۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۶:۰۴

در گفتگو با مهر اعلام شد

مخالفت خانه کشاورزباتفکیک وزارت صمت/بهشت واردکنندگان را احیانکنید

مخالفت خانه کشاورزباتفکیک وزارت صمت/بهشت واردکنندگان را احیانکنید

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز با اشاره به عدم اجرای کامل قانون انتزاع،گفت:تفکیک وزارت صمت و احیای وزارت بازرگانی در سال رونق تولید اقدامی عجیب است و به ضرر بخش کشاورزی تمام می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، قانون انتزاع وظایف بازرگانیِ بخش کشاورزی از وزارت بازرگانی وقت در ۲۴ بهمن سال ۹۱ در قالب قانون «تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی» به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در سال ۹۲ از سوی هیأت دولت ابلاغ شد.

اجرای ناقص این قانون طی این سال‌ها، همواره مورد انتقاد کارشناسان و مسئولان بخش کشاورزی بود و موجب نابسامانی‌هایی بویژه در حوزه تنظیم بازار شده است.

دولت در سالهای گذشته نه تنها قانون انتزاع را به طور کامل اجرا نکرد بلکه به دنبال احیای وزارت بازرگانی هم بوده است. بسیاری از کارشناسان این اقدام را بازگشت به عقب و نادرست می‌دانند و معتقدند احیای مجدد وزارت بازرگانی در سال رونق تولید و در حالی که کشور در دوران تحریم قرار دارد، می‌تواند خودکفایی محصولات اساسی را در معرض تهدید قرار دهد و کشور را وابسته به بیگانگان کند.

در همین زمینه مسعود اسدی، عضو شورای مرکزی خانه کشاورز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان رونق تولید نامگذاری شده، عجیب است که دولت تصمیم به چنین اقدامی گرفته است، اظهار داشت: مجلس و دولت، نامگذاری امسال به عنوان سال رونق تولید از سوی رهبر انقلاب را به عنوان شاه کلید رفع چالش‌های اقتصادی عنوان می‌کنند اما متأسفانه در عمل شاهد رفتارهای غیرمنطقی دیگری هستیم.

وی اضافه کرد: بنده معتقدم وزارت بازرگانی، وزارت بهشت واردکنندگان است.

اسدی تصریح کرد: هیچ کارشناس و مسئولی نیست که نداند وقتی صحبت از احیای وزارت بازرگانی می‌شود منظور همان تسهیل واردات است و پشت پرده این ماجرا یک لابی قدرتمند از سرمایه داران حضور دارند.

وی با بیان اینکه قانون انتزاع به دنبال حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی است، گفت: متأسفانه با عدم اجرای کامل این قانون، به نتایج مورد نظر در این زمینه دست نیافتیم.

اسدی درباره اینکه شاید موافقان احیای وزارت بازرگانی بگویند هدفشان واردات نیست بلکه توسعه صادرات است، افزود: ولی تجربه به ما نشان داده که این طور نیست. اگر به دنبال صادرات هستید همین قوانینی که وجود دارد باید به درستی اجرا شود.

وی با بیان اینکه ممکن است در این زمینه مشکلات حوزه توزیع کالا و تنظیم بازار مطرح شود، افزود: این توجیه درستی نیست، اگر وزیر صنعت در مدیریت شرایط فعلی ضعف دارد دلیل نمی‌شود که یک وزیر دیگر به کابینه اضافه کرد. این کار باعث بزرگ شدن دولت آن هم در شرایط حساس فعلی می‌شود.

اسدی با تاکید بر اینکه احیای وزارت بازرگانی به زیان بخش تولید بویژه بخش کشاورزی خواهد بود، گفت: در شرایط فعلی که درگیر تحریم‌های ظالمانه نیز هستیم احیای وزارت بازرگانی کج سلیقگی سیاسی است و ما به عنوان شورای مرکزی خانه کشاورز و نمایندگان کشاورزان کشور با این مساله به شدت مخالفیم.

وی با اشاره به اجرای ناقص قانون انتزاع در کشور، افزود: ما در بسیاری از اوقات شاهد بی توجهی به وزارت جهاد کشاورزی و حتی دخالت‌های دیگر مسئولان در زمینه‌های کاری این وزارت خانه بودیم. همچنین گاهی شاهد فشار آوردن بر وزیر جهاد برای ممنوع کردن صادرات کالاهای کشاورزی بودیم.

اسدی تصریح کرد: به طور کلی این اقدام به نفع تولید کشور نیست و احتمال دارد که ما در تولید محصولاتی که هم اکنون جزو تولیدکنندگان برتر منطقه و یا حتی جهان هستیم، افت کنیم و جایگاهمان را از دست بدهیم.

کد خبر 4613166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      0 0
      به نظر می رسد سود 200و 300 درصدی آقایان در محصولات کشاورزی باعث این گونه اظهارات و جبهه گیری ها شده است. تفکیک وزرات صمت یکی از مهمترین اقدامات است که منافع ملی و عمومی جامعه را حفظ می کند.
    • رضا IR ۲۲:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      0 0
      با سلام این آقایان که دائم سنگ قانون انتزاع را به سینه میزنند و از کشاورز مایه میگذارند از گرانی ها و بی مسئولیتی وزارت جهاد کشاورزی و فقر عذایی مردم خبر دارند؟