آبتین امیری در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح آینده شورای شهر و شاخص های مهم برای تقویت شورا بیان داشت: دفاع برخی دیگر اعضاء شورا از شهرداری به معنای انکار کاستی ها و مشکلات نیست. اما اگر قرار است تغییری صورت گیرد، باید این تغییر با رویکردی شفاف و روبه جلو و به نفع مردم باشد، و در غیر این صورت حفظ و تقویت وضع موجود به نفع عموم خواهد بود.
وی ادامه داد: به طور کلی این دوستان معتقدند که با وجود همه مشکلات و کاستی ها، در مجموع شهرداری در شرایط بحران اقتصادی و کاهش درآمد شهرداری بد عمل نکرده است.هر چند وضع موجود هرگز ایده آل ما نبوده، اما مشکلات ما در شهرداری بندرعباس به مراتب کمتر از دیگر کلان شهرهای مشابه با وضع ما، مثل شهر اهواز است.
امیری درمورد عملکرد دروه پنجم شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: تجربه نشان داده است که در هر دوره شورا، فقط ۴ یا ۵ نفر می توانند به عنوان افراد برجسته و پیشرو فعالیت کنند و موفقیت شورا نیز به فعالیت فردی این چند نفر بستگی دارد. اینکه چرا همه اعضای شورا نمی توانند در یک سطح و با کیفیت عمل کنند به عوامل مختلفی بستگی دارد، که باید به طور جدی و بدون تعارف آسیب شناسی شود.
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر بندرعباس، در خصوص لزوم پاسخگویی اعضا شورا به افکار عمومی گفت: برای پاسخگویی مشکلی ندارم و حاضرم در هر میزگرد یا جلسه پرسش و پاسخی حاضر شوم، ضمن اینکه بنده همواره تلاش کرده ام که در مراحل مختلف گزارشی از تحولات و تصمیم گیری های مهم شورا را به افکار عمومی ارائه دهم، زیرا به شخصه برای افکار عمومی احترام قائل هستم.
این عضو شورا در پاسخ به این پرسش که در خصوص نزدیک بودن زمان انتخابات شوراها و تشکیل شورای قویتر چه نظری دارد، گفت: بنده از همه افراد متخصص و توانمند برای کاندیداتوری در انتخابات شورا دعوت می کنم. اگر این افراد باتجربه در حاشیه باشند و افراد بدون تجربه و کسانی که تنها به دنبال آرزوهای شخصی هستند و مشکلات را به طور واقعی نمی بینند یا آن را ساده می بینند عرصه انتخابات را پر کنند، قطعاً شورای آینده شورای ضعیف تری خواهد بود و این شورای ضعیف نارضایتی و ناامیدی مردم را به همراه خواهد داشت.
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر بندرعباس در مورد اینکه انتخابات چگونه می تواند به شورای قوی تری ختم شود، گفت: ما انتخابات داریم، اما این انتخابات فاقد کیفیت است. تا زمانی که نظام حزبی در میان ما شکل نگیرد و فرد گرایی و موج احساسات و قبیله گرایی و قوم گرایی حاکم باشد، همواره شورا میزبان افراد ضعیف و ناشناخته خواهد بود که بدون تجربه و با افکار مبهم و احساس مقطعی به این نهاد راه می یابند و نتیجه عملکرد چنین شورایی جزء اتلاف سرمایه عمومی نخواهدبود.در واقع انتخابات ما در خدمت افراد است و راهی برای ظهور شخصیت های غیر قابل پیش بینی، نه ظرفیتی برای کار گروهی.
این عضو شورا در مورد دخالت سیاسیون در شورای اسلامی شهر گفت: بنده برای سیاسیون از هرطیفی که باشند احترام قائل هستم و معتقدم مشورت با سیاسیون در بسیاری از موارد مفید است. در این کشور نمی توان انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و شوراها را از لیست بندی و دخالت سیاسیون جدا کرد. اما گاهی این ظرفیت که می تواند به حل مشکلات ختم شود، به رقابت مخرب و توطئه سیاسی تبدیل می شود، اخلاق پایمال می شود و هر کس دنبال نقطه ضعف دیگری است تا زمینه را برای تخریب و حذف وی فراهم کند. شوراها و حتی نهاد مجلس ما از چنین آسیبی رنج می برد.لذا این دخالت ها می تواند خوب یا بد باشد.
امیری در پاسخ به این پرسش که به عنوان عضو شورا به عمکلرد شورا اسلامی شهر بندرعباس چه نمره ای می دهید؟ گفت: تصمیم گیری ما در شورا فردی نیست. این تصمیم گیری ها جمعی است.از طرفی اعضاء شورا توسط مردم انتخاب می شوند و یک عضو شورا نمی تواند همکاران خود را انتخاب کند، لذا دست شما در همه امور بازنیست.حدود اختیارات شورا برای عموم و حتی برخی مسولین مشخص نیست و از عضو شورا این انتظار میرود که برای همه مشکلات ورود کند درحالی که در بسیاری از موارد فاقد اختیارات قانونی است.
وی گفت: شورای فعلی در شرایط بحران مالی کشوری و استانی قرار داشت. تقریباً تمامی مشکلات شهری ما نیازمند درآمد مناسب و پشتیبانی مالی است.تنها با راهکار دادن و ایده پردازی و گفتار درمانی و وعده دادن نمی توان مشکلی را از شهر حل کرد. وقتی در آمدها نصف می شود و هزینه ها چند برابر، راهی جز این نمی ماند که شما دست به اولویت بندی بزنید و نتیجه آن می شود که تنها در برخی از امور موفق، ودربرخی دیگر ناموفق هستید.
امیری، در مورد اینکه گفته می شود تغییرات اساسی تنها راه ایجاد یک شورای قوی و پاسخگو است، گفت: این سخن در همه ادوار شورا تکرار می شود. در شرایطی که مشکلات ثابت و پایدار هستند تغییر افراد مشکلی را حل نمی کند.
مشکلات ما درمورد مدیریت شهری مشکلات ساختاری هستند، مشکلاتی نیستند که تنها با تغییر افراد حل شوند. فقدان درآمدپایدار و فقدان مدیریت جامع شهری، مشکل اصلی همه شهرداری های کشور هستند و تغییر این وضع نیازمند یک اراده ملی است. لذا پیش بینی نمی شود که تنها با تغییر شورا یا شهردار در آینده، مشکلات اساسی شهر حل شود.
این عضو شورای اسلامی شهر در پاسخ به این پرسش که راهکار موجود برای بهبود وضعیت چیست، گفت: در این شرایط تنها راه باقی مانده ورود به انتخابات و البته رای آوردن افراد توانمند و متخصص و دارای تجربه به شورا است که بتوانند با توانایی و ظرفیت و تجربه و باارتباطات فردی خود با نهادها وادارات دیگر، مشکلات شورا وشهرداری را حل کنند و تا حدی جایگاه شورا را ارتقاء بخشند.
وی در مورد مهمترین نکات مثبت و منفی شهرداری بندرعباس در این دوره گفت: شهرداری بندرعباس دراین دوره در بحث ساماندهی و زیبا سازی و فضای سبز و آزاد سازی ساحل و حمل ونقل شهری موفق بوده است. بطوریکه شهرداری با ساخت پل های روگذر توانسته است مشکل ترافیک را که از مشکلات اساسی سالهای گذشته شهر بود تا حدی حل کند، از طرفی ساماندهی ساحل بندرعباس با ۲۲ کیلومتر طول بزرگترین و یکی از زیباترین ساحل های حاشیه شمالی خلیج فارس است، اما بسیاری از مشکلات مثل بافت فرسوده و وضعیت خورها هنوز لاینحل مانده است.
نظر شما