۱۷ آبان ۱۴۰۰، ۹:۰۸

برای سال تحصیلی ۱۴۰۰ اعلام شد؛

سلامت روان حتی در زمان فارغ التحصیلی ارزیابی می شود

 سلامت روان حتی در زمان فارغ التحصیلی ارزیابی می شود

سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان اعلام کرد که از امسال به بعد علاوه بر ابتدای ورود، در زمان فارغ التحصیلی نیز وضعیت روانی و جسمی دانشجویان ارزیابی می شود.

ابراهیم نعیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامه‌های مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در سال تحصیلی جدید گفت: در سال تحصیلی جاری بیشترین تاکید دفتر مشاوره و سلامت بر روی «پیشگیری» در سطوح مختلف است.

وی ادامه داد: یک سطح، همان دانشجویان پر ریسکی هستند که در ابتدای ورود به دانشگاه با تکمیل کارنامه سلامت روان ارزیابی شده و برخی از این دانشجویان که احتمال رفتار پر خطر بالایی دارند به دفاتر مشاوره معرفی شده و مشاوران از همان ابتدا با این گروه از دانشجویان تماس گرفته و ارتباط را شروع می‌کنند.

سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان افزود: سطح بعدی دانشجویانی هستند که نرمال بوده ولی خلاءهای مهارتی و فقدان هایی دارند که وقتی ناراحتی و فشارها به آنها عارض می‌شود در تصمیم‌گیری به اندازه کافی بالغانه و سازگارانه رفتار نمی‌کنند و ممکن است دچار خطا شوند.

نعیمی افزود: پس لازم است در حوزه پیشگیری مهارت‌های متعددی را در قالب‌های مختلف به دانشجویان یاد دهیم، به عنوان مثال کارنامه سلامت دانشجویان نشان می‌دهد یکی از حوزه‌هایی که دانشجویان ضعف مهارتی و آموزشی دارند، حوزه مدیریت هیجانات و کنترل خشم است بنابراین ما در این حوزه منابع تولید کننده فشارهای روانی و تحریک پذیری دانشجویان را ارزیابی کرده و می‌دانیم باید برای اکثریت دانشجویان از طریق خودشان یعنی همیاران سلامت برنامه‌ریزی کنیم.

وی ادامه داد: در کنار این دانشجویان ما دانشجویان شاهد و ایثارگر را داریم که به دلیل شرایط ویژه‌ای که داشته‌اند، مراحلی را طی کرده‌اند که ممکن است یک ضربه دیگر منجر به ایجاد مشکلاتی در آنها شود که سعی ما این است با برگزاری دوره‌های آموزشی این موضوع را مدیریت کنیم تا بعدها نیازی به مداخله و درمان نباشد.

نعیمی به دانشجویان غیرایرانی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۱۰۰ هزار دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه‌های داخل کشور در حال تحصیل هستند و برای جامعه پذیر شدن این دانشجویان و سازگار شدن آنها با فرهنگ ایرانی باید مهارت‌های خاصی را ویژه این دانشجویان برنامه‌ریزی کنیم.

سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان ادامه داد: باید گروه‌های روانشناسی و مشاوره را فعال‌تر کنیم و از ظرفیت آموزش مجازی با حضور اساتید برتر استفاده کنیم و برای حضور اساتید برتر این حوزه به صورت حضوری و مجازی در دانشگاه‌های استان‌های دورتر که امکان حضور دانشجویان در این دوره‌ها وجود ندارد، برنامه‌ریزی کنیم.

نعیمی تاکید کرد: خلاء دیگر این است که دانشجویان در ابتدای ورود از نظر سلامت روانی و جسمی ارزیابی می‌شوند که این ارزیابی از سال ۹۴ انجام می‌شود ولی بعد از ۴ سال ارزیابی جسمانی و روانی صورت نمی‌گیرد تا مشخص شود آسیب‌هایی که وجود داشت طی ۴ سال بهتره شده یا اینکه تغییر نکرده و حتی شاید بدتر شده است، بنابراین از امسال ارزیابی روانی و جسمی بعد از فارغ‌التحصیلی نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در کنار حوزه مشاوره، حوزه‌های آموزشی دیگری مانند، نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، معاونت فرهنگی، جهاد دانشگاهی، تشکل‌های دانشجویی، و غیره وجود دارند که هرکدام در زمینه‌های مهارتی مختلف دوره‌هایی را برای دانشجویان برگزارمی کنند که می‌توانیم آنها را هم افزایی کنیم، به این صورت که برخی از برنامه‌های مهارتی را حوزه‌های مذکور برگزار کنند.

سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان ادامه داد: باید شورای فرهنگی سلامت روان در دستگاه‌های اجرایی ایجاد شود در حال حاضر یازده نهاد در کشور متولی مشاوره و سلامت هستند و در حوزه سلامت روان کار می‌کنند که برخی از آنها مخاطب نداشته و بودجه دارند و برخی هم مانند مراکز مشاوره دانشگاه‌ها مخاطب داشته و بودجه کافی برای برنامه پیشگیری ندارند که باید این شورا ایجاد شده و هم افزایی خوبی ایجاد شود.

کد خبر 5346277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha