به گزارش خبرنگار مهر، مراسم گرامیداشت نوزدهمین سالگرد شهادت شهید محمدعلی رحیمی دوشنبه شب ۱۰ اسفند در حوزه هنری برگزار شد.
حجتالاسلام علیرضا پناهیان در این مراسم گفت: اولیا خدا به سه دسته تقسیم میشوند، بعضی هم خودشان هم مردم خبر دارند که اولیا خدا هستند، برخی فقط خودشان میدانند که ولی خدا هستند، برخی خودشان هم نمیدانند که ولی خدا هستند. اینها فقط نزد خدا شناخته شده هستند. شهید رحیمی هم یکی از اولیای خداست که یکی از ویژگی هایش، جهانی بودن اوست.
وی در بخشی از سخنانش گفت: تولید محصول فرهنگی برای جهان ارزشش بیشتر از تولید محصولات فرهنگی برای داخل است. ما باید از اوضاع منطقه خبر داشته باشیم. مثلا آفریقا یکی از مناطقی است که حتما باید از کشورهایش اطلاعات داشته باشیم. با توجه به روحیاتی که مردم این قاره دارند، میتوان آفریقا را با موسیقی تسخیر کرد. حالا این سوال مطرح میشود که چرا نوحهها و روضههای آیینی ما به آنجا صادر نشده است؟
پناهیان در ادامه با اشاره به شخصیت شهید رحیمی گفت: به خاطرات این شهید بیشتر اهمیت بدهید، چرا که خاطرات این شهدا به انسان نشان میدهد که چگونه میتوان کار فرهنگی در سطح جهان انجام داد. این شهید را به عنوان الگو در نظر بگیرید که چقدر پیشتاز و جلوتر از همه ما بودند و دشمن هم سریعتر از ما متوجه ایشان شدند. این شهید، اهل وحدت بود ولی وحدتگرایی او بین مسلمانان این جور نبود که نسبت به احساسات مذهب خودش بیتفاوت باشد. شهید رحیمی یک عنصر فرهنگی و یک انقلابی است که شهادت ایشان نیز در جهان اسلام بوده است که این مسئله اجر این شهید را بیشتر میکند. او یک عنصر فرهنگی بیقرار بود نه یک کارمند فرهنگی مستقر. باید به این نکته اشاره کرد که یک عنصر فرهنگی بیقرار مانند آبشار و یک رود پرخروش است، خودش با دیگران ارتباط میگیرد و معیشت اطرافیان را راه میاندازد.
وی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به اختلافات فرهنگی گفت: نباید در زمینههای فرهنگی در داخل با هم دعوا کنیم. جهانی بودن یکی از نیازهای اساسی ماست اما در فرهنگ ما باب نشده است. کسانی که در عرصه فرهنگ هستند باید بیشتر به این مسئله توجه کنند.
دیگر سخنران این برنامه حسن عباسی بود که گفت: امروز در حیات انقلاب اسلامی، برخی تلاش میکنند که بگویند انقلاب تمام شده است اما شهدای حرم، نشان می دهند که انقلاب هنوز استمرار و ادامه دارد. آنچه که در جامعه باید روشن و شفاف شود این است که همانگونه که خون اباعبدالله(ع) همچنان گرم است، مسئله خون شهدا هم یک خونخواه دارد. این خون خواهی این نتیجه را دارد که نباید آرمان جامعه آرمانی و مهدوی را از جامعه بگیریم.
این تئوریسین سیاسی با اشاره به این که شهید رحیمی، شهید وحدت بود، گفت: امروز، جهان در آستانه یک انقلاب جهانی است و غرب به انتهای راه خود رسیده است. جهان هم با ۲ سناریو رو به رو است؛ یا انقلاب جهانی یا جنگ جهانی. ممکن است در این دوران، مردم در نیجریه زمینه ظهور را رقم بزنند. هدف جنگ مذهبی ۳۰ ساله، نابودی اسلام است. شهدای مدافع حرم هم که این روزها در سوریه می جنگند، از نابودی اسلام جلوگیری میکنند. ویژگی این گروه از شهدا، دشمن شناسی است.
وی گفت: آنچه که بیشترین طنین را در کلام امام و رهبری داشته، بحث دشمن شناسی است. نود و هفت درصد مرزهای دنیا را انگلیسیها کشیدهاند. اگر جنگی بین قومیتها و کشورها وجود دارد، نتیجه مطالعات و فعالیتهای انگلیسیهاست. آنها در جهان اسلام هم چنین سوابقی دارند و تفرقه مذهبی ایجاد کردهاند؛ ۳ مذهب اسلامی، نتیجه فعالیت آنهاست. در ایران بهاییت، در عربستان وهابیت و در هند قادیانیت. تولید این سه مذهب، کار انگلیسی هاست و آنها را به جان اسلام انداختهاند. حالا نکته این جاست که بین شیعه و سنی، اختلافی وجود ندارد و فردی مانند شهید رحیمی این نکته را میدانست.
عباسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مساله وحدت شیعه و سنی گفت: مبنای ما در وحدت، توحید است. در همین زمینه باید اشاره کنم که شیعه واقعی و سنی واقعی بر یک اصل قرار دارد و آن هم توحید است. اگر وحدت وجود ندارد، به مشکل نور و تاریکی بر می گردد. توجه کنیم که نور کار خداست و تاریکی از ماست. ما به اختیار خودمان شر و ظلمات را رقم میزنیم و به راه تاریکی میرویم. دردی که ما در مسئله وحدت داریم، توحید است. اگر ریشه یابی کنیم، متوجه می شویم که ما و اهل سنت مشکل فهم توحید داریم.
وی در پایان سخنانش گفت: شهید رحیمی به زبان فطرت یعنی به زبان توحید عمل میکرده است. پس خوب است که ما هم نگاه شهید رحیمی را مبنای کار خود قرار بدهیم.
نظر شما