حجتالاسلام سیدمحمدحسین راجی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تألیف کتاب «گام تمدنساز»، گفت: زمانی که رهبر انقلاب، جهاد امروز را جهاد تبیینی و امیدبخشی میدانند، ما نیز بر خود لازم میدانیم مردم را از رشد چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در این ۴۰ سال و توانمندیهای کشورمان مطلع کنیم.
وی با اشاره به پیشینه و پژوهشهای مرتبط با کتاب گام تمدنساز، اظهار کرد: کتاب گام تمدنساز، حاصل تلاش و پژوهش نزدیک به ۷۰ نفر از نخبگان حوزوی و دانشگاهی بوده است. گام تمدنساز با مطالعه اسناد معتبر تاریخی و گزارشهای سازمانهای معتبر بینالمللی در مدت زمانی بیش از ۲۵ هزار ساعت انجام شده است.
مسئول گروه علمی انقلاب اسلامی اداره پاسخگویی آستان قدس رضوی تصریح کرد: در این کتاب، ابتدا مستندات گزارههای بیانیه گام دوم انقلاب ارائه شده و در ادامه با استفاده از دادههای اطلاعاتی منابع اشاره شده بر اساس منطق تبیینی مقام معظم رهبری، بخشهایی از بیانیه از حالت اجمال درآمده و به تفصیل تشریح شده است.
وی ادامه داد: بیشترین بخش پژوهش مربوط به سه بخش آخر یعنی دستاوردها، چالشها و ظرفیتها و توصیهها اختصاص یافته است اما به دلیل بالا بودن حجم مطالب در کتاب بهطور اختصار بیان شده است؛ در واقع حاصل این پژوهش سه هزار صفحه شده است که در نهایت گلچینی از آن، در یک کتاب ۳۰۰ صفحهای به چاپ رسید.
حجتالاسلام راجی با بیان اینکه بنده برای ارائه پژوهشهای صعود چهل ساله و گام تمدن ساز، به استانهای مختلفی دعوت شدم و در جمع نخبگان و فعالان فرهنگی، طی دو سال در بیش از هزار جلسه شرکت کردم، گفت: در این کتاب، شبههای نبوده که پاسخ آن در پژوهش صعود چهل ساله و گام تمدنساز نگنجد.
وی ادامه داد: تلاش ما این بود که بتوانیم به تمام شبهات سیاسی مردم پاسخ دهیم، بر این اساس تمام شبهات سیاسی مطرح مانند شبهات مطرح شده در حلقات معرفت حرم و سایتهای ضدانقلاب و… را دستهبندی کردیم که حدود دو هزار و ۵۰۰ سوال جمعآوری شد؛ با حذف سوالات تکراری به ۹۵۰ سوال پرتکرار رسیدیم که از بین آنها دیدیم تمام سوالات در سوال «آیا نظام کارآمد بوده یا خیر؟»، میگنجد.
مسئول گروه علمی انقلاب اسلامی اداره پاسخگویی آستان قدس رضوی به تبیین بخشهای مختلف کتاب گام تمدنساز پرداخت و گفت: مقدمه این کتاب بیش از یک چهارم بیانیه را به خود اختصاص داده و به مقایسه انقلابها پرداخته است. در بخش دوم کتاب، هفت دستاورد و برکت برای انقلاب از قول رهبری ذکر شده تا بگویند در گام نخست انقلاب چه کردیم.
وی ادامه داد: بخش سوم کتاب به چالشها و ظرفیتها اشاره میکند تا بدانیم با کدام امکانات از حیث سرمایه و نیروی انسانی، میخواهیم وارد گام دوم انقلاب شویم. در بخش چهارم، هفت توصیه رهبر معظم انقلاب برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی است. رهبری در این خصوص، میفرمایند: «باید در تمدن اسلامی، برای طلوع خورشید ولایت عظمی آماده شویم و از ابتدا، هدف بنیانگذار جمهوری اسلامی و انقلاب ما نیز همین بوده است».
نظر شما