی دانشکده معماری پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران اجرا شد. البته امشب نیز «جان نخست» برای علاقمندان اجرا خواهد شد.

وی ادامه داد: ویدیو مپینگ تکنیکی است که به واسطه آن می توان اجسام غیر هم سطح مانند ساختمان را به سطوح نمایش ویدیو تبدیل کرد. این سطوح می تواند شامل نمای ساختمان و یا هر چیز دیگری باشد که در این تکنیک تصاویر دوبعدی و سه بعدی مجازی روی این سطوح به صورت حقیقی نقش می بندد. این تکنیک ترکیب موشن گرافیک و انیمیشن است و تصویرها برگرفته از نقوش ایران باستان تا دوران معاصر هستند. به این ترتیب که متریال اصلی این تصاویر شامل نقوش پرندگانی است که از سفالینه های منطقه «تل باکون» در استان فارس کشف شده و البته از نقوش دوران معاصر نیز در آن استفاده شده است. در این تکنیک بنای معماری به عنوان بوم نقاشی مورد استفاده قرار می گیرد و در حقیقت تطابق تصویرها بر معماری باعث می شود این هنر شکل بگیرد.

سالاری یادآور شد: این هنر بینارشته ای است و از معماری، طراحی گرافیک، سینما، موسیقی و حتی پرفورمنس را نیز در بر می گیرد و از ادغام آنها ویدیو مپینگ شکل می گیرد. حتی این هنر را می توان روی یک سازه داخلی یا سالن تئاتر نیز اجرا کرد. این هنر از دانشگاه کارولینای شمالی در آمریکا به وجود آمده و ما هم آن را در دانشگاه تهران اجرا کردیم. البته این هنر پیش از این در ایران هم اجرا شده است. فیلیپ گایست آلمانی به مناسبت برداشته شدن دیوار برلین، در میدان آزادی برنامه ای شبیه به چیزی که ما اجرا کردیم، به نمایش گذاشت البته کنسرت نوری که روی نمای خارجی برج آزادی برگزار شد به شکل دوبعدی بود و از تکنولوژی قدیمی تری در آن استفاده شده بود اما من در این ویدیو مپینگ از تکنیک سه بعدی و تکنولوژی جدیدتری بهره گرفتم.

این طراح با اشاره به اینکه این هنر کاملا علمی - آموزشی است و کاربردهای مختلفی دارد، بیان کرد: به عنوان نمونه این هنر می تواند در صنعت تبلیغات هم انقلابی ایجاد کند زیرا در سوپرگرافیگ کاربرد زیادی دارد که نمونه آن در تبلیغات سالگرد ۱۲۵ سالگی تاسیس کوکاکولا و یا تبلیغات BMW استفاده شده است. در جنبش ها و فعالیت های اجتماعی نیز خیلی از این هنر استفاده شده است که نمونه آن جنبش وال استریت بوده است. در تئاتر و معماری هم این هنر کاربرد زیادی دارد. به عنوان نمونه در ساختمان هایی که بخشی از آن از بین رفته می توان با استفاده از این تکنیک به صورت مجازی بخش های تخریب شده ساختمان را بازسازی کرد.

وی درباره تجهیزاتی که برای ساخت این ویدیو مپینگ استفاده شده است، گفت: برای ساخت این ویدیو مپینگ نیاز به امکاناتی داشتیم که در ایران وجود نداشت به همین دلیل شرکتی ژاپن تقبل کرد که در این زمینه با ما همکاری کند و تجهیزات و دستگاه های این ویدیو مپینگ را تامین کند به این ترتیب دستگاه های مورد نیاز ما برای نمایش و نورپردازی از ژاپن برای ما فرستاده شده است.

وی در پایان درباره همکارانی که در این برنامه حضور داشتند، بیان کرد: برای تولید این ویدیو مپینگ ما مطالعات بسیاری داشتیم و همه اتفاقاتی را که در این زمینه در دنیا رخ داده رصد کردیم. برای ساخت این ویدیو محمدرضا اصلانی مستندساز و کارگردان شناخته شده سینما گفتار متن این کار را بر اساس آیات قرآن مجید، اشعار بابا طاهر عریان، سعدی، مناجات نامه خواجه عبدالله انصاری و دیگر متون کهن ایرانی نوشته است. این گفتارمتن با صدای منوچهر انور نیز زینت داده شده است که از آنها بسیار سپاسگزارم. همچنین در حال مذاکره هستیم تا این هنر نوین در مکان های دیگری نیز مورد استفاده قرار گیرد بر همین اساس با شهرداری تهران صحبت هایی صورت گرفته و حتی امکان دارد به دلیل اینکه این ویدیو مپینگ درباره سیمرغ است در جشنواره فیلم فجر نیز مورد استفاده قرار گیرد.

این ویدیو مپینگ با عنوان «جان نخست» یکشنبه ۲۴ آبان ماه از ساعت ۱۸ تا ۲۰ روی نمای ضلع شرقی دانشکده معماری پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران به نمایش در آمد. این برنامه امشب ۲۵ آبان ماه نیز اجرا خواهد شد و دیدن آن برای عموم آزاد است.

کد خبر 2968131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مهدی ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
      1 0
      در مقایسه با کاری که از یک هنرمند آلمانی بروی میدان آزادی چند ماه پیش دیدم واقعا از سطح کمی وکیفی بسیار بهتری برخوردار بود.
    • علي خشت چين ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۶
      1 0
      سلام ايا درسترسي به تيم مجري ايراني براي انجام اين پرژه هست ؟