۱۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۴:۲۰

عضوشورای شهر تهران عنوان کرد

شفافیت درحوزه شهرسازی یکی از راه های کوتاه افزایش اعتماد است

شفافیت درحوزه شهرسازی یکی از راه های کوتاه افزایش اعتماد است

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران گفت: یکی از راه های کوتاه برای افزایش اعتماد از دست رفته، شفافیت در حوزه معماری و شهرسازی است تا مردم تغییرات را احساس کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بهاره آروین در آیین رونمایی از سرویس های هوشمند شهرسازی گفت: اتفاقی که برای شهروندان می افتد و ثمراتی که برای شهروندان خواهد داشت ملموس خواهد بود. حوزه شفافیت و هوشمندسازی از شروع به کار شورای پنجم مورد توجه شورا و شهرداران بوده است و آنچه که امروز شاهد آن هستیم به دلیل روندی است که شروع شده و علی رغم همه سختی ها عزم شورای شهر و معاونت شهرسازی و معماری و شهرداری بر این بوده و همین اراده باعث شده که به موفقیت برسند.

وی با طرح این سوال که حوزه شفافیت و هوشمند سازی با اولویت کدام بخش ها در تهران باید اجرا شود، گفت: در تهران مسائل زیاد است؛ آلودگی و ترافیک در صدر است اما شفاف سازی را باید از کجا شروع کنیم؟ شهرداری تهران متاسفانه اعتماد اجتماعی خود را از دست داده است و این به دلیل برخی اقدامات در سال های گذشته است؛ به طوری که این سازمان مشهور به سازمانی است که با فساد رو به روست.

آروین عنوان کرد: شهرداری سازمانی است که ارتباط زیادی با مردم دارد، اگر شهروندان به این سازمان ها بی اعتماد شوند، شهرداری در سیاست گذاری برای حل مسائل شهری با دشواری های زیادی مواجه می شود. در حل مشکلات شهر ما نیاز به همراهی مردم داریم اگر بی اعتمادی باشد این همراهی و مشارکت وجود نخواهد داشت. یگانه راه حل افزایش اعتماد، شفافیت است و شفافیت حاصل نمی شود مگر این که سامانه های الکترونیکی در شهرداری فعال شوند. باید از هوشمندی که تکنولوژی در اختیار ما قرار داده استفاده کنیم.

این عضو شورای شهر گفت: با همراهی کمیسیون شهرسازی و معماری و همیاری شهردار تهران پیشرفت های مهمی در این زمینه انجام شده است. بحث ساخت و ساز حوزه خاص ماموریتی شهرداری تهران است و هیچ سازمانی مثل شهرداری در شکل گیری شهرها تاثیر روزمره مداوم و مستمر نداشته است. همچنین این جا لبه ارتباط ما با مردم است و بیشترین دلیل مراجعه مردم همین است. لذا یکی از راه های کوتاه برای افزایش اعتماد از دست رفته، شفافیت در حوزه معماری و شهرسازی است تا مردم تغییرات را احساس کنند و اتفاقا این اولویت در شفاف سازی است.

وی تاکید کرد: امروز اگر کسی بخواهد از خانه درخواست مجوز بدهد می تواند انجام دهد و این یک گام بلند است یا می تواند رای صادر شده برای پرونده خود را از طریق الکترونیکی دریافت کند. این کار رضایت شهروندان را افزایش خواهد داد. با این شیوه بسیاری از تخلفات اتفاق نمی افتد و شفافیت شکل می گیرد.

محمد فرجود نیز در این مراسم گفت : شاهد حرکت‌های بسیار بزرگی برای رسیدن به شهر هوشمند هستیم. تعریف شهر هوشمند برمبنای فناوری و تکنولوژی محوری نیست؛ شهر هوشمند شهری است که مردم در آن بتوانند راحت‌تر زندگی کنند.  

وی ادامه داد: هوشمندسازی دو اثر جدی دارد؛ یک اینکه امورات شهر برمبنای ارائه خدمات هوشمند و غیرحضوری باشد و دیگر اینکه شهروندان در آن شهر راحت‌تر و با کیفیت‌تر زندگی کنند. در شهرداری تهران سعی کرده‌ایم به هردو جنبه توجه ویژه داشته باشیم.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران با اشاره به اینکه تحول دیجیتالی سرمنشا شهر هوشمند است، عنوان کرد: اگر بتوانیم شهرداری را به سمت یک تحول دیجیتال سوق دهیم شهر هم به سمت هوشمندسازی حرکت می‌کند. سه رکن اساسی در شهر هوشمند باید مورد توجه قرار گیرد؛ اول ذی نفعان که تجربه‌ی متفاوتی از خدمات شهرداری احساس کنند. سپس تحول دیجیتال که تغییر فرآیندها است و دیگری تغییر مدل‌های کسب و کار یا فعالیت‌های کلان یک کسب‌وکار است. در سطح کلان باید مدل کسب‌وکار شهرداری بازنگری شود.

فرجود تأکید کرد: اول باید به درون شهرداری نگاه و بعد به سمت شهر هوشمند حرکت کنیم. تلاش می‌کنیم که سرویس‌های مختلف شهرداری تهران را براین مبنا فعال کنیم. ابتدای سال ۹۷ فعالیت جدی این سامانه با طرح ترافیک (تهران من) آغاز شد. در حال حاضر سه میلیون و ۳۷۴ هزارنفر کاربران این سامانه را تشکیل می دهند. به‌طور متوسط در هر لحظه بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر در این سامانه فعال هستند. در حوزه پاسخگویی، سه هزار تماس و هزار و ۵۰۰ درخواست کتبی را پاسخ می‌دهیم. آنچه که شهروند نیاز دارد در این سامانه به‌صورت یکپارچه جواب داده می‌شود. این سامانه یکی از بزرگ‌ترین سامانه فعال کشور محسوب می‌شود.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات با بیان اینکه در کارتابل شهروندی در راستای شفافیت و سرویس دهی از ابتدای سال ۹۰ هرآنچه پرونده (پروانه و گواهی) وجود داشته بارگذاری شده است، گفت: از این طریق، مراجعه حضوری در بسیاری از خدمات حذف می‌شود و فرآیند ثبت درخواست نیز پیاده سازی خواهد شد. ثبت درخواست شامل ثبت درخواست پروانه تخریب نوسازی، پایان کار ساختمان، ورود اطلاعات مالک و متقاضی، انتخاب مهمدس همراه و تعیین زمان بازدید است.

وی ادامه داد: کنترل هوشمند نقشه گام اول برای رسیدن به شهرهوشمند است. یکی از شاخص‌های مهم در شهرهوشمند این است که در فرآیندهایی که با مردم کار داریم چه اندازه مردم و سیستم دخیل هستند. کنترل هوشمند نقشه شامل تراکم، تعداد طبقات، سطح اشتغال، بررسی هوشمند اطلاعات براساس پهنه طرح تفضیلی و کنترل هوشمند هرگونه مغایرت است. اعلام رقوم ارتفاعی کف پیاده‌رو و معابر نیز شامل محاسبه ارتفاعی دقیق و مختصات ارتفاعی معابر برای رسیدن به مناسب‌ترین نقطه صفر در احداث ساختمان است.  

کد خبر 4742022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha