به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در پي پايان مذاكرات خود با ابومازن رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين در شهر رام الله در كرانه باختري رود اردن گفت: ملت فلسطين درد و رنج زيادي متحمل شده است و زمان آن رسيده تا اشغالگري اسرائيل كه در سال 1967 ميلادي آغاز شد؛ پايان يابد.
وي در اشاره به طرح صلح كميته چهارجانبه روند صلح خاورميانه كه "خواهان تشكيل كشور فلسطيني در كنار اسرائيل و همزيستي مسالمت آميز با آن است" گفت: اين امر، هدف نقشه راه است.
كميته چهارجانبه روند صلح خاورميانه متشكل از نمايندگان آمريكا؛ اتحاديه اروپا، سازمان ملل و روسيه طرح صلحي را موسوم به "طرح نقشه راه" براي پايان دادن به درگيري فلسطيني ها و اسرائيل ارائه كرده است.
سولانا بعد از مذاكرات خود با "ريپي ليوني" وزير امور خارجه اسرائيل در تل آويو نيز گفته بود: اين احساس در نزد ما وجود دارد كه مذاكرات صلح هم اكنون متوقف شده است و اروپا اميدوار به تحرك بخشيدن و پيشبرد روند صلح نه فقط براي اميد دادن به فلسطيني ها بلكه همچنين خلق وضعيتي عملي است.
وي افزوده بود كه اروپايي ها بيش از هر زمان ديگري پاينبد به تلاش هاي صلح و پيشبرد آن هستند.
مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا همچنين به وخامت اوضاع در نوار غزه و بسته بودن گذرگاه مرزي رفح بين نوار غزه با خاك مصر اشاره كرد كه تنها گذرگاه ارتباط فلسطيني ها با جهان خارج به شمار مي رود و از ژوئن گذشته بسته شده و فقط چند بار به صورت موقف بازگشايي شده است.
سولانا كه با "شيمون پرز" معاون نخست وزير اسرائيل نيز ديدار داشت، تاكيد كرد: طرح نقشه راه بهترين مسير براي پيشرفت (در روند صلح فلسطيني ها و اسرائيل) است.
از سوي ديگر، وزير خارجه اسرائيل از مشاركت اروپا بويژه در زمينه نظارت بر گذرگاه رفح قدرداني كرد اما گفت كه اسرائيل شايد در تلاش براي اجراي تغييراتي در شيوه اداره اين گذرگاه با فرارسيدن زمان تمديد ماموريت هيئت اروپايي مستقر در گذرگاه رفح در ماه آينده باشد و افزود: درباره شروط آينده با اروپايي ها مذاكره خواهيم كرد.
برپايه اين گزارش، سولانا در چارچوب سفر دوره اي شش روزه خود به منطقه خاورميانه همچنين قرار است از لبنان، اردن و مصر ديدن و با مقام هاي اين كشورها بحث و گفتگو كند و اين سفر در چارچوب تلاش اروپا براي استفاده از نفوذ خود صورت مي گيرد تا نقش اين اتحاديه از صرف كمك و امداد رساني به سطوح بالاتري ارتقاء يابد.
اما با اين حال سولانا سفر خود به منطقه را در دوره سياسي دشواري در اسرائيل و اراضي خودگردان صورت داده است زيرا نخست وزير اسرائيل در تلاش براي تشكيل ائتلافي قوي و ملحق كردن حزب تندروي راستگري "اسرائيل بينا" به دولت است و در منطقه خودگردان نيز همچنان توافقي براي تشكيل دولت آينده فلسطين بين فتح و حماس وجود ندارد.
وزير امور خارجه اسرائيل همچنين درباره موفقيت تلاش هاي ابومازن ابراز ترديد كرد و گفت: اميدواريم كه ابومازن رئيسي قدرتمند بوده و بتواند تغييراتي عملي را (در صحنه فلسطين) صورت دهد.
وي درباره اقدام اسرائيل در برچيدن شهرك هاي ديگري ابراز شك و ترديد كرد و گفت كه عقب نشيني يكجانبه سال گذشته از نوار غزه بعد از گذشت 38 سال اشغالگري نشان مي دهد كه تل آويو آماده برچيدن شهرك ها در صورت لزوم است.
سولانا در جريان ديدار خود از فلسطين اشغالي همچنين با ليبرمان رئيس حزب اسرائيل نيز ديدار كرده بود اما پس از اين ديدار به خبرنگاران گفت كه به هيچ وجه با هيچ يك از ديدگاههاي مطرح شده از سوي ليبرمان موافق نيست و مواضع وي كاملا برعكس مواضع كابينه اسرائيل است.
نظر شما