۲۰ آذر ۱۳۸۵، ۱۱:۰۴

/ جریان ساز ادبیات امروز ؛ ناشر ، نویسنده یا مخاطب ؟ - 12 /

جریان اصلی ادبیات داستانی ما "بی جریانی" است

جریان اصلی ادبیات داستانی ما "بی جریانی" است

عضو انجمن قلم ایران گفت : در حال حاضر جریان اصلی جاری در ادبیات داستانی ما "بی جریانی" است و به تعبیری دیگر می توان از آن به عنوان دوران رکود یاد کرد .

شهرام شفیعی - نویسنده  درگفتگو با خبرنگار مهر، با بیان این مطلب افزود : البته گاهی تلاش هایی خوداگاهانه این طرف و آن طرف صورت می گیرد که به نظر من طبیعی نیست ، به دلیل اینکه جامعه ازنظرارتباط با مقوله کتاب دچاریک بحران بسیار شدید است و بسامد مطالعه در مملکت ما و در بین آحاد جمعیت ما آن قدر نیست که جریاناتی بتوانند به صورت طبیعی شکل بگیرند و نحله هایی ایجاد شوند . 

این نویسنده معاصر تصریح کرد : دراین حیطه ممکن است بتوان از"بی جریانی " حاکم به صورت موقت استفاده کرد و فضاهایی برای سفارش دادن ایجاد نمود ، مثلا کتابهایی تولید شوند که به طورموقت مورد استفاده قراربگیرند و چند چاپ بخورند و بعضی از مطبوعات هم با شگردهایی که دارند به تقویت و تبلیغات بپردازند .

عضوانجمن قلم ایران با انتقاد ازرکود موجود درحوزه کتاب وادبیات یادآورشد : قطعا باید نویسندگان در مورد داشتن سیاست روشن مشارکت داشته باشند ، هرچند درمورد چنین سیاستی دردولت های مختلف بحث شده است ، خیلی نهادهای دیگرنیز درسالهای گذشته درمورد سیاست های مربوط به کتاب بحث کردند و دغدغه داشتند ، اما سوال اصلی این است که چرا در این مرحله قرارداریم ، پاسخ به این سوال احتیاج به بک درد دل مفصل دارد .

وی در ادامه گفت : یکی ازدلایل اصلی که همیشه به آن اشاره کرده ایم ، دردرجه اول اصلاح مدیریت فرهنگی است ، هرمدیری که می آید می خواهد آماری رسمی به مقامات بالا ترازخود ارائه بدهد ، دراین مدت دغدغه کاربلند مدت و جریان ساز و مردمی وجود نخواهد داشت و این مسئله یکی ازاشکالات اساسی سیستم فرهنگی کشور ماست ، این نوع مدیران تخصصی نیزدر این حیطه ندارند و بعضا فرهنگ ستیز وکتاب ستیزهستند . 

کد خبر 419362

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha