۱۱ مرداد ۱۴۰۰، ۹:۱۲

با تدوین آیین نامه جدید اعلام شد؛

ضوابط جدید برای پذیرش پولی دانشجو در دانشگاه‌ها

ضوابط جدید برای پذیرش پولی دانشجو در دانشگاه‌ها

آئین نامه «یکپارچه‌سازی پذیرش دانشجوی شهریه‌پرداز در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی» تدوین شد و برای تصویب به شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی ارائه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از راهبردهای ارتقای کیفیت در آموزش عالی، یکپارچه سازی پذیرش دانشجویان شهریه پرداز در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی (حذف تدریجی پردیس‌های خودگردان و پذیرش دانشجو به دو صورت آزاد و شهریه پرداز) است.

با توجه به تنوّع پذیرش دانشجویان شهریه پرداز توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات دولتی در مقاطع مختلف تحصیلی اعم از دوره نوبت دوم، دوره شبانه و پردیس‌های خودگردان، از طریق آزمون‌های متمرکز سازمان سنجش آموزش کشور و مزایا و معایبی که بر آن مترتب بوده، لازم است بازنگری کاملی در آئین نامه‌ها و مقرّرات قبلی انجام شده و یک آئین نامه کامل و جدید با عنوان «یکپارچه سازی پذیرش دانشجوی شهریه پرداز در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی» تدوین و در شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی تصویب شود.

لازم به ذکر است به استناد اصل ۳۰ قانون اساسی: «دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.»

ویژگی‌ها و سرفصل‌های آئین نامه «یکپارچه سازی پذیرش دانشجویان شهریه پرداز»

با توجه معایب و مشکلات فوق‌الذکر، ویژگی‌ها و سرفصل‌های آئین نامه «یکپارچه سازی پذیرش دانشجویان شهریه پرداز» که پس از این برای تصویب به شورا ارائه خواهد شد، به شرح زیر است:

پذیرش در تمام مقاطع تحصیلی فقط به دو صورت روزانه و شهریه پرداز

پذیرش در کلیه مقاطع تحصیلی فقط به دو صورت روزانه (با تعهد تحصیل رایگان) و شهریه پرداز (جایگزین دوره‌های شبانه، نوبت دوم و پردیس خودگردان) انجام می‌شود.

پذیرش دانشجوی شهریه پرداز صرفاً در دانشگاه‌ها / مؤسسات دولتی امکان پذیر است که دارای هیئت امنا قانونی با سابقه فعالیت آموزشی و پژوهشی معتبر در اجرای دوره‌های کارشناسی و تحصیلات تکمیلی است.

پذیرش دانشجویان شهریه پرداز در هر دانشگاه / مؤسسه و در همه مقاطع تحصیلی صرفاً پس از تصویب هیئت امنا دانشگاه / مؤسسه امکان پذیر است. شهریه این دسته از دانشجویان در هر مقطع تحصیلی توسط هیئت امنا دانشگاه / مؤسسه تعیین می‌گردد.

پذیرش دانشجوی شهریه پرداز در رشته محل‌هایی امکان پذیر است که دانشگاه / مؤسسه در آن رشته محل دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی است. در هرسال تحصیلی پذیرش دانشجوی شهریه پرداز در یک رشته محل صرفاً زمانی امکانپذیر است که پذیرش دانشجوی روزانه در آن سال تحصیلی در آن رشته محل انجام شود.

کیفیت، سطح و عمق آموزش دانشجویان شهریه پرداز نباید با دانشجویان روزانه تفاوتی داشته باشد و صرفاً یک استاندارد آموزشی باید در دانشگاه حاکم باشد. بر این اساس دانشگاه / مؤسسه باید کلیه کلاس‌ها، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های آموزشی دانشجویان شهریه پرداز را همراه با دانشجویان روزانه برگزار نماید.

مدرک تحصیلی شهریه پرداز مشابه دانشجویان روزانه

مدرک تحصیلی دانشجویان شهریه پرداز مشابه دانشجویان روزانه صادر می‌شود.

پذیرش دانشجویان شهریه پرداز همانند دانشجویان روزانه بر اساس قوانین و مقرّرات سنجش و پذیرش و با کد رشته محل مستقل صورت می‌پذیرد.

تبصره: به تشخیص هیئت امنا دانشگاه / مؤسسه امکان برگزاری کل و یا بخشی از کلاس‌ها، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های آموزشی دانشجویان شهریه پرداز به مدت دو سال از تصویب آئین نامه به صورت مستقل و جداگانه وجود دارد.

در این صورت دانشگاه باید ضمن حفظ کیفیت، سطح و عمق آموزش این دسته از دانشجویان در مشابهت با دانشجویان روزانه، نسبت به تأمین کلیه امکانات آموزشی، علمی و پژوهشی (هیئت علمی، کتابخانه، تجهیزات و سایر ملزومات در زمینه رشته‌های مربوط) اقدام نماید.

در صورت برآورده نشدن شاخص‌های کیفی آموزشی به تأیید مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت عتف، از تداوم پذیرش دانشجوی شهریه پرداز در دانشگاه / مؤسسه جلوگیری به عمل می‌آید.

ظرفیّت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز در مقطع کارشناسی ۳۰ درصد و در مقاطع تحصیلات تکمیلی ۵۰ درصد

در هر سال تحصیلی، حداکثر ظرفیّت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز دانشگاه در مقطع کارشناسی ۳۰ درصد و در مقاطع تحصیلات تکمیلی ۵۰ درصد ظرفیّت پذیرش کل دانشگاه بر اساس قوانین و مقرّرات وزارت عتف است.

