۵ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۸:۲۶

وزیر علوم به مهر خبر داد؛

نحوه تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجوتغییر کرد

نحوه تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجوتغییر کرد

وزیر علوم از تغییر ظرفیت پذیرش دانشجو در همه مقاطع تحصیلی خبر داد و گفت: برای ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها، یک جدول جدیدی تعریف شده است.

منصور غلامی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تغییرات و کاهش ظرفیت مقاطع مختلف تحصیلی اظهار داشت: در مجموع برای ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها، یک جدول جدیدی تعریف شده است.

وی ادامه داد: هدف از تعریف این جدول، کیفی سازی دوره‌ها، الزام دانشگاه‌ها، گروه‌های آموزشی برای داشتن حداقل تعداد هیأت علمی ضروری با رشته تخصص‌های مرتبط برای داشتن یک دوره تحصیلات تکمیلی است.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری افزود: این روش در حال اجرا است و نتیجه‌اش حتماً برای خود دانشگاه‌ها از لحاظ برون داد دانشجویان تحصیل کرده و هم برای دانشجویان که خدمات می‌گیرند شرایط بهتری فراهم می‌آورد و مطلوب خواهد بود.

وی افزود: در مقطع کارشناسی به ازای هر عضو هیئت علمی صرف‌نظر از مرتبه علمی، ۴ دانشجو قابل پذیرش است. برای مقطع کارشناسی ارشد به ازای هر عضو هیئت علمی در مرتبه استادیاری ۲ و در مراتب دانشیاری و استادی ۳ دانشجو قابل پذیرش است. برای مقطع دکتری به ازای هر سه عضو هیئت علمی در مرتبه استادیاری، هر دو عضو هیئت علمی در مرتبه دانشیاری و یک عضو هیئت علمی در مرتبه استادی، یک دانشجو قابل پذیرش است.

به گزارش مهر، بر این اساس ظرفیت کل پذیرش دانشجو، اعم از ظرفیت پذیرش از محل قانون موسوم به آموزش رایگان یا دریافت شهریه در هر مقطع تحصیلی بر اساس تعداد و مرتبه اعضای هیئت علمی، سرانه فضای آموزشی و پیوست خدمات رفاهی به هر دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی اختصاص می‌یابد و مسئولیت اختصاص و توزیع ظرفیت بین رشته‌ها و گرایش‌های مختلف برعهده دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی پذیرنده دانشجو است.

تذکر ۱: در مورد مؤسسات آموزش عالی دارای معدود رشته‌های تحصیلات تکمیلی، تخصیص ظرفیّت بر اساس تعداد و مرتبه اعضای هیئت علمی مرتبط با آن رشته‌ها صورت می‌گیرد.

تذکر ۲: در اجرای سند الزامات هدفمندسازی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی- عتف_ل _۳۱۰۱، سقف ظرفیت پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی به تدریج طی یک برنامه زمانی چهارساله بر اساس پذیرش تقاضامحور تعیین خواهد شد.

تذکر ۳: تعیین ظرفیت پذیرش دانشجویان خارجی فارغ از الگوی یادشده و مبتنی بر مقرّرات مربوط توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی پذیرنده صورت می‌گیرد.

تذکر ۴: - در مورد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی– غیرانتفاعی، علاوه بر اعضای هیئت علمی مؤسسات، کلیه اعضای هیئت علمی وابسته و حق التدریس نیز در محاسبه ظرفیّت منظور می‌شود.

افزون بر این مقرر شده است:

یکم: تعیین و اختصاص ظرفیت پذیرش دانشجو بر اساس الگوی مذکور از سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ قابل اجراست.

دوم: در نخستین سال از اعمال الگوی یادشده، اختلاف ظرفیت پذیرش با روش جاری تا ۴۰ درصد و برای سال دوم تا ۲۵ درصد با تأیید معاون آموزشی وزارت پذیرفتنی است.

سوم: در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی، سهم ظرفیتی پذیرش دانشجویان شهریه پرداز در هر رشته-گرایش نمی‌تواند از ظرفیت پذیرش دانشجویان برخوردار از آموزش رایگان بیشتر باشد.

کد خبر 5196718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
      3 0
      اما بدتر از همه جمله"سهم ظرفیتی پذیرش دانشجویان شهریه پرداز در هر رشته-گرایش نمی‌تواند از ظرفیت پذیرش دانشجویان برخوردار از آموزش رایگان بیشتر باشد" می باشد یعنی سوق دادن 50 درصد ظرفیت دانشگاه های تراز اول کشور که نخبگان را تربیت می کند به دانشجویان پولی. ادامه
    • IR ۱۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
      0 0
      با توجه به اینکه دانشجویان پولی با استعدادهای برتر در یک کلاس می نشینند(هم اکنون اجرا می شود)، عملا خیانت به استعداد درخشان-غیرپولی- و ظلم مضاعف به دانشجویان پولی است. اولی بدلیل کاهش کیفیت آموزش و دومی که مجبوراست خود را با اولی همتراز کند تا قبول شود که هیچوقت هم نمی تواند مگر اینکه ادامه
    • IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
      0 0
      مگر اینکه قد و قواره اولی ها را با دومی ها یکسان کنیم. خداوند رحم کند به آموزش عالی کشور. خود که نخبه پرور است روزگارش به کجا کشیده شده است.
    • IR ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
      0 0
      در تمام دنیا برای کیفی سازی آموزش و پزوهش چندین شاخص کمی بین المللی مطرح است موضوع بحث وزیر محترم مربوط به شاخص نسبت استاد تمام وقت به دانشجواست برای دانشگاه تحصیلات تکمیلی 7-10 و کارشناسی 16-20 می باشد. لذا باید این نسبت اصلاح شود و با زبان آکادمیک و رسمی صحبت شود.
    • علی IR ۱۸:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
      0 0
      ظاهرا نظام سرمایه داری پنهان دولت تدبیر و امید بر وزارت علوم نیز آخرین تیر خود را زده با حمایت از دانشگاههای غیر امتفاعی و پولی
    • هیات علمی IR ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۶
      0 0
      " تذکر ۴: - در مورد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی– غیرانتفاعی، علاوه بر اعضای هیئت علمی مؤسسات، کلیه اعضای هیئت علمی وابسته و حق التدریس نیز در محاسبه ظرفیّت منظور می‌شود. " این مصداق بارز رانت است. خجالت نمی کشید؟!
    • سعید IR ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۷
      0 0
      وزیر محترم علوم آیا بهتر نیست در پایان دولت به فکر ارائه گزارشی از عملکرد چهارساله دولت بوده و برنامه ای برای دوره بعد طراحی نکنید تا انشالا دولت بعدی با تفکرات بدون برنامه و پایلوت نشده شما دچار آسیب نشود که عملا دود آن به چشم حوزه آموزش عالی کشور و جوانان خواهد رفت؟!؟