این شاعر معاصر در گفتگو با خبرنگار مهر ، با بیان این مطلب افزود : در اینکه " جشنواره شعر" باید باشد ، هیچ شکی نیست اما فراگیربودن و خوش آوازه بودن از ضرورت های این جشنواره بین المللی است ، یعنی اگر ما جایزه ای به کسی می دهیم اولا باید حقش باشد دوم اینکه نخواهیم با این کار نمک گیرش کنیم ، این یک طرف مسئله است .
موسی بیدج تصریح کرد : به نظر من صدور شعر از صدور فراورده های سودآور دیگر که جیب اشخاصی را فربه می کند ، بسیار مهم تر است و با آبروی فرهنگ ما ارتباط دارد .
این شاعر اظهار داشت : از قدیم اجداد ما گفته اند که هرقدر پول بدهی آش می خوری ، پس اگر جایزه ای درحد ربع سکه بدهیم ، برای جشنواره بعدی شعری ربع سکه ای تولید خواهیم کرد ! این سخن ظاهر مزاح آمیزی دارد اما به جد باید اندیشید که جشنواره ای در سطح ملی که حیثیت ادبیات و شعر سرزمین حافظ و سعدی و مولانا و فردوسی و الی ماشاء الله شاعر بزرگتر از اندازه های جهانی را می خواهد یادآوری کند ، باید هم شان نامش باشد .
/ " سیمرغ فجر " در آفاق شعر امروز - 73 /
شرط جهانی شدن شعر ما همزبانی با زبانهای زنده دنیاست
موسی بیدج - شاعر ، گفت : بیائید فکری کنیم که چه کاری می توان کرد تا شعر ایران جایگاه درست خود را در سطح شعر جهان پیدا کند ، جشنواره باید جهانی باشد جهانی شدن هم شرطش این است که با شعر جهان گفتگو و همزبانی کند و به تمام زبانهای زنده دنیا ترجمه شود .
کد خبر 416778
نظر شما