۶ مهر ۱۳۹۹، ۱۸:۱۶

حسن امجدیان:

شورای نگهبان تاکنون بیشترین دفاع را از حقوق شهروندی کرده است

شورای نگهبان تاکنون بیشترین دفاع را از حقوق شهروندی کرده است

پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: شورای نگهبان تاکنون بیشترین دفاع را از حقوق شهروندی کرده است چرا که می‌گویند افراد باید خود را در معرض انتخاب شدن قرار دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست بررسی لایحه اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.

حسن امجدیان پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس در این نشست گفت: در همه نظام‌های انتخاباتی کاندیداها باید معیارها و مشخصه‌هایی را برای تصدی مناصب داشته باشند. این روال در قوانین انتخاباتی ما هم وجود دارد که طبق قانون اساسی، شورای نگهبان باید این موضوع را بررسی کند.

پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس اظهار داشت: متأسفانه گاهی اوقات موجب وهن است که افرادی صرفاً برای عرضه کردن و نشان دادن خود در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنند در حالی که هر کسی این قابلیت را ندارد.

وی ادامه داد: قانون اساسی معیارهایی را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری گذاشته و احراز این معیارها بر عهده شورای نگهبان است. شورای نگهبان سال ۹۶ در مصوبه‌ای معیارها را مجدداً تبیین کرد.

امجدیان بیان کرد: بسیاری از افراد در انتخابات ثبت نام می‌کنند اما شورای نگهبان آنان را تأیید نمی‌کند چرا که محدودیت‌هایی برای حضور افراد در عرصه انتخابات وجود دارد که کاملاً درست است. اما اگر اجازه دهیم همه بتوانند ثبت نام کنند، مشکلاتی به وجود می‌آید و حتی شاید مجرم سیاسی و امنیتی و فردی کم سواد هم در انتخابات شرکت کند.

پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس اظهار داشت: شورای نگهبان تاکنون بیشترین دفاع را از حقوق شهروندی کرده است چرا که می‌گویند افراد باید خود را در معرض انتخاب شدن قرار دهند.

وی ادامه داد: در کدام کشور به همه افراد اجازه داده می‌شود که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند؟

امجدیان بیان کرد: مجلس به دنبال آن است که در قالب طرحی محدودیت‌هایی را برای حضور افراد در انتخابات اعمال کند که هنوز مشخص نیست که شورای نگهبان با آن موافقت کند یا خیر. شورای نگهبان به وظایف خود در تأیید و رد صلاحیت کاندیداها به خوبی عمل کرده است.

پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس درباره طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، ادامه داد: بسیاری از ایرادات به این طرح در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور رفع شده است.

وی گفت: قطعاً در صحن علنی مجلس هم نمایندگان پیشنهادات خود را برای تقویت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری مطرح خواهند کرد تا ابهامات و ایرادات طرح مرتفع شود.

امجدیان اظهار داشت: طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری باید تقویت و ایرادات آن مرتفع شود تا طرحی پخته به شورای نگهبان ارسال شود.

پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس افزود: ما جای شورای نگهبان نیستیم که بگوییم طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان تأیید یا رد می‌شود و باید منتظر بمانیم و نظر آنان را پس از مصوبه مجلس استماع کنیم.

امجدیان بیان کرد: عملکرد شورای نگهبان نشان داده است که افرادی از همه جناح‌های سیاسی و سلیقه‌ها در معرض انتخاب شدن قرار گرفته اند و شکی در این مسئله نیست.

پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس اظهار داشت: به فرض اگر مرجعی گذاشته شود برای نظارت بر شورای نگهبان، پس چه نهادی باید بر این مرجع جدید نظارت کند؟

وی تاکید کرد: بلاخره یک مرجع باید فصل الخطاب باشد که شورای نگهبان در تأیید و رد صلاحیت‌ها فصل الخطاب است.

امجدیان بیان کرد: کسی که عرق ملی ندارد و تابعیت کشور دیگری را داشته باشد، نمی‌تواند پایبند به نظام سیاسی کشور باشد و قاعدتاً باید محدودیت‌هایی برای ورود این افراد در عرصه انتخابات گذاشته شود.

امجدیان بیان کرد: قانون اساسی گفته است که تشخیص حضور افراد در انتخابات با شورای نگهبان است و در هیچ نظام انتخاباتی و سیاسی امکان این وجود ندارد که همه افراد بتوانند در انتخابات شرکت کنند و همه محدودیت‌هایی دارند.

وی ادامه داد: مجلس باید بسیار زودتر از امسال به اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری ورود می‌کرد چرا که ایراداتی در این قانون وجود دارد.

پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس اظهار داشت: باید آسیب‌ها و ایرادات قانون انتخابات ریاست جمهوری مرتفع شود.‌

امجدیان تصریح کرد: باید به مجلس در اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری کمک شود تا گامی به سمت جلو برداشته شود.

کد خبر 5034453

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha