۱۷ تیر ۱۳۹۸، ۰:۱۳

مهر در گزارشی بررسی کرد؛

سخت‌پسندی به «فدراسیون ورزش زنان» رسید/ سرپرست هست ساختمان نیست!

سخت‌پسندی به «فدراسیون ورزش زنان» رسید/ سرپرست هست ساختمان نیست!

پنج ماه از تعیین سرپرست برای فدراسیون بین‎المللی زنان می‎گذرد اما وی در تعیین محل این فدراسیون به عنوان اولین گام برای آغاز ماموریتش در راه اندازی دوباره آن، همچنان اندر خم یک کوچه است.

خبرگزاری مهر - گروه ورزش: «چرخش از تصمیماتِ خودی» به تدریج به یک عادت در ورزش تبدیل شده که در رابطه با بسیاری از مسائل شاهد هستیم؛ به خصوص در سطح کلان مدیریتی، بعضاً تصمیماتی گرفته می‌شود که درست وقتی پای عمل به آنها به میان می‌آید، نادیده گرفته می‌شوند.

نمونه اینگونه تضاد میان تصمیمات گرفته شده و روند اجرای آنها را می‌توان در رابطه با «فدراسیون بین المللی زنان کشورهای اسلامی» دید و تاکیداتی که از سوی مدیریت ورزش بر «سرعت» عمل در احیا و راه اندازی دوباره آن شد اما با وجود گذشت نزدیک به یک سال، برای این طرح که اتفاقاً انتقادات زیادی هم در رابطه با آن مطرح است، هنوز هیچ حرکت اثر بخشی انجام نشده جز انتخاب سرپرست که او هم بعد از پنج ماه هیچ کاری از پیش نبرده است.

سرعت عملی که کند پیش می‌رود
ایده اولیه تأسیس و راه اندازی فدراسیون بین المللی ورزش زنان مسلمان به عنوان فدراسیون اختصاصیِ آنها سه دهه پیش مطرح و کمترین زمان ممکن هم به نتیجه رسید طور یکه این فدراسیون سال ۱۳۶۹ تشکیل شد و حتی طی چهار دوره برگزارکننده «بازی های اسلامی بانوان» در ایران بود. بعد از گذشت ۲۰ سال اما بنا به دلایلی فعالیت‌های این فدراسیون در سال ۱۳۸۹ ملغی شد.

تأسیس فدراسیون بین المللی ورزش زنان مسلمان آغازگر دوران جدید در ورزش زنان ایران و حتی جهان بود. تقویت و هویت بخشی ورزش زنان مسلمان با حفظ حدود فرهنگی و شرعی در سایه چنین فدراسیونی دست یافتنی تر بود، طی سال‌های گذشته همواره پیگیری‌هایی برای آغاز به کار دوباره آن انجام شد کما اینکه بهمن ماه سال ۹۲ نیز هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک راه اندازی دوباره این فدراسیون را تصویب کرد اما این اتفاق هرگز رخ نداد تا اینکه سال گذشته مجدداً این موضوع مورد تاکید مدیران ورزش قرار گرفت.

سال گذشته و در نشست ۲۰ مردادماه که میان سلطانی فر و صالحی امیری، برگزار شد، احیای فدراسیون بین المللی ورزش زنان مسلمان به تصویب رسید. در این نشست مقرر شد اقدامات قانونی و اجرایی لازم برای احیای فدراسیون بین المللی ورزش زنان مسلمان «به سرعت» انجام شود با این حال ۵ ماه طول کشید تا برای این فدراسیون سرپرست انتخاب شود.

حکم وزیر ورزش برای الله عرب عامری به عنوان سرپرست فدراسیون بین المللی ورزش زنان مسلمان هم ۲۳ دی ماه سال گذشته صادر شد. در این حکم تاکید شد بر اینکه برای برگزاری مجمع انتخاباتی ریاست این فدراسیون در «اسرع وقت» اقدام شود با این حال طی پنج ماه گذشته هیچ گامی برداشته نشده جز مذاکراتی برای اختصاص دفتر کار.

جا و مکانی برای فدراسیون مورد توجه نیست
الهه عرب عامری که به جز سرپرستی فدراسیون بین المللی ورزش زنان مسلمان و به خاطر حضور همزمان در فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی به عنوان رئیس انجمن تیراندازی و همچنین تدریس دانشگاهی با مشغله‌های زیادِ دیگری هم مواجه است شرط آغاز به کار رسمی خود را اختصاص مکانی به عنوان دفتر این فدراسیون قرار داده است. به همین دلیل وی در اولین گام برای آغاز ماموریتش متقاضی اختصاص دفتری ویژه این فدراسیون شد.

تا به امروز هیچیک از گزینه‌های پیشنهادی وزارت ورزش برای فدراسیون بین المللی ورزش زنان مورد تأیید عرب عامری نبوده و همین بهانه‌ای شده برای دست روی دست گذاشتن در مورد فدراسیونی که فاکتورهایی مانند «احیای به سرعت» و» اقدام به موقع» در مورد آن بسیار مورد توجه بود!

مته به خشخاش گذاشتن خانم سرپرست یا بی توجهی وزارت ورزش
اینکه چرا سرپرست فدراسیون بین المللی ورزش زنان تا این حد «مته به خشخاش» می‌گذارد و از گزینه‌های پیشنهادی برای دفتر کار خود ایراد می‌گیرد، مشخص نیست. به هر حال وی می‌توانست در یکی از این دفاتر پیشنهادی فعالیت خود را آغاز کند تا حداقل کار روی زمین نماند و پیگیری امور لازم برای برگزاری انتخابات فدراسیون و احیای آن را به جایی برساند و همزمان هم پیگیر دفتری در خور شأن باشد اما ظاهراً عرب عامری منتظر است تا دفتری لوکس و ایده آل را در اختیار بگیرد سپس به عنوان سرپرست فدراسیون بین المللی ورزش زنان کار خود را انجام دهد. تا آن زمان هم احتمالاً پیگیر دیگر مشغله‌های خود خواهد بود.

از طرفی اما این سوال هم مطرح است که «چرا وزارت ورزش در مورد آنچه مصوبه خود است، عملکرد اینچنینی دارد و شرایط را برای آن مهیا نمی‌کند؟ مگر نه اینکه وزیر ورزش در نشست با صالحی امیری بر سرعت در احیای فدراسیون مورد نظر تاکید داشت و در حکم صادر شده برای عرب عامری هم این مسئله را تکرار کرده بود؟»

به هر حال وقتی وزارت ورزش بر انجام کاری تاکید دارد، باید به مهیا شدن شرایط برای انجام آن هم کمک کند مگر اینکه خود به تصمیم گرفته شده و نتیجه پیش بینی شده برای آن اعتقادی نداشته باشد. اگر غیر از این بود اینگونه دست روی دست نمی‌گذاشت تا از بیرون گود شاهد سپری شدن روزهای بی نتیجه باشد.

طاهره طاهریان: شرایط فدراسیون بین المللی زنان و حمایت از آن مانند گذشته نمی‌شود
به گزارش خبرنگار مهر، طاهره طاهریان نایب رئیس کمیته ملی المپیک از افراد پیگیر برای احیای فدراسیون بین المللی ورزش زنان مسلمان بود. وی که در دوره حیات ۲۰ ساله این فدراسیون هم به عنوان نایب رئیس و دبیرکل همکاری نزدیک با فائزه هاشمی ریاست وقت فدراسیون داشت، نسبت به انتقادات مطرح شده در رابطه با راه اندازی دوباره این فدراسیون و از جمله گزارشِ ««فدراسیون بین‌المللی زنان» کدام بار را از روی دوش ورزش برمی‌دارد؟» واکنش نشان داد اما به نظر می‌رسد روال طی شده در ماه‌های اخیر هم نظر طاهریان را تا حدی تغییر داده چراکه می‌گوید: شرایط فدراسیون بین المللی زنان و حمایت از آن مانند گذشته نمی‌شود!

نایب رئیس کمیته ملی المپیک در گفتگو با خبرنگار مهر به اهم دستاوردهای فدراسیون بین المللی زنان در دو دهه فعالیتش اشاره کرد و گفت: این فدراسیون به خاطر برگزاری بازی‌های زنان مسلمان باعث رشد ورزش قهرمانی در میان بانوان شد چراکه آنها باید همیشه خود را آماده حضور در این بازی‌ها نگه می‌داشتند. اهمیت بازی‌ها هم به قدری زیاد بود که برای هر چهار دوره آن، پیام رؤسای وقت کمیته بین المللی المپیک در مراسم افتتاحیه پخش می‌شد و دو نماینده از طرف آنها هم به تهران می‌آمدند.