در هر رشته محل ظرفیّت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز نمی‌تواند از ظرفیّت پذیرش روزانه در آن رشته محل بیشتر باشد.

هیئت رئیسه هر دانشگاه / مؤسسه موظّف است در هر سال حداکثر ظرفیّت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز دانشگاه در هرسال حداکثر ظرفیت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز دانشگاه دره مقطع تحصیلی را با رعایت سقف مجاز تعیین شده در این آئین نامه تعیین نماید.

درصد پذیرش دانشجوی شهریه پرداز پس از ۲ سال توسط وزارت عتف بازنگری می‌شود.

ظرفیّت کل پذیرش دانشجو در هر رشته محل (مجموع پذیرش روزانه و شهریه پرداز) بر اساس قوانین و مقرّرات وزارت عتف و با توجه به شاخص‌های کیفی آموزشی دانشگاه نظیر نسبت تعداد دانشجو به عضو هیئت علمی مشخص می‌شود.

جهت حفظ کیفیت آموزشی، نمره کل داوطلبان شهریه پرداز پذیرفته شده در هر رشته محل نباید از ۷۰ درصد آخرین نفر پذیرفته شده روزانه در آن رشته محل کمتر باشد.

کلیه قوانین و مقرّرات آموزشی دانشجویان روزانه برای دانشجویان شهریه پرداز حاکم است و دانشگاه / مؤسسه نباید برای این دسته از دانشجویان قوانین و مقرّرات آموزشی متفاوتی اعمال نماید.

دانشجویان شهریه پرداز همانند دانشجویان روزانه از معافیت تحصیلی برخوردار می‌باشند.

دانشگاه‌ها تعهدی برای استفاده دانشجویان شهریه پرداز از امکانات یارانه‌ای نظیر خوابگاه، سلف، وام دانشجویی و … ندارند.

کد خبر 5266255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
      0 3
      پس از چند دهه رشد کمی دانشگاه ها بدون توجه به شاخص های کیفی بویژه اهداف و ماموریت ها، دانشگاه ها ی کشور با 1.5 میلیون صندلی خالی مواجه شده است. پیش بینی می شود در سال های آتی بدلیل کاهش نرخ رشد جمعیت و بیکاری بیش از چهل درصدی دانش آموختگان دانشگاهی که عمدتا ناشی از عدم تطبیق توانمندی دانش آموختگان
    • IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
      0 4
      با نیاز های جامعه امروزی است به این تعداد نیز افزوده شود. مضافا هماهنگ نبودن برنامه های آموزشی و پژوهشی با نیازهای امروزی جامعه و کیفیت پایین آموزش و پژوهش به طوریکه فقط و فقط 18 درصد دانشجویان فعلی کشور در دانشگاهای دولتی( حدود 15 درصد وزارت علوم و 3 درصد وزارت بهداشت: اعم از دانشجویان روزانه و یا
    • IR ۱۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
      0 5
      و یا پردیسی و شهریه پرداز) به تحصیل اشتغال دارند. لازم به ذکر است تعداد دانشجویان 10 دانشگاه برخوردار کمتر از 5 درصد کل دانشجویان کشور می باشد. رتبه دانشجویان روزانه تحصیلات تکمیلی حدود 100 و رتبه دانشجویان پردیسی یا شهریه پرداز 1000 می باشد.
    • IR ۱۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
      0 4
      . اولا با توجه به تعداد محدود دانشجویان و دانشگاهای برخوردار از 2700 دانشگاه و 3.5 میلیون دانشجو در کشور، دانشگاهای برخوردار از پذیرش دانشجوی شهریه پرداز منع شوند تا حداقل کمتر از 5 درصد دانشجویان از شریط اولیه تجهیزات آموزشی و پژوهشی برخوردار باشند.
    • IR ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
      2 3
      ثانیا با ادغام دانشجویان روزانه با دانشجویان شهریه پرداز(پردیسی) تا کنون نشان داده شده است در این ادغام کلاس ها به هر دو گروه ظلم مضاعف شده است، گروه اول بدلیل کاهش کیفیت آموزش و گروه دوم بدلیل دشواواری در رقابت با افرادی که 1000 مرتبه اختلاف رتبه دارند.
      • نعمان IR ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
        8 0
        من شهریه پردازم و کلاسامون هم ادغام شده ولی شاگرد اول کلاسم( شاگرد سوم و چهارم هم شهریه پردازن ) این بسیار مسخرست که فکر میکنی اختلاف رتبه کنکور یعنی ضریب هوشی و توانایی پایین شهریه پردازان متاسفم براتون
    • مهسا صداقت GB ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
      5 1
      نمیخوایم مقاطع تحصیلی برای مهر حضوری شود چه باید بکنیم
    • IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۴
      1 1
      این یک ضلم اشکار به قشرضعیف است درجامعه هرکسی پول دارد حق درس خواندن داردیک کمی هم که امید درس خواندن برای بچه های ما بود انهم ازما گرفته شد همین حالا من بچه ام رانم توانم به خاطر شهریه به نمونه دولتی بفرستم چه برسد به غیرانتفاعی وازاد وغیره کمی خدارا درنظر داشته باشید وبه فکر قشر کارگر وکارمند باشی
    • علیرضا نیکرو IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۴
      3 0
      تحصیل رایگان آرمان مردم ایران
    • IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۴
      1 0
      از وقتی دانشگاه ها و پولی کردین گند زدین به آموزش و سطح کیفیت دانشگاه و دانشجو...
    • ۲۳:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
      1 0
      الان دانشگاه ازاد پردیس برای مهر ودیماه ۹۹اعلام بدهی برای دانشجویان کرده!!! این یعنی چی؟ بکجا باید شکایت کرد