وی با یادآوری اینکه حتی دفتر فدراسیون در خیابان کریمخان با حضور ژاک روگ رئیس وقت IOC افتتاح شد، خاطرنشان کرد: آن دوره فعالیت، دوره خاصی برای ورزش بانوان بود چراکه باعث رشد آنها در همه زمینه‌ها شد. به همین دلیل به عنوان یک فرد علاقمند پیگیر راه اندازی دوباره آن شدم.

«با توجه به شرایط فعلی اما به نظر می‌رسد این فدراسیون مانند گذاشته نتواند تأثیرگذار باشد؟»، طاهریان در پاسخ به این پرسش گفت: البته برای این قضاوت زود است اما قاعدتاً شرایط مانند گذشته نخواهد بود. فدراسیون بین المللی ورزش زنان با حمایت روسای IOC و OCA آغاز به کار کرد. حتی در داخل کشور هم حمایت‌های لازم برای آن خیلی زیاد انجام شد. قاعدتاً امروز شرایط فدراسیون و حمایت از آن مانند گذشته نمی شوداما کماکان امیدواریم با راه اندازی آن کمک حال ورزش بانوان شویم.

وی در مورد چرایی مطرح در مورد محل فعالیت‌های فدارسیون و اینکه هنوز دفتری برای آن نهایی نشده است نیز تصریح کرد: وزارت ورزش ساختمان‌هایی را پیشنهاد داده اما سرپرست فدراسیون هیچیک از آنها را نپذیرفته است. باید در آغاز کار با دیگر کشورها مکاتبه داشته باشیم بنابراین باید در فضایی مناسب فعالیت‌ها انجام شود. البته اخیراً من و خانم عرب عامری با خانم فرامرزیان نشستی داشتیم تا دفتری در مجموعه انقلاب اختصاص داده شود. وی قول مساعد در این زمینه داد.

نایب رئیس پیشین فدراسیون بین المللی ورزش زنان در واکنش به این موضوع که «فکر نمی‌کنید روال کار در رابطه با این فدراسیون خیلی کُند پیش می‌رود؟»، گفت: بله؛ قبول دارم. باید سرعت بیشتری به کار دارد. به محض اینکه دفتر کار مشخص شود، می‌توانیم کار را آغاز کنیم. بعید نیست خانم عرب عامری تا الان رایزنی‌هایی با دیگر کشورها انجام داده باشد. آنها مدام پیگیر راه اندازی فدراسیون بودند اما به هر حال باید برای این کار در جریان قرار بگیرند به خصوص که برای انتخابات باید افراد متقاضی کاندیدا شوند.

طاهریان با بیان اینکه در احیای فدراسیون و برای ارتباط با دیگر کشورها از وزارت امور خارجه، سفارت ایران در کشورهای مسلمان و سفارتخانه آنها در ایران هم کمک می‌گیریم، خاطرنشان کرد: من مسئولیتی در فدراسیون ندارم اما به خاطر علاقه، کمک حال خانم عرب عامری هستم.

... و انتقاداتی که همچنان پابرجاست
به گزارش خبرنگار مهر، تأخیر در سر و سامان گرفتن فدراسیون بین المللی ورزش زنان مسلمان هیچ تأثیری در وضعیت ورزش بانوان ایران و حتی جهان نخواهد داشت همانطور که طی هشت سال گذشته که فعالیت‌های این فدراسیون تعطیل شده بود، چنین تأثیری حس نشد کما اینکه طی این مدت بانوان ورزشکار ایران در اولین حضور و اولین مدال‌آوری در خیلی از میادین و از جمله المپیک را هم رقم زدند.

با این حال مسئولان مربوطه باید پاسخگو باشند که «دلیل تاخیر در مصوبه آنها چیست؟»، مصوبه‌ای که به خاطر متفاوت شدن شرایط ورزش بانوان نسبت به چند دهه پیش انتقادات زیادی به همراه داشت اما تصمیم گیرندگان از آن دفاع کردند با این حال تا به امروز هم قدمی برای آن بر نداشته اند.

کد خبر 4659020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